26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Wedgeprobleema

Etusivu Foorumit Yleistä Wedgeprobleema

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Auttakaas joku kokeneempi valistuneella mielipiteellä. Olen päivittämässä rautasettiäni (3-PW) parempiin ja itselleni sopivampiin. Santamailana mulla on Progenin blademallinen 56-deg XSpin, joka on lähipelissä ja hiekkakuopasta IMO mainio ase. Mutta mutta, mulla on jo pitkään ollut ongelma, että pitcherillä lyön 110 m, mutta SW:llä vain 70-80 m ja aivan liian usein santalähestyminen nousee liian(?) pystyyn ja tippuu voimattomasti alas kuin kivi jo 50 m jälkeen. Kannattaako mun siis ottaa uuteen settiini mukaan SW ja heittää vanha pois vaiko ei? Auttaako ym ongelmaan jos SW on samanlainen kuin muutkin raudat, vai pitääkö vaan opetella lyömään oikein? (Se hcp on siis 18, eli ei sitä swingiä virheettömäksi voi todellakaan väittää! =)

    Tlk

    Tutustuppa seuraavaan:

    http://www.clevelandgolf.com/indexb.html

    Eiköhän sieltä löydy jotain apua ongelmaasi!

    ME

    ns. gapwedge n.54astetta voisi olla toimiva ratkaisu.

    Mikä on PW:si lofti? Yleensä se on 45..49 astetta. Jos lofti on tuo 45 niin on selvää että jää matkaan väli johon olisi lyötävä PW:llä vajaalla svingillä; tällöin voisi noin 50 asteinen vedge olla asiaa.

    Kiitos vastauksista.

    Kah kun en tiedä PW:n loftia, ostin mailat käytettynä, enkä sen kummempia speksejä niistä saanut. Sitä ei varmaan kotikonstein kovin luotettavasti saa mitattua, vai saako? Lisäksi tällä setillä ei ole väliä kun olen siitä hankkiutumassa kuitenkin eroon.

    Olen kyllä harkinnut gap wedgeä, mutta sitten pitäisi jättää 60-asteinen lob wedge pois bägistä tahi hukata 5W tai 3W. Mieluummin ei.

    Mutta yleisgolffilosofisen tason kysymykseni on edelleen auki: onko siitä hyötyä että SW on samaa sarjaa kuin muut raudat?

    Nimetön

    itseasiassa kulman mittaaminen muutaman asteen tarkkuudella on aika helppo homma. Työkaluksi riittää mittakolmio (tai miksei muunkinlainen kulmamittauslevy).

    itse mittaus tapahtuu niin, että laitetaan kolmion pitkä sivu lavan lyöntipintaa vasten ja kohdistetaan se niin että keskikohta on varren keskellä ja sitten vaan luetaan kulma asteikolta. onnistuu ihan hyvin myös voimakkaalla offsetilla varustetuista mailoista.

    DCI

    Useissa seteissä (kuten omassani) ei myydä valmiina sändiä mukana tai niihin ei ole edes mahdollista hankkia sitä. SW on muutenkin niin erilainen maila bouncen, loftin ja painonsa suhteen, että kannattaa hankkia erillinen maila, koska erilliset wedget on rakennettu huolella ja saattavat olla parempia kuin valmiin setin sändit. Setin sändit on ollut pakko tehdä saman näköisiksi kuin muut mailat joten se ei välttämättä ole hyvä asia.

    Net

    Yleensä seteissä PW:n lofti on noin 48 astetta ja vaikka ero seuraavaan mailaan on yleensä noin 4 astetta sand wedge loikkaa suoraan noin 56 asteeeseen, joten kyllä siihen tulee kantomatkassa iso ero. Lisäksi jyrkkäloftisilla mailoilla pelatessa kunnon osuman saaminen palloon vaikeutuu huomattavasti.

    Itse hankkisin setin 3-PW tai 2-PW ja suunnittelisin pelini siten, että pääsen lyömään täyden lyönnin pw-8 mailoilla, joilla osuminen greenille on todennäköistä. Jos tuntuu siltä että haluaa PW:tä suurempiloftisia mailoja käyttää täydellä svingillä, niin sitten sellainen setti, joka jatkuu A (välivedge) asti, noin 52 astetta.

    Varsinainen sand wedge, jossa siis on jo bouncia pohjassa kannattaa sitten jo pitää vain bunkkeri / lähipelimailana, joskin voimakas bounce mielestäni vaikeuttaa palaamista kovalta (savi) pohjalta.

    Niin kuin moni ammatilainen painottaa, niin lähipeli ratkaisee, joten hanki pelitapaasi sopivat aseet ja opettele niiden niksit.

    Moro.

    Kokeileppa joskus että miltä tuntuu lyödä vaikka 58/8 astetta/bounce wedgellä. Lapaa avaamallahan bounce kasvaa sopien paremmin santaan.

    Joo jäi vähän kesken, eli tarkoitus oli ehdottaa sen 60 lobin vaihtoehdoksi.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Wedgeprobleema

Etusivu Foorumit Yleistä Wedgeprobleema