Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMiksi säännöt ja etiketti unohtuvat?Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat?

#269444 Ilmoita asiaton viesti

Tuli tässä mieleen eräs tapahtuma tältä kesältä. Kotiseurallani on kaksi kenttää, joista toinen on yhdeksän reiän kenttä, jonka CM lopettaa iltakuudelta.

Kaveriporukassa menimme kiertämään iltaysin ja ilmoittauduimme cädärille normaalista klo 18.00 lähtöön (tämän jälkeen palloränni). Kerkesimme kiertää ensimmäiset neljä väylää, jonka jälkeen vitosen tiiboksissa odotteli vanhempi herrasmies, kentän (ei seuran) kapteeni. Tämä kaveri siinä sitten tiuskaisi varsin kireään sävyyn ’miksikäs ei pojat ole merkannut lähtöaikaansa pallorännin vihkoon?’. Toki kerroimme, että olimme ilmoittautuneet jo cädärille, vaikka hänkin varmasti humasi bägeissämme roikkuvat pelioikeuslapukkeet.

Tästä sitten avasimme vitosen avaukset äijän kyylätessä aivan ns tappituntumalla. Löimme avauksemme (itse hieman paksun, että tuli divotti) ja lähdimme kävelemään palloillemme. Tässä vaiheessa tämän herrasmies huutaa meidät takaisin ja alkaa saarnaamaan kentänhoidosta. Hän jopa itse kävelee ja etsii divottini ja polkee sen paikalleen lyöntijälkeen.

Tässä vaiheessa minulla meni pata niin jumiin tähän ’vanhan, hyvän ajan herrasmieheen’, että joutui purkautumaan takaisin ja jätin kierroksenkin kesken. Ensinnä ärsytti tämän ’hei pojat’ tyylinen vähättely (porukassa pelaajat 25-27v) ja sitten toi teatraalinen väärä saarna. Käsitykseni mukaan mikäli kentällä ei ole ollut varaa hommata paikkaushiekkaa tiibokseihin, ei lähdetä divotteja paikkaamaan, ettei seuraava lyöjä liukastu siihen juuri asetettuun divottiin?