Re: Liittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLiittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!!Re: Liittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!!

#343546 Ilmoita asiaton viesti

Toisin kuin Vasen Pakki aiemmin kirjoitti, niin yleensä yhdistykset ovat luonteeltaan yleishyödyllisiä. Jos toiminnassa on jotain, mikä viittaa oman taloudellisen edun, niin yhdistys menettää yleishyödyllisyyden statuksen ja siitä tulee ”muu taloudellinen yhdistys”. Tällä on puolestaan veroseuraamuksia, joista mm. SGLn toiminnanjohtaja Rantanen kirjoitti uudessa lehdessä.

Jos osakepohjaisella kentällä toimiva seura haluaa pitää kiinni yleishyödyllisyys statuksestaan, niin pelioikeuden hallinta ei voi olla jäsenyyden ehtona. Jos taas tästä ehdosta halutaan pitää kiinni, niin yhdistykselle on tulossa veroseuraamuksia tästä. Valintahan on seuran/jäsenistön oma. Muissa urheilulajeissa vastaavaa veroproblematiikka ei ole näin isossa mittakaavassa olemassa.

Pakin kanssa ihmettelen, miksi Suomessa ei voi perustaa kentätöntä golfseuraa. Seura voisi hyvinkin toimia yhteistyössä kenttäyhtiöiden (osakkeenomistajien) kanssa mm. junioritoiminnassa tai sellaisessa harrastegolftoiminnassa, missä käytetään hyväksi kentällä olevaa käyttämätöntä kapasiteettia.

PPn kanssa olen osin samaa mieltä, että nykyisellä seuralla tuskin toiminnallista on intressiä ottaa pelioikeudettomia jäseniä. Verotusperustainen taloudellisuusintressi voi puolestaan puoltaa jäsenpohjan laajentamista.