Vastaa aiheeseen: Haravan paikka - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHaravan paikkaVastaa aiheeseen: Haravan paikka

#1071256 Ilmoita asiaton viesti
KL

Vaikuttaa siltä, etteivät ihan kaikki kommentoijat ole joko lukeneet tuota ketjun alussa lainattua deccaria tai sitten eivät ole täysin ymmärtäneet sen sisältöä. Laitan tähän vielä ko. deccarin ytimen:

’It may be argued that there is more likelihood of a ball being deflected into or kept out of a bunker if the rake is placed outside the bunker. It could also be argued that if the rake is in the bunker it is most unlikely that the ball will be deflected out of the bunker.

However, in practice, players who leave rakes in bunkers frequently leave them at the side which tends to stop a ball rolling into the flat part of the bunker, resulting in a much more difficult shot than would otherwise have been the case.’

Downhillin kuvassa harava on asetettu aivan loistavasti. Vielä kun vaihtaa sen suoran varren käyrään, niin vitivarmasti ei pallo jää haravan takia huonosti bunkkeriin. Pallo voi toki kimmahtaa varresta ulos bunkkerista, mutta sellaisen tapahtuman todennäköisyys on mitättömän pieni.

Mutta mutta, kuten tuossa deccarissakin sanotaan, läheskään kaikki eivät jätä haravaa bunkkeriin Downhillin kuvan mukaisella tavalla, ja se käyrä varsikin menettää merkityksensä, kun harava kipataan bunkkeriin ylösalaisin, ja tottakai rinteeseen.

Täydellisessä maailmassa jokainen pelaaja asettaisi haravan huolellisesti bunkkeriin vaikkapa juuri Downhillin kuvan ohjeistamana. Jokainen pelaaja myös aina haravoisi bunkkerin jälkeensä, korjaisi lyöntijäljet ja pallon alastulojäljet, laittaisi roskansa roskikseen, jne. Mutta kun…

Eipä silti, käyrävartiset haravat vähentävät merkittävästi mahdollisia hankaluuksia suoravartisiin verrattuna, kunhan ne vain laitetaan sinne bunkkeriin oikealla tavalla.