11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
#214011 Ilmoita asiaton viesti

periferia kirjoitti: (30.3.2012 12:06:14)
Ruupe kirjoitti: ”Se osa nuorista, jolla olisi parhaimmat edellytykset menestyä golfissa, pelaavat lätkää tai fudista.”

Tätä täytyy kommentoida. Kun puhutaan junioreista ja nuorista ei ”jääkiekko- tai jalkapallolahjakkuudella” ole kovinkaan paljon tekemistä golflahjakkuuden kanssa. Golf on pelinä monimutkaisempi, harjoittelu ja etenkin terävimmälle huipulle pääseminen, vaikka vain suomessa, vaativat niin erilaisia ominaisuuksia kuin edellä mainitut joukkuelajit. Moni jääkiekkoilija tai tennispelaaja huolimatta kovasta panostuksestaan kesäisin golfiin on ajankäyttöönsä nähden todellakin heikolla tasolla.

Tunnen joitakin esim futareita, joista joku olisi ehkäpä maailman huipulla, mikäli olisi ryhtynyt golfinpelaajaksi, eräänkin tasoitus oli ensimmäisen junnupelivuoden jälkeen 5. Täytyy olla täysin mustatuntuu tason kommentti, mikäli väittää, että urheilullisesti lahjakas ja pakostakin hyvän pallosilmän ja koordinaation omaava urheilijanuorukainen olisi jotenkin sopimaton golfinpeluuseen ja että ’jalkapallo- tai jääkiekkolahjakkuus’ sulkee pois golflahjakkuuden. Mulla on pikemminkin sellainen kokemus, että urheilullisesti lahjakas (esim. palloilija) on lahjakas muissakin lajeissa. Meillä on tästä kaikilla hyviä esimerkkejä esim. koulun liikuntatunneilta, jos joku ne vielä muistaa. Hyvä oli siellä hyvä niin palloilussa, voimistelussa, hiihdossa kuin missä tahansa lajissa.

Golfin pariin ovat ajautuneet pikemminkin ne, jotka eivät muissa lajeissa ole pärjänneet. Olen nähnyt monia pullukoita ja liikunnallisesti keskinkertaisia, joista on tullut scratch-tason golfareita ahkeran harjoittelun ja hyvän opastuksen tuloksena, onpa joku tuollaisista voittanut klubin mestaruuksiakin. Valitettavasti asia on vaan niin, että ne lahjakkaimmat aloittavat mieluummin jalkapallon tai jääkiekon kuin golfin.