16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Vinkkejä bagin hankintaan

Etusivu Foorumit Välineet Vinkkejä bagin hankintaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi
    Olen hankkimassa ekaa bägia. Nykyinen tuli käytettynä mailasetin mukana.
    Kantobägin ajattelin hankkia.
    Kun kokemusta itselläni ei ole kuin tästä yhdestä bägistä, niin mitä itse ottaisitte hankinnassa huomioon?

    Teemu

    KL1

    Keveys, vedenpitävyys, kunnolliset kantohihnat säätöineen.

    Uno

    Hyvät Kantohihnat ja miten on pehmusteet ommeltu, ettei ne mene kieroon.
    Itse suosin 14 jakajan bägiä, Musta itselle sopiva määrä jakajia.
    Vedenpitävyys 50/50.
    Tarkistaisin myös miten kantobägi sopii kärryihin. Osa malleista on minusta vähän liian lyhyitä.
    On kierroksia, kun haluaa käyttää kärryjä, vaikka yleensä kantaisi.

    Keveys?, ylimääräiset pallot tuovat enemmän ylimääräistä massaa kuin bägi.

    KL1

    ylimääräiset pallot tuovat enemmän ylimääräistä massaa kuin bägi.

    Montako palloa sinä oikein bägiisi sullot?? 135 ?? 😀

    Kaikki mitä bägiin pakkaa tuo lisää painoa, se on aivan selvää. Pakattu bägi painaa kuitenkin vähemmän, jos bägi itsessään on kevyt. Kun itse aikanaan käytin kantobägiä, niin se oli poutasään bägi. Mukana vain muutama pallo, varahanska ja pientä tilpehööriä ynnä eväät. Ei ollut kovin painava. Jos vähänkään oli lisä-/vaihtovaatteen tarvetta, niin kärryllä menin.

    Minä hankkisin bägin seuraavilla kriteereillä
    – kantobägi
    – 14 jakajaa
    – vedenpitävä
    – suht kevyt (= ei paljoa yli 2 kg)
    – sen verran tilavat taskut, että mahtuu sadevaatteet yms
    – taskut omaan tarpeeseen ja minä tykkään ”termosjuomapullotaskusta”
    – väri muu kuin valkoinen, jotta ei näytä heti kulahtaneelta
    – hyvät kantohihnat ja saa säädettyä itselle sopiviksi
    – hinta kohtuullinen eli ei yli 200€ (tai vaihtoehtoisesti odottaa alennusmyyntejä)

    Mihin niitä kantohihnoja tarvitsee? Kuka haluaa pilata selkänsä kantamalla mailoja? Nämä kanniskelijat ovat myös kentän hitaimpia pelaajia.

    Keveys, ulkonäkö, riittävästi taskuja. Tarkista sopivuus kärryn kanssa.

    KL1

    Mihin niitä kantohihnoja tarvitsee?

    Kantamiseen..?

    Brooklyne: Mihin niitä kantohihnoja tarvitsee? Kuka haluaa pilata selkänsä kantamalla mailoja? Nämä kanniskelijat ovat myös kentän hitaimpia pelaajia.

    Tämä oli varmaan sitä sarkasmia 😉
    Mutta bägin kantaminen on aika ajoin hyvä vaihtoehto Esin tänä vuonna alkukeväästä oli kiva kiertää puolella bägillä kantaen. Kierroksetkin menivät aika sutjakkaasti, kun myös edellä olevat kahden ryhmät kantoivat. Niissä tilanteissa bägin paino ja kantohihnat ovat melko tärkeitä … ettei se selkä mene. Jos kantaa bägiä, on hyvä olla kahva, josta voi vasemmalla kädellä nostaa samalla kun oikealla nostaa kantohihnasta (se säästää käden kiertoliikettä)

    KL1

    Kantobägin valinnassa on kaksikin kommentoijaa tässä ketjussa tähdentänyt bägin sopimista kärryyn. Eihän siitä mitään haittaa ole, että kantobägin voi laittaa tarvittaessa kärryyn, mutta miksi hankkia kantobägi käytettäväksi kärryn kanssa?

    Maahan jalkojen varaan laskettuna kantobägi asettuu aika lailla samaan asentoon kuin missä kärrybägi on kärryissä, mutta nuo kantobägin jalat ovat kärryyn asetettaessa yleensä se ongelma. Oma kantobägini oli pakko laittaa 90 asteen kulmaan, mikä ei ollut lainkaan kätevää mm. taskujen käytön kannalta.

    Kärrybägi kärryjen kanssa, kantobägi kantamista varten. Golf maksaa muutenkin toista lompsaa, joten toisen bägin hankintahinta ei muutaman vuoden kulurakenteessa tunnu missään, mutta tuntuu käyttömukavuudessa senkin edestä.

    Kantobagit voisi kieltää, hidastavat peliä huomattavasti. Riittää että ryhmässä on yksi tällainen sähläri. Ensin lyövät, sitten nostavat bagin, sitten asetellaan maahan ja mietitään sopivaa mailaa. Samat hitaat rituaalit joka lyönnin välissä, typerää touhua.

    KL1

    Joo, sama juttu kärryjä työntävien kanssa! Ensin lyövät, sitten lähtevät työntämään kärryään, sitten pysähtyvät ja alkavat miettiä sopivaa mailaa. Sellainen pitäisi kieltää!

    Sama juttu itellä. Pysäytän sähkökärryt. Otan mailan, vedän 12 harkkaswingiä ja tiendän voittavani skinit😎
    Takaisin aiheeseen. Nyt Tour bägi ollut 2 viikkoa ja ihmettelen miksi olen sullonut niin monta vuotta…

    KL1

    Eikös tourbägi ole aika raskas kantaa? Varsinkin pelkällä olkahihnalla. 😀 😀 😀

    PG

    Eikös tourbägi ole aika raskas kantaa?

    Jos ottaa golfin ensisijassa kuntoilun kannalta, ei ole pahasta, jos bägi on raskas. Tässä mielessä tourbägi on kantobägiksi hyvä valinta. Kunnon kohotessa painoa on kuitenkin lisättävä, jotta kunnon kehittyminen ei pysähtyisi. Tourbägin taskut ovat tilavat, varavaatteiden, eväiden ja pallojen lomaan mahtuu helposti lisäpainoja. Sileät kivet ovat hyviä, valurautaiset pyöreäpäiset käsipainot vielä parempia, mutta niitä taitaa olla nykyään vaikea saada…

    Kyllä se bagin nostelu ja asettelu edestakaisin vie kentällä aikaa, onneksi niitä ei juuri koskaan näe. Aikamoista koheltamista. Harva haluaa tahallisesti rikkoa selkänsä:

    https://www.golfmagic.com/news/equipment-news/why-carrying-golf-bags-is-madness/4888

    ”Dr. Neil Wolkodoff, medical director of the Colorado Center for Health and Sports Science, conducted a study on the physical effects of using a push cart vs carrying a bag. His findings indicate that physical benefits of carrying your bag are minimal. Golfers in his study who carried their clubs burned an average of 721 calories over 9 holes compared to 718 calories burned by golfers who used a push cart.

    ”One of the suprising realizations was that just swinging a club about 100 times uses up a significant amount of energy,” Wolkodoff said, ”The golf swing is tough on the back no matter how you look at it. If you can use a push cart and keep one more stress away from the back that’s a great thing.”

    https://www.mytpi.com/articles/health/should_golfers_push_pull_or_carry_their_clubs

    KL1

    Golfers in his study who carried their clubs burned an average of 721 calories over 9 holes compared to 718 calories burned by golfers who used a push cart.

    Tuo kuulostaa varsin kummalliselta. Olivatko koehenkilöt fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja kunnoltaan keskimäärin vertailukelpoisia? Entä kulkivatko henkilöt saman matkan? Kantobägin käyttäjä pääsee perinteisesti lyhintä reittiä, kun taas kärryilijät joutuvat kiertelemään erityisesti viheriöiden ympäristöissä.

    Ihan fysiikan lähtökohdista asiaa tarkastellen, niin 10 kilon kantamisen luulisi vaativan selvästi enemmän työtä kuin 15 kilon isoilla pyörillä varustetun kärryn työntämisen.

    Itse kannan bägiä ja tärkeimmät kriteerit ovat hyvät kantohihnat, jotka on helppo säätää, bägin tukijalat eivät saa heilua kannettaessa, keveys ja koko -> 14 jakajan hybridibägit ovat isoja kannettavaksi, 5 jakajaa on hyvä. Vedenpitävyys on itselle toisarvoista, -hylkivyys riittää. Lopuksi tietysti omaan makuun sopiva ulkonäkö. Pidän Pingin kantobägeistä, niiden sadehuppu on integroitu ja täyttää nuo muutkin kriteerit. Erityistä plussaa olisi, jos bägin jakajat olisivat vuorattuja, niin suojaisivat paremmin grafiittivarsia, kantobägissä kun mailat heiluvat enemmän.

    Hyvään bägiin kannattaa investoida, mieluiten tietty, kun alennusmyynnit ovat ajankohtaisia.

    Itsellä on 14-aukkoinen vedenpitävä kärrybägi ja pienempi erittäin kevyt sateenpitävä kantobägi johon hyvin mahtuu vajaa 10 mailaa ja taskuihin tarpeet. Kantobägiä käytän keväällä ja syksyllä ja kärrybägiä kesäkaudella. Kantobägillä pelaaminen on huomattavasti nopeampaa kuin kärryillä, koska bägin voi viedä ihan griinin viereen ja seuraavalle reiälle voi marssia suoraan griinikumpujen yli. Askeleita kantobägillä tulee muutama sata vähemmän kuin kärryjen kanssa.

    Nimetön

    Kantobägeistä en tiedä, kun itsellä on vain kynäbägi talvigreeniaikaa varten jolloin riittää max 5 mailaa.. Mutta muuten tykkään että mailojen paikat pitää olla pohjaan asti omat, pelkät 14 aukkoa tekee vaan sen ett gripit on solmussa ja aina jumissa ja sitten kun niitä vetelee, ennen pitkää rikki.

    KL1

    Muistan kun 90-luvulla myytiin semmoisia mustia, ohuita muoviputkia bägeihin laitettaviksi. Itsekin ostin yhden tai kaksi settiä semmoisia. Toimivat varsin hyvin, kunnes hiljalleen rikkoutuivat käytössä. Vähän teki tiukkaa painaa 14 putkea kantobägiin, mutta onnistui. Siinä olivat mailat sitten kukin omassa lokerossaan. Vielä kun laittoi rautamailoihinkin suojukset, niin setti oli hiljainen kantaa ja mailat helppo ottaa bägistä ja laittaa takaisin.

    Löytyy noita putkia vieläkin.
    Mailaputket

    Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Täytyy siirtyä ostolaidalle..

    Sen verran otan kantaa hitauteen, että kantatessa en ole kokenut olevani hitaampi kuin kärryn kanssa pelaava.

    Itsellä ollut periaate, että 9:n väylää kannan (kuntoilun takia, vie enemmän energiaa ainakin omalla vanhalla ja aika painavalla bagilla). 18 väylää olen sitten kiertänyt kärryn kanssa, ettei energiat valu bägiin.

    Komppaan Teemua.. Bägin kantajat eivät todellakaan ole niitä hitaampia kulkijoita. He ovat yleensä keskimääräistä kokeneempia pelaajia, hallitsevat pelinsä, etenemisen sekä muutkin tapahtumat juuri oikealla tavalla.

    Kyllä se bägin kantaminen on ihmeellistä säätämistä. Aikaa kuluu ja kun olisi edes caddie joka kantaisi, mutta ei. Onneksi ovat pieni vähemmistö.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Vinkkejä bagin hankintaan

Etusivu Foorumit Välineet Vinkkejä bagin hankintaan