Osakas maksaa aina… - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#395286 Ilmoita asiaton viesti

Olen ketjun aloittajan kanssa suurinpiirtein samaa mieltä.Osakkeelle saadaan parhaiten lisää arvoa siten, että vastike vieraspelaamiseen verrattuna on kilpailukykyinen.

Suomesssa on maksettu golfkenttien rakentamisessa kasvun vuosina 80-luvulla, ja uudestaan vuosituhannen vaihteen jälkeen varsin paljon ’ilmaa’.

Kenttien raskas hallinnon rakenne ja henkilöstökulut hoidon osalta ovat todella kallis rasti, toisaalta myös tabu johon ei uskalleta puuttua. Toimitusjohtajista osa tekee kovastikin töitä, liian moni kuitenkin kiertää ja liihottaa naapurkentillä ja toisella puolella Suomea ottamassa mallia ja ’konsultoimassa’ kolleegaa.

Kilpajuoksu kenttien kunnon nostamiselle ja uudistustöille on loppumaton. Ja taas käydään osakkaan kukkarolla.

Lopputulema on se, että vastikkeita hilataan yleisen kustannustason nousu perusteluna ylöspäin kyseenalaistamatta aidosti sitä, voitaisiinko kuluista karsia reilulla kädellä.

Ruotsissa kausimaksut+jäsenmaksut ovat keskimäärin 25-35 prosenttia halvempia kuin Suomessa, greenfeehinnoissa ero on samaa luokkaaa jollei jopa suurempi.
Sopii tehdä omakohtaista tutkimusta. Vaikka suuri osa kentistä onkin seurapohjaisia, on tämä ero tyrmistyttävän suuri. Samalla osoitus siitä, että Suomessa tarvittaisiin Niinistön kaltaista kyseenalaistajaa (vrt. eduskunnan kulut) golfalalla noin yleensäkin.

Ennustukseni: Osakkeiden hinnat lähtevät nousuun ensimmäisenä niillä kentillä joissa vastike on huokea. Muutaman vuoden sisällä kulujen perkaukseen lähtee merkittävä osa kentistä.