Re: Nimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailu - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailuRe: Nimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailu

#419494 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (4.4.2013 10:07:55)

Poodri Hoo kirjoitti: (4.4.2013 9:44:02)

I rest my case.

Ei tässä mitään lietsota, todellakaan. Kaikki lähtee siitä, että golfosakkeet ovat laajalti menettäneet arvonsa ja osin niistä on tullut jopa ongelmajätettä.

Nyt yritetään tätä pohtia, miksi näin on käynyt, ja millä keinoin asia korjataan. Sinäkin yrität toistuvasti lakaista ongelman maton alle. Niin ei asiat ratkea. Suomen maassa on satoja tai jopa tuhansia golf osakkeen omistajia, jotka pohtivat mitä ihmettä tekisivät että pääsisivät siitä eroon.

En voi ymmärtää sitä, että näin voisi ikuisesti jatkua. Siihen haetaan nyt mallia. Ei lietsota yhtään mitään.

Kukaan ei ole pystynyt esittämään mallia, jolla ongelmissa olevat osakkaat saavat asiansa ratkeamaan.

Näin on käynyt siksi, että on rakennettu liikaa osakepohjaisia golfkenttiä, perustuen ties mihin haaveisiin että kaikki osakkeet menevät kaupaksi korkella hinnalla. Luulisin että monikin 2000-luvulla rakennetuista kentistä on ollut vaikeuksissa saada osakkeitaan myytyä riittävää määrää. Markkinoille on 2000-luvulla tullut ainakin tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia uusia golfosakkeita.
Kun tavara ei mene kaupaksi, hinnat laskevat, myös ’vanhojen’ osakkeiden hinnat.

Osakkeiden arvo voi nousta kahdella tavalla

A) kysyntä kasvaa, eli osakkeista kiinnostuneiden pelaajien määrä lisääntyy. Tätä ei ilmeisesti ole 2000-luvulla tapahtunut. ’ulkomailla’ ja jotkut muutkin kuvittelevat että ihmiset voidaan pakottaa kiinnostumaan golfosakkeista. Ei sellainen onnistu.

B) osakkeiden tarjonta vähenee, eli osakkeita joko mitätöidään, tai yhdistetään (käänteinen split) tai jotain, en osaa sanoa mitä tämä olisi.

Voi olla, että golf on menossa vähän pois muodista, kuten esim squashille kävi aikanaan, ja osin tenniksellekin, joista lajeista monet vaihtoivat sulkapalloon. Jos golfin pelaamista tehdään vaikeammaksi, se nopeuttaa tätä kehitystä.

Tennishalleihin on rakennettu jälkeenpäin sulkapallokenttiä, ja squaskenttiäkin on varmaan vähemmän kuin 1980-luvulla, jolloin se oli muotia.