Re: -> juu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#356893 Ilmoita asiaton viesti

Väittämäsi:

Pääkaupunkiseudulle ei ole tarvita uusia golfkenttiä. Nykyset kentät riittävät palvelemaan hyvin nykyisen pelaajamäärän ja 50 km säteellä kenttiä on riittävästi. Osalle kentistä pääsee jo nykyisellään julkisilla kulkuneuvoilla, joten mitään lisäarvoa ei Espoon kenttä toisi.

Mihin perustat yllä esittämäsi ’tiedot’???

Yleensä kuin harrastaa jotain liikuntaa tai urheilua on tapana liittyä johonkin paikalliseen urheiluseuraan, mistä löytyy muita samaa lajia harrastavia. Golfin osalta tilanne on aivan nurinkurinen, osittain kenttien puutteen takia.

Pääkaupunkiseudulla on eri arvioiden mukaan 10 000 – 20 000 golfaria jotka eivät mahdu jäseneksi lähiseudun kentille. Näin ollen he joutuvat hakeutumaan jäseneksi jonnekin kauas mistä löytyy vapaita paikkoja.

Yhdelle kentälle mahtuu enimmillään noin 1 000 pelaavaa jäsentä, joten akuutti kenttätarve on noin 20 kpl á 18 reikää.

Ideasi päästää kaikki pelaavat kuntalaiset 10 € kentälle on suorastaan loistava. Silloin jokainen espoolainen golfari pääsisi noin kerran 2 vuodessa yhden kierroksen pelaamaan tälle kentälle.

Kenttien sulkeutuneisuudesta ja hyvä-veli järjestelyistä voidaan olla montaa mieltä, mutta kannattaa muistaa että jokainen golfliittoon kuuluvalla seuralla on velvollisuus sallia riittävän pelitaidon omaavat pelaajat pelaamaan kentälleen. Jokainen kenttä on siis noin 110 000 harrastajan käytettävissä. Se elitistisyydestä;)

Jokohan oli riittävästi asian vierestä, eli kannatan ehdottomasti Mankkaan vanhan kaatopaikan siistimistä. Kunnallahan ei ole siihen varaa vaikka lakikin vaatii sen kunnostamista, joten on todella loistavaa jos löytyy muualta rahoitusta, jolla alue saadaan rakennettua ulkoiluun sopivaksi.

Mielestäni muutkin ulkoilijat (koirankusettajat jne.) kuin golfarit voisivat osallistua kustannuksiin.