Re: Kummallinen vesieste tulkinta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKummallinen vesieste tulkintaRe: Kummallinen vesieste tulkinta

#294028 Ilmoita asiaton viesti

topix kirjoitti: (1.9.2007 11:00:19)
Laitampa vielä tällaisen, kun tästä vesiesteestä on TAAS aloitettu keskustelu!

’Enintään kahden mailanmitan päähän, ei lähemmäksi lippua’

Onko droppi oltava siis kahden mailanmitan päässä esteen rajasta vai kahden mailanmitan päässä ensimmäisestä vapauttavasta paikasta?

Eli jos pallo on vasemmalla sivuvedessä, saako oikeankätinen pelaaja ensin tulla seisomaan pois esteestä, ja mitata tästä sen kaksi mailanmittaa. Eli etäisyys esteen rajaan on tällöin kädenmitta + kaksi mailaa? Molempia tapoja olen tottunut näkemään kentällä. Eli jotkut droppaavat sen kaksi mailanmittaan esteen rajasta ja jotkut taasen kaksi mailanmittaan ensimäisestä vapauttavasta paikasta.

Itse olen kyllä ollut aina tuon kahden mailanmitan päässä esteen rajasta. Käsittääkseni esteessä pitää seisoa dropin jälkeen, jos huonosti sattuu droppaamaan!

Pallo on dropattava, eli pallon tulee osua maahan enintään kahden mailanmitan etäisyydellä esteeseen menokohdasta. Pallo osuttuaan maahan saa vieriä vielä enintään yhden mailanmitan päähän. Parhaassa tapauksessa, pääset siis vapautumaan pikkaista vaille kolmen mailanmitan päähän. Jos pallo ei dropin jälkeen ole edelleen esteessä, on aivan sama vaikka joutuisin seisomaan kaksi metriä orkean kiven päällä.