Re: Osakekaupan tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakekaupan tilanneRe: Osakekaupan tilanne

#419328 Ilmoita asiaton viesti

Poodri Hoo kirjoitti: (2.4.2013 12:12:05)

Ulkomaille kirjoitti: (2.4.2013 10:57:24)

Poodri Hoo kirjoitti: (2.4.2013 10:49:23)
Just näin. Golfseurojen avaaminen on ollut täsmälleen oikea liike. .

Kyllä, jos tavoitteena on ollut osakehintojen romauttaminen ja järjestelmän tuhoaminen. Virheitä ei ole uskallettu myöntää, saati korjata.

Nykytilaa voidaan korjata yhtiöjärjestyksiä muuttamalla ja kunnon hinnankorotuksilla, sekä keskitetyllä vuokrajärjestelmällä.

Tästä nyt olemme yksinkertaisesti eri mieltä.

Jokainen golfyhtiö on itsenäinen yksikkö, joka SAA ja VOI tehdä itseään koskevia päätöksi (myös yhtiöjärjestyksiä saa muuttaa pelisääntöjen mukaan). Yhtiöitä tulee ja menee. Huono yhtiö on huono yhtiö vaikka kuinka sen paketoisi hienoon kääreeseen. Jokainen osakeyhtiön osakas vastaa itse omasta sijoituksestaan… jne… perusteluita.

Keskitetty vuokrajärjestelmä > kartelli (hyi hyi)
Hinnan korotus > jokainen saa tehdä, jos haluaa. Yhdessä ei saa sopia.

Liitto on golfin harrastajia varten. PISTE. Liiton tehtävä EI OLE ajaa VAIN osakkeenomistajien etuja. Mitä enemmän harrastajia, sitä paremmin voi liitto. Mitä enemmän harrastajia, sitä enemmän on asiakas- ja osakaspotentiaalia osakeyhtiöille. Ja kuten Parti totesi, jos joku on tehnyt sijoituspäätöksensä puutteellisin tiedoin tai perustein, voi siitä syyttää vain itseään.

Liiton päätöksen syyttäminen on yhtä tyhmää, kuin olisi syyttää kavoittajaa, joka on hyväksynyt rakennusluvan golfkentälle läheltä jotain vanhempaa golfkenttää ja näin vaikuttanut kilpailutilanteeseen ’vanhalle’ yhtiölle epäedullisesti.

Keskiteyullä vuokrajärjestelmällä tarkoitin toisessa ketjussa läpi käytyä mallia. ei ole kartelli.

Mitä enemmän harrastajia > sitä paremmin voi liitto. Eli harrastajia pitää saada siksi, että liitto voi hyvin? Huh huh.. ymmärrän, että liiton herrojen matkat ja illalliset maksavat, mutta rajansa kaikella.

Nämä selitykset nyt ihan toimi, että kun tulee enemmän harrastajia niin homma pelaa osakkaan näkökulmasta. Katsotaan nyt taaksepäin n.10 vuotta vaikka. Harrastajamäärä on nousussa ja osakkeet alamäessä. Monin paikoin hinta mennyt jo lattiasta läpi. Ei toimi selitys ei! Ainoa tie on rajoitusten tie. Kuten ole aiemmin korostanut, eri kentillä voi olla eri toimintatapoja, mutta tämä rajoitusten tie toimii pk seudulla ainakin, missä kysyntääkin on enemmän.

Pitää aina muistaa, että kentät ovat osakkeen omistajien. Siksi on myös aivan perusteltua lähteä siitä, että heidän etunsa turvataan ensin.