Re: Eikös se mene näin? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#479768 Ilmoita asiaton viesti

goldencap kirjoitti: (3.4.2007 13:38:01)

Hörhö kirjoitti: (3.4.2007 13:35:17)
Julkista luotettavuutta nauttivilla rekisteritiedoilla, sekä siihen liittyvällä juridiikalla ja golfmailoilla on aika vähän tekemistä keskenään.

Ps. RVA 11 §:ssä on tyhjentävästi lueteltu ne rikokset, joihin sitä sovelletaan.

Ymmärrän, mutta onko väärennetty rekisteriotteen ilmoitusosa julkista luotettavuutta nauttiva rekisteritieto kun ei sitä ole autorekisteriin rekisteröity?

Luonnollisesti oletin, että tieto oli rekisteriin merkitty, koska esimerkissäsi mainitsit, että C rekisteröi auton omiin nimiinsä. Tämän olisi täytynyt tapahtua sellaisella rekisteriotteen ilmoitusosalla, jossa omistajaksi on merkitty B, eikä auton todellinen omistaja A. Jos B:tä ei olisi ollut merkitty myös rekisteriin omistajaksi, ei C olisi voinut saada rekisteröintiä suoritetuksi, koska rekisteritiedoissa omistajaksi olisi ollut merkittynä A ja C:n antamassa ilmoitusosassa (väärennetyssä) B. Jos rekisteriotteen ja rekisterin tiedot omistajasta poikkeavat, ei rekisterimuutosta omistajan osalta luonnollisestikaan tehdä ilman perusteellista selvitystä ja tässä selvityksessä taas olisi asian oikea tila selvinnyt, eikä väärää rekisteritietoa olisi rekisteröity. Mikäli esimerkkisi olisi siis ollut ylipäätänsä mahdollinen, olisi virheellisen omistajatiedon tullut olla rekisteröity, eikä kysymys olisi voinut olla vain C:n hallussa olleesta väärennetystä rekisteriotteen ilmoitusosasta.