Re: Anaerobinen suorituskyky ja golf? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluKuntosali harjoitteluRe: Anaerobinen suorituskyky ja golf?

#227105 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (27.3.2009 13:13:58)

mapete kirjoitti: (27.3.2009 13:01:37)

KL kirjoitti: (27.3.2009 12:40:10)

tepli kirjoitti: (23.3.2009 14:45:43)
Aerobinen kunto hoitunee tuolla futiksella, eikö vaan? Siinä tapauksessa kuntosalilta pitäisi hakea voimaa ja anaerobista suorityskykyä.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin sitä anaerobista suorituskykyä tarvitaan golfissa?

Täysin maallikkona arvelisin jotain seuraavaa:

Hyvät perusvoimat jaloissa tukevat vartaloa lyönnissä…. Jos on keho täynnä hitaita soluja niinkuin minulla – niin nopeusvoiman ja joskus tulevaisuudessa räjähtävän voiman kasvattaminen tuo varmasti lisämetrejä. Ja uskoisin että muutenkin kehon tasapainon kannalta sopivan vahvat lihakset ovat eduksi.

Teimme asiasta suuren ja kattavan tutkimuksenkin:), jossa eräs seuramme jäsen noudatti vuoden verran pron laatimaa ohjelmaa / ohjelmia kuntosalilla – seurauksena noin 20-30m lisää mittaa lyöntiin. Ko vuonna ei lyönti tekniikalle tehty mitään.

Itse aloitin vuodenvaihteessa 1,5 vuotta kestävän testin. Ensin hankin perusvoimaa ja aerobista kuntoa, sitten siirryn nopeusvoimaan ja sitten kun keho kestää niin räjähtävää voimaa… Pelikauden ajan teen lajia tukevia kuntosaliharjoitteita – pienemmillä painoilla.

Tuo ei käsittääkseni liittynyt anaerobiseen suorituskykyyn mitenkään, vai?

Anaerobista suorituskykyä yleensä tarvitaan lajeissa, joissa lihasten hapentarve on suuri eivätkä keuhkot ja verenkierto kykene toimittamaan lihassoluille riittävästi happea normaalin energia-aineenvaihdunnan takaamiseksi. Minun on hieman vaikea kuvitella kenenkään hengästyvän golfissa niin pahoin, että lihakset menisivät anaerobisen aineenvaihdunnan puolelle. Tai jos näin on, ehkä sittenkin kannattaisi kehittää sitä aerobista suorituskykyä.

Olet aivan oikeassa… terminologiani on yhtä hukassa kuin lyöntinikin…. Mutta jos se ei muuhun auta niin luulis ny ainakin tuottavan parempaa mielenterveyttä – ja hallintaa….