Re: Mestikat / kahden seuran jäsenyys - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMestikat / kahden seuran jäsenyysRe: Mestikat / kahden seuran jäsenyys

#415024 Ilmoita asiaton viesti
ts

vakuutusasiamies kirjoitti: (4.6.2013 9:57:42)
Valitettavasi seurat rikkovat jatkuvasti lakia ja sääntöjään. Sempä takia urheilun oikeusturvalautakunnassa on paljon näitä seurojen tekemiä virheitä oikaistu.

Läyhästi asiaan liittyen, mutta sylttytehtaan suunnasta tuli tänään taas vanha asia nostettavaksi esiin kun kuskasin pari junnua aluetouria pelaamaan.

Kilpailun säännöissä roikkuu edelleen lause (ulkomuistista), että huoltajat ja vanhemmat eivät saa mennä 50m lähemmäs pelaajia. Ymmärrän tuon säännön synnyn ja perusteet, mutta herää muutama mielenkiintoinen kysymys, jonka junioripäälliköllekin joskus esitin saamatta kunnon vastausta.

Mitä tapahtuu jos huoltaja, katsoja (jota ei tuossa mainita) tai vanhempi menee tuota rajaa lähemmäs? Ketä rangaistaan ja miten?

Rangaistaanko minua jos menen lähemmäs ja monellako penaltilla? Mille kierrokselle nuo penaltit merkaan?

Vai rangaistaanko kaiken oikeellisuuden vastaisesti pelaajaa, joka ei voi olla vastuussa toisen ihmisen tekemisistä ja jos rangaistaan, koko ryhmää vai jotain tiettyä pelaajaa? Voinko näin aiheuttaa halutessani vaikeuksia jollekin pelaajalle?

Sarkastinen avaus toki, mutta miten voidaan laatia sääntöjä, jossa esim passiivista ’uhria’ rangaistaan, kuten olen kuullut ainakin tarjotun? Miten voidaan edellyttää yleisön toimivan tuon säännön mukaan, kun tietokin jaetaan vain pelaajille?

Aika paljon fiksumpaa olisi tuo esittää toiveena tai ohjeena, että pelaajan peliin ei tule ulkopuolisten puuttua. ja edistää asiaa kulttuurin kehittämisen kautta ilman älyttömiä sääntöjä.