Re: Pro kentän tai ry:n palkkaama - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäAjatuksiani työryhmän esityksestä!Re: Pro kentän tai ry:n palkkaama

#457644 Ilmoita asiaton viesti
ts

JuKu kirjoitti: (20.9.2010 10:17:39)
Pro kentän tai ry:n palkkaama: Suosittelen erittäin lämpimästi, ja toivon hartaasti! Saattaisi sitoutunut klubikolffari kehittyä lajin parissa.

Olen samaa mieltä, että tuossa on paljon etuja ja länsinaapurissa on tuolta osin onnistuttu luomaan loistava yhdistelmäsysteemi, jossa golfammattilaisten osaamista tuodaan vahvasti koko toimintaan mukaan. Tosin viime viikolla juuri kuulin, että säästökuurit ovat kovin raskaasti tuohon systeemiin iskeneet ja monen peruspalkkaa ollaan leikkaamassa tai jopa poistamassa kokonaan.

Ruotsin systeemissähän Prolla on pohjana pienehkö kuukausipalkka, johon sisältyy esim 700 – 1000 tunnin/vuosi työvelvoite, joka taas käsittää varsin monenlaisia tehtäviä golfyhteistön sisällä. Lisäksi monessa paikassa sitten myös range ja shoppi ovat Pron hallussa, joka taas avaa mahdollisuuden pitää ammattitaitoista työvoimaa shopissa asiakkaita palvelemassa ja palkata assareita lisäämään tarjontaa jäsenistölle.

Työvelvoitteen ulkopuolinen toiminta on kuitenkin yrittäjäpohjaisesti vedetty, eli esim alkeiskurssit ja muu seuran järjestämän toiminnan ulkopuolelle jäävä on hänen omaa bisnestään.

Tämäkin rakenne tosin syntyy kulttuurista, jossa hyvin suri osa jäsenistöstä näkee opetustoiminnan ja kaiken muun lajiin liittyvän kehittämisen olevan olennainen osa toimintaa ja ovat siitä valmiit maksamaan. Samoin kuin ovat halukkaat ostamaan tarpeensa tuolta oman kentän shopista, jotta palvelut säilyisivät korkealla tasolla. Kuinkaas meillä?