16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Weak-ass fade

Etusivu Foorumit Yleistä Weak-ass fade

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Lyöntiini on jostain kumman syystä pesiytynyt otsikossa kuvailemani ongelma. Kyse ei ole mistään banaani slaissista vaan feidistä joka verottaa pituutta erityisesti i7-i3 lyönneistä. Siis jos ennen löin seiskalla about 150m. niin nyt se jää jonnekin 140m. paikkeille tai alle. Rauta femmalla SS on luokkaa 90-95mph joten ongelman ydin ei ole siinä. Löytyisköhän joltakin joku hyväksi havaittu drilli jolla sais kitkettyä ton pahasen pois.

    Mulla oli sama ongelma viime vuonna.

    Käske jonkun katsoa, tai katso itse, että lähteekö mailasi taakseviennissä suoraan taakse vai jopa hieman poispäin itsestäsi. Siinä on suurin syy fadeen. Faden muuttaminen Drawiksi on helppoa.

    Eli mailan pitää lähteä heti ikään kuin itseäsi päin, toisin sanoen sisäradalle, eikä ulkoradalle. Tarkista grippi(ote) jos vieläkin lähtee fadea, voit tietenkin muuttaa lavan asentoa lyönnissä oikealla kädellä, mutta sillon kannattaa jo mennä prolle.

    Joo… Vetäise palloa sisäposkeen. Kunhan lapa näyttää kohteeseen niin drawta pukkaa. Ja varmistu ettet liu’u liian eteen downsvingissä.

    Ja varmistu että teet täyden hartiakierron backsvingissä etkä tilttaa.

    Ja varmistu siitä ja tästä… Näitä syitä kyllä riittää…

    Tämä drilli on mainittu jo soketti-ketjussa mutta toimii kuin tauti drawn metsästyksessä:

    Normaalia kapeampi stanssi ja takimmaisen jalan varpaat etujalan kantapään linjaan. Pitäisi tulla drawta melko väkisinkin.

    Seuraavaksi normaali stanssi ja tavoittelet samaa fiilaria planen suhteen…

    JJP

    Surullista, mutta totta itselläni oli samoja oireita tuossa muutama viikko sitten. Syy. Lapa auki.

    Eli ongelma poistui kun katsoin ’asetukset’ kohdalleen talven jäljiltä. Tämän huomaamiseen en itse kyennyt vaan kaveri kattoi….

    Onneksi tämä riitti tällä kertaa 🙂

    Tosin kuten edellisissä viesteissä kerrottiin syitä ja korjaustapoja monia.

    Hyvä mies, älä mene unohtamaan kokonaan kyseistä fadea. Sillä on käyttöäkin. Moni haluaisi kyseisen faden itselleen kun lyödään greenelle.

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Nyt vaan rangelle peilin eteen takomaan muutama tuhat palloa niin kyllä se siitä tokenee.

    No terppa!! Ihan tiedoksi vain, että juuri tuollainen lyönti on PARAS lyöntitapa lähestymislyönneissä!! Miksi haluaisit sen pois?! Siis 140m on rautaseiskalla jo kohtuupitkä lyönti, ja jos vielä sen pystyt lyömään griinille korkeana feidinä joka pysähtyy nopeasti, missä vika?

    Miksi haluaisit lyödä seiskalla 10m pidemmälle ilmassa plus rullittaa palloa toiset 10m drawlla. Ei sillä ole mitään väliä millä mailalla sen pallon lähestymisessä lyö. Paljon mieluummin lyön pallon rautavitosella 130m:stä 3 metriin kuin 160m:stä rautaseiskalla 10 metriin…

    Tietysti draivissa tuollainen weak-ass fade ei ole niin kiva juttu, mutta lähestymislyönneissä kyse on lähes optimilyönnistä (siis ei tietenkään kovassa tuulessa)…

    Oikeassahan olet. Varsinaisesti toi rautaseiskan pituuden menetys ei mua kaivele (tuli vaan heitettyy esimerkkinä), anyway feidi pitkillä raudoilla on se joka mua kalvaa…niin ja varsinkin draiverilla, joskin se lentää kyllä hyvin ja pituutta riittää mutta rullit jää olemattomaksi. Se jää nyt nähtäväksi onnistunko pääsemään draw:n puolelle ja säilyykö feidi edelleen valikoimassa…

    ööö… ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi feidi on paras lyönti greenille? Vai siksikö että sillä tulee paremmin backspinniä?

    Jos nyt puhutaan ihan normaalista lyönnistä, eikä mistään tilanteen vaatimasta erikoislyönnistä, niin en aina ihan ymmärrä jatkuvaa drawn ihannointia ja palvontaa. Mitä hyvää ja poikkeuksellista siinä lyönnissä on? No tietty se lentää pidemmälle, mutta kaikki edut jäävätkin siihen ja piituushyöty on meillä tavallisilla pelaajilla hyöty vain lyönneissä, jotka on tarkoitettu osuvan väylälle. Meillä drawlla greenilletulo yleensä pidentää rullia, joka aiheuttaa huomattavia ongelmia tuloksenteon kannalta.

    Draw on yleisesti ottaen vaikeampi kontroloida kuin fade. Lisäksi griinille tultaessa tavallisilla pelaajilla on pysäyttämisongelmia aivan, kuten DB mainitsi.

    Ihannointi johtuu ehkä siitä, että moni ammattilainen lyö luonnostaan pientä drawta (myös todella moni lyö fadea) ja sitä pidetään tämän takia tavoiteltavana lyöntinä ja pyritään matkimaan. Ammattilaisilla on lyönnissä kuitenkin se etu, että vaikka lyövät pientä drawta, niin heillä on lyönnissä niin paljon alakierrettä, että pallo pysähtyy greenille drawsta huolimatta. Kierrettä on niin paljon, että he joutuvat pelaamaan palloilla, jotka spinnavat vähän (esim ProVx), jotta pallot eivät karkailisi greeneiltä backspinnillä.

    Tässä vain muutama mielipide, joita muilla on varmasti enemmänkin ja eri kantilta katsottuna.

    Feidihän antaa pallolle korkeamman kaaren ja pallo tulee alas pehmeämmin ja näin ollen pysähtyy nopeammin. Lisäksi helpompi hallita.

    Mutta mutta…

    Ei ainakaan mulla ole mitään tarvetta ihannoida draw:ta, kyse on kai enemmän siitä että haluaisin pystyä kontrolloimaan paremmin noita kierteitä. Nykyisellä ’grip it and rip it’ tyylissäni ei paljon ole sijaa analyyseille ja näin tuloksena on usein feidi halusi tai ei…niin slaissihan se on vaan sillon kun joku toinen sen lyö!

    Nimetön

    Kyllä se on niin, että fadea tulee, jos maila lähtee liian nopeasti taakseviennissä itseesi päin. Silloin se tulee downsvingissä ulkoa sisälle ja aiheuttaa vasemmalta oikealle kierteen palloon. Mailahan tekee (ilman yliaktiivisia käsiä) luupin ilmassa, eli jos se lähtee ulos taakseviennissä, se tulee sisälta alas palloon ja toisinpäin. Jos siis haluaa fadesta eroon, opettelee suoraan taakse (mielikuva: maila pysyy kaukana kropasta) lähtevän backsvingin, joka putoaa downsvingissä sisältä ulos. Rannekulmat pysyvät mailan vaakatasoon asti, kunnes ne vapautuvat painovoiman ansiosta ja näin sivalletaan pallo lähtösuuntaansa. Yksinkertaista, eikö?

    Toinen asia, mikä fadeen vaikuttaa (edellisistä johtuen) on tietenkin hartioiden ja lantion liian aikainen aukeaminen downsvingissä. Täytyy siis yrittää pitää suunta etenkin hartioissa kohteen suuntaisena mahdollisimman pitkään osumahetkeen asti.

    Onnistumisen elämyksiä toivottaen,

    Nimetön

    toi rauta seiskalla 140m on jo tarvittava lukema seiskalle. turhaa riuhdot kun voit lyödä järkevästi kutosella sen 150m sit..

    Olisit vaan tyytyväinen feidiin, sillä tulee parempia tuloksia.

    Feidi pysyy paremmin pelissä ja lähestymiset pysähtyvät paremmin.

    Ota yks maila enemmän ja pelaa parempia tuloksia!

    lapa koheeseen rento bägäri muista kiertää ranteet ympäri loppuu asti niin tulee drow takasin

    Mm. Colin Montgomery lyö lähes jokaisen lyöntinsä fadea. Pallo pysyy paremmin väylällä ja lähestymiset hanskassa. Draiverilla ja pitkillä raudoilla ei fadella tee juuri mitään. Paras on kun treenaa hallitsemaan kaikenlaisia kierteitä. Helpoiten sen oppii kun alussa lyö hirveitä hukkeja ja slaisseja, opettelee sillälailla kierteiden perusjutut ja rupeaa sitten hienosäätämään niitä.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Weak-ass fade

Etusivu Foorumit Yleistä Weak-ass fade