Re: Pelaavatko harrastelijat kenttiä liian pitkinä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPelaavatko harrastelijat kenttiä liian pitkinä?Re: Pelaavatko harrastelijat kenttiä liian pitkinä?

#435094 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (8.1.2015 19:50:09)

Putti-Possu kirjoitti: (8.1.2015 19:03:47)
Minulle (ja ehkä monelle muullekin) golfin yksi viehätys liittyy onnistumisiin – ja erityisesti, kun hieman haastaa itseään = onnistuu vaikeasta paikasta … esim sillä spoonilla 200 metristä. Jos aina pelaa varman päälle ja välttää kaikkia riskejä, ei yritä griinille eikä missään nimessä veden yli, katoaa golfin viehätyksestä aika pala.

Ei jufenauta, kuinka jokainen peilaa tätä koko asiaa oman napanöyhtänsä suojista?! Mitä uitun tekemistä sinun kerran vuodessa onnistuvalla sponellasi on tämän kokonaisuuden kanssa tekemistä? (tai Ison Kuvan, jos ymmärrät ainoastaan jenkkienglannista väännettyjä kielikukkasia..)

Ei tässä ole kyse vaikeasta paikasta onnistumisista eikä mistään sellaisesta, vaan siitä yksinkertaisesta seikasta, että aivan liian moni pelaa kenttää aivan liian pitkänä, mistä seuraa:
– hidasta peliä
– pallojen etsimistä
– huonoja tuloksia
– vähän onnistumisia yleisellä tasolla (GIR, par, väyäosuma, jne.)

Yksittäiset onnistuneet lyönnit ovat juuri sitä mitä ne ovat, yksittäisiä onnistuneita lyöntejä. Jos ihminen tulee niistä tyytyväiseksi, niin olkoon niin. Perin monet kuitenkin nauttivat myös onnistuneista reikätuloksista, joten lyhyempi kenttä yhdistää nämä kaksi asiaa eikä suinkaan erota niitä toisistaan.

Nyt tämä ihan oikeasti riittää minulle.

Luulisi KL:llä napanöyhtä tuoksuvan, niin itsekeskeinen on tuo kannanotto = kunhan vaan kaikki pelaavat MINUN ehdoillani ja pois MINUN peliä hidastamasta.

Toki väylän pituudella on tekemistä pelinopeuden kanssa, mutta se on vain pieni osa kokonaisuutta. Paljon suurempi merkitys on muulla hidastelulla ja pelkästään griinillä työskentely tekee suuria eroja nopeuteen.

Tämä kaikki tuntuu lähtevän nopeasta pelaamisesta ja sitä yritetään ratkaista, milloin ’helppogolfilla’, milloin lyhentämällä kenttiä ja milloin vähentämällä reikien määrää. Karrikoidusti voisi todeta, että jos lyhennetään kenttä 3 reiän par3-kentäksi, toki se on nopeampi kuin normaalikenttä, mutta silloinkin nillitettäisiin että MINULLA menee liikaa aikaa, par3:t pitää lyhentää pelkäksi puttaamiseksi.

En usko lainkaan tuota väitettä, että Suomessa kentät pelattaisiin liian lyhyinä. Kentät ovat käsittääkseni muutenkin lyhyempiä, kuin isoissa golfmaissa, joissa aika usein keltaisilta kenttä on noin 6 km ja Suomessa aika harvoin