Re: Golfliiton ensimmäiset säästötoimenpiteet… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfliiton ensimmäiset säästötoimenpiteet…Re: Golfliiton ensimmäiset säästötoimenpiteet…

#410512 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (14.12.2013 0:32:46)
Vielä muutama vuosi sitten tuo oli 2 vuotta. Tosin tämäkin oli/on helppo kiertää lisäämällä tehtävään kelpoisuusvaatimuksia, joita edellinen toimenhaltija ei täytä. Irtisanottua kun ei tarvitse täydennyskouluttaa. Perin näppärää…

En tiennytkään, että Suomessa on kaksoislainsäädäntöä tältä osin. Itse olen käynyt viimeisen 20 vuoden aikana yt-neuvotteluita puolenkymmentä kertaa eri organisaatioissa, enkä kertaakaan ole törmännyt 2 vuoden velvotteeseen.

Viimeksi käytin työnantajaliiton juristia neuvottelussa back uppina, kun ennakoin, että saattaapi olla ns. pilkunnussijatapaus käsittelyssä. Kaikki meni putkeen, kaveri pihalle ja varmuuden vuoksi pidettiin n. vuosi (suositus) väliä ennen kenenkään palkkaamista. Kannattaa siis kilauttaa kaverille (oikealle työmarkkinajuristille), niin kuulee totuuden oikeuskäytännöstä tai lukea työtuomioistuimien deccareita.

Lähtökohtaisesti Suomessa on irtisanominen kohtuullisen vaivatonta.

P.S. takaisinottovelvoite koskee vaikka irtisanottu on löytänyt uusia hommia, mikäli ko. henkilö on ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistossa.