Re: Tätä ei koskaan tapahdu, mutta…. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTätä ei koskaan tapahdu, mutta….Re: Tätä ei koskaan tapahdu, mutta….

#281251 Ilmoita asiaton viesti
PG

PG kirjoitti: (12.2.2012 10:53:18)

vieraspelaaja kirjoitti: (11.2.2012 23:06:16)
Ks dec 19-5/4

Tuo oli hyvä löytö.

Miksi dec 19-5/4 on mielestäni hyvä? Siitä syystä, että se muistuttaa, minkä perusteen mukaan rangaistus tulee antaa tai jättää antamatta sääntöä 19 sovellettaessa. Perusteena rangaistukselle ei ole koskettaminen, hipaiseminen tai osuminen, vaan pelaajan lyömän pallon suunnan tai vauhdin muutos (defleckt) tai pysähtyminen pelaajan oman varusteen tai pelissä olevan toisen pelaajan pallon takia. Tapahtumien todennäköisyys on kiinnostava asia sinänsä, mutta sekään ei ole peruste, jolla rangaistus annetaan.

Mielestäni ratkaisun tulee perustua havaintoon, joko paikan päällä tehtyyn tai jos tarkkoja ollaan, suurnopeusvideon hidastuskuvan perusteella tehtyyn. Sairaalloiseen hiusten halkomiseen mennään viimeistään silloin, jos kuvista aletaan laskennollisesti määrittää, oliko varusteella pallon hidastuvuuteen vaikutusta (esim. tapauksessa, jossa pallo vierii pelaajan varusteena olleen ja pelaajan maanpinnan tasalle junttaaman tiin yli).

Tämä keskustelu on ollut akateemista pohdiskelua asioista, joita – Bulls Hitiä lainaten – ’ei koskaan tapahdu’. Silti niihin liittyvät sääntökysymykset ovat olleet kiinnostavia. Keskustelussa minua kiinnosti erityisesti se, onko koskettaminen peruste rankaisun antamiselle. On tullut selväksi, että ei ole. Kysymys ei kiinnosta enää.

Toinen minua kiinnostanut asia oli voidaanko tiitä aina pitää varusteena. Tiiausalueelta löydettyä ja lyönnissä käytettyä tiinnysää voidaan perustellusti pitää varusteena, mutta onko se sitä enää lyönnin jälkeen? Onko ainakerrastapoikkipuutiitikkukin varuste vielä lyönnin jälkeen? Pelaajaa tiinkappaleet voivat kiinnostaa tiiausalueen siistinä pitämisen kannalta, mutta ei välttämättä muuten. Vioittunut maila ja käyttökelvotonkin tii ovat pelaajan varusteita niin kauan, kun hän niitä mukanaan kuljettaa, mutta ovatko silloinkin, jos ei kuljeta eikä käytä eikä ole tarkoituskaan kuljettaa eikä käyttää? Loppujen lopuksi varusteen määritelmä antaa kysymykseen selvän vastauksen, siksi tämäkään asia ei kiinnosta enää.