5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
#213958 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (28.3.2012 12:19:53)

Sulla on edelleen pieni ongelma, kun et näe muiden sulkevien liikkeiden vaikutusta, ei tosin ole nähnyt moni muukaan. Vasemman olkapään kokonaisliikkeen sulkeva vaikutus mailalle on esim moninkertainen hartiakiertoon nähden.

Sen lisäksi kun vielä pyörit puhtaan matematiikan ja kuvien maailmassa, et saa ensikäden tietoa pelaajilta heidän tekemästään aktiivisesta lihastyöstä, vaan tutkit ulospäin näkyviä liikkeitä, jotka ovat useiden voimien summia. Sen seurauksena sitten herkästi luullaan että nekin tapahtumat ovat aktiivista työtä, vaikka totuus saattaa olla juuri päinvastainen. Mä olen nähnyt riittävästi molempia tapoja, aktiivista kiertoa aivan liikaa kaikkine ongelmineen ja tiedän monta jotka kaikin keinoin pyrkivät sitä tänä päivänä vastustamaan.

Geometriaa voidaan käsitellä voimista erillisenä kokonaisuutena. Jos uskotaan jonkin geometrisen seikan lisäävän tarkkuutta, on tietysti tarkasteltava ensisijaisesti geometriaa. Jos havaitaan, että haluttu geometria on mahdollinen, voidaan ryhtyä tutkimaan tarvittavia voimia sekä arvioimaan niiden toteutusta. Nythän ei ole ollut vielä edes oikeastaan tarvetta siirtyä voimien käsittelyyn, kun jo geometriapuolella on tullut seinä vastaan. Sanoisin kokemuksesta, että swingin voimien käsittely on jo sitten astetta kahta mutkikkaampaa kuin geometrian. Eli ei enää järkevää leikkiä foorumeilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että pätevällä tavalla esitettynä teoriaa swingin geometriasta ja voimista voitaisiin saada vietyä suorittavaan valmennusportaaseenkin. Vaikuttaisi siltä, että esim. USA:ssa huippuvalmentajat ovat hyvin kiinteässä yhteydessä tutkimukseen ja pyrkivät kouluttautumaan myös teoreettisemmalla puolella.