Re: Sports Coach GPS -simulaattori - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetSports Coach GPS -simulaattoriRe: Sports Coach GPS -simulaattori

#302192 Ilmoita asiaton viesti

No niin nyt on tullut vähän enemmän tutustuttua sporstcoach simulaattoriin ihan rauhassa työpaikan harkkahallissa. Meillä on ollut asetuksena professional taso, käsittääkseni siis, että se ei anna lukemiin nähden mitään anteeksi, vaan lyönnit luetaan niinkuin ne toteutuu kameroiden mukaan. Mitään helpotuksia ei minkään suhteen ole tehty.

Ihan aluksi yksi asia kiinnitti huomiota ennenkuin tajuttiin. Käännettiin pienestä kuvasta lyöbntisuuntaa keskelle väylää, kun laite kertoo aina oletetusti suunnan kohti lippua. Yritettiin lyödä vinosti väylälle, eihän siitä mitään tullut, voi vaan arvata mitä tuli kun tulokulma on esim 35 astettta ínside-out ja osumassa lapa auki, kun ’stanssi’ oli siihen suuntaan. Laitehan lukee yläkameran kuvan mukaan sen näkemää oltettua lyöntilinjaa, joka on aina keskelle ruutua. Sitä täytyy kääntää tietokoneessa ja eritysiesti senjälkeen kun on hiirellä vetänyt oikean linjan täytyy klikata ’ASETA’, ei se muuten tajua, että sinne pitäisi lyödä. Antaa ihan älyttömiä lavan ja lyöntisuunnan arvoja jos ei tuota tee. Pitää ymmrtää, että staatinen kamera näkee vain lyönnin sen suhteen. Aina siis lyödään matoista nähden suoraan ja kierteet sitten sen mukaan miten haluaa, kuvakulmaa käänellen.

Toinen asia mikä kiinnitti huomiota oli se, että lentoradat draiverilla oli aika korkeita, jopa tuolla 35-40 metriä, mitä ei käytänössä varmaankaan tapahdu, sama ongelma on havaittu jostain syystä ainakin trackmannilla. Flightscopesta ei ole kokemuksia. Trackman kun ei käsittääksen näe lapaa ja osumaa mitenkään järkevästi tutkaheijastuksista tai mittauskohdasta johtuen, tällä sentään ukoakseni melko hyuvin suurnopeuskameroilla. Jotenkin käsittäisin, että kyseessä on kameran korkeussäätö suhteessa palloon joka on tiin päällä, muutamat sentit voivat vaikuttaa jo paljon lentoradan laskentaan mitä se näkeee. Huomenna tutkitaan lisää asiaa ja säädetään kameran asetusten korkeusarvoja vastaamaan todellisuutta…..

Kolmas mikä kiinnitti huomoita oli se että kun mulla oli valkoinen paita päällä, sen kamera ilmeisesti näki aika hyvin lyöntialueella, kun ehkä vähän makasi liikaa, pallonpäällä kuten myös tietty valkoisen pallonkin kirkkaassa valaistuksena. Laitoin tumman villapäidan päälle niin ainakin tietyntyylissä chipeissä ongelmat hävisivät, tarviikohan vielä tukkaikin värjätä, en tiedä 🙂 Laite kyllä näytti suoran lyönnin mutta tulokulma ja lavan asento oli aika erikoisia. Sillä saattoi olla vaikutusta lyönnin pituuteen laskennan kautta. Näkee siis kuitenkin pallon lentoradan erittäin hyvin.

Uskomatonta oli se kuinka hyvin laite näkee erilaiset fadet ja drawt, hyvällä pelaajalla joka niitä pystyy kontrolloimaan halutessaan. Kaikki etukäteen ilmoitetut kierteet tulivat professional tasolla esille kuten pelaaja oli tarkoittanut etukäteen ilmoittaen ne lyövän. Jossain harvassa tapauksissa edes hyvä pelaaja ei niitä onnistu tekemään ja ilmoitti jo heti osuman tapahduttua ettei siitä tullut sellaista kuin olis pitänyt. Tämän laitekin vahvisti, ei se vaan tullut.

Tällä simulaattrilla on nyt katsottu useita kymmeniä lyöntejä takaa ja en muista yhtään että se olis näyttänyt lavan tulon palloon väärin. Kerran jopa sanoin että ihan hintsusti sisältä ulos, no se oli 0,2 asetetta sisältä ulos. Olen myös katsonut noita lyöntejä trackmannissa ja ihmetellyt aika usein miksi se näyttää pelaajan tulevan sisältä ulos kun aivan varmasti oli tultu oikeasti ulkoa sisään. Tämä siis trackmannilla sisäälä lyötäessä. Ulkona en ole päässyt asiaa toteamaan.

Lisää kokemuksia kertoilen kun niitä tulee. Jo tässä vaiheessa kuitenkin erittän vaikuttavan tuntuinen simulaattori, josta voi olla jopa enemmän hyötyä kuin lyhyehkössä talviharjoitushallissa lyötäessä. Koitetaan etsiä myös niitä erikoslyöntejä, kun aikaa on, joista nyt ei tavalliselle pelaajalle (kuten mulle) ole juurikaan hyötyä.

Edit (hienoa että se on täällä) Ja jos jotain jäi mieltä kaivelemaan lukijoilla niin kysykää, en varmasti osannut kertoa ihan kaikkea. Enkä vielä ymmärrä täysin laitteen toimintaperiaatetta ja laskentaa niin kysykää ihmeessä.