Re: Pientä pähkinää lumen keskelle - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPientä pähkinää lumen keskelleRe: Pientä pähkinää lumen keskelle

#281331 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (19.1.2012 18:19:56)
… enkä ymmärrä mikä tässä on epäselvää. Määritelmissä selvästi sanotaan, että pallo on pelissä, kun sitä on lyöty tiipaikalla:

Ball in Play
A ball is “in play” as soon as the player has made a stroke on the teeing ground.

Määritelmässä ei oteta kantaa siihen kuinka mones pallo on kyseessä. Siispä mikään pallo, jota ollaan lyömässä tiipaikalta ei ole pelissä ennen kuin sitä on lyöty (ellei sitä jossakin erityisessä ja erityisen epätodennäköisessä tapauksessaole sinne dropattu…) .

Ei tässä ole mitään epäselvää, pallo on pelissä, kun Sampo on lyönyt sitä 1. kerran tiiauspaikalla.

KL kirjoitti: (19.1.2012 18:19:56)
Sääntö 20-7 puolestaan sanoo:

20-7. Playing from Wrong Place
a. General
A player has played from a wrong place if he makes a stroke at his ball in play:

Palloa ei siis voi pelata väärästä paikasta tämän säännön perusteella, jos sitä ei vielä ole lyöty tiipaikalta.

Olisikos tämä nyt selvä?

Ei tässäkään ole ollut koskaan mitään epäselvää. Kysymys liittyy siihen, että Sampo ei lyö toista lyöntiään tiiauspaikalta, vaan sen ulkopuolelta. Lyöntiä edeltää pallon asettaminen tiin päälle tai maan pinnalle. Onko pallo pelissä asettamisen jälkeen? Sääntöjen mukaan on, mutta onko tiiauspaikan ulkopuolelle sijoitettu pallo asetettu vai tiiattu? Siitä on kysymys. Arvelin, että on asetettu eikä tiiattu, jolloin Sampo pelaisi säännön 20-7 mukaisesti väärästä paikasta. Pallo pelissä määritelmän lauseessa ”käsite pallo pelissä kattaa tiiauspaikan ulkopuolelta pelatun pallon” käytetty aikamuoto ei tosin vahvista tätä käsitystä, mutta ei sulje sitä poiskaan.

Vieraspelaaja:” tiin ulkopuolelta lyömisessä on kyse ’vain’ väärästä paikasta pelaamisessa”, johon J-PS: ”asiasisällöltään täysin oikea kommentti” (tarkoittaen koko vp:n tekstiä). Tarkoittiko vieraspelaaja väärästä paikasta pelaamisella ’vain’ ei oikeasta paikasta pelaamista, vai sääntöjen 20-7 mukaista väärästä paikasta pelaamista? Ehkä vp vastaa.

Toisaalta niin tai näin, tuomio on sama myös vakavan rikkomuksen tapauksessa, sovellettiinpa sääntöä 20-5 tai sääntöä 20-7.