23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Vihti Golfin hinta/laatu

Etusivu Foorumit Yleistä Vihti Golfin hinta/laatu

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vihtigolfiin pääsee pelaamaan erittäin edullisesti.

    N.15€ hintaan myydään/myytiin messutarjouksena/joulukalenterissa irto greenfeetä.
    10x kortin saa normihintaan 200€:lla. Eikä tuo 400€ pelioikeuskaan kallis ole.

    Mitä seurannut forumin keskustelua näin alhaisilla hinnoilla kenttä ei muka voisi toimia. Hyvin näyttää kuitenkin tämä kenttä pyörivän.

    Ainakaan minä en nyt mitään erityistä moitittavaa kyseisestä kentästä löydä.

    Hieman ihmettelen mihin nämä 80-120€ green feet joillakin kentillä perustuvat, ei ne nyt niin hurjia elämyksiä ole verrattuna Vihtiin. Toki jos tulijoita riittää noillakin hinnoilla, niin toki silloin kannattaa ottaa irtoraha pois kuljeksimasta.

    Mitenköhän tätä kommentoisi ettei kenellekään tule paha mieli… Alkosta löytyy monenlaista viiniä ja toisille riittää se kaikkein halvin 8 euron viini… jos sitten ostat 12-15 euron viinejä niin pääset ihan toiselle tasolle. Tuossa kohdassa säästäminen on ainakin omasta mielestäni väärä paikka. Mahdollisimman halpa ja mahdollisimman hyvä ei vaan toteudu samassa paketissa.

    Vihti Golfin talous perustuu suurelta osin hurjaan etäjäsenten määrään eli noin 5500 jäsentä x jäsenmaksu 67,99 €/vuosi = 374 k€. Kun kentän kunto lisäksi pidetään hyvin vaatimattomana niin sen jälkeen green fee hinta ei tarvitse olla kovin kummoinen. On toki hyvä, että on tarjolla näitä matalan kynnyksen edullisia kenttiä. Ja on hyvä että on myös muuta kuin mahdollisimman edullista hintaa arvostaville tarjolla paljon kenttiä. Elämä on valintoja viinien ja golfin suhteen.

    Ihan Vihti Golfin vieressä on ainakin pari kenttää, joiden taso on ihan eri luokkaa: St. Laurence ja Hill Side. Pelioikeus maksaa noin 200 euroa enemmän kuin Vihti Golfissa, mutta tuolle rahalle saa todella vastinetta. Mikä sitten erottaa nämä kentät Vihti Golfista: layout, estetiikka, väylien ja griinien kunto. Ja lisäksi loistavat harjoitusalueet.

    Noita 80-120 € green feetä en itsekään suostu maksamaan. Linna Golfiin, Kytäjälle ja Sarfikiin pääsee yleensä jonkun tarjouksen tai pelilippujen kautta pelaamaan noin 40-60 eurolla. Kytäjästä viime vuosina 40 euroakin on ollut laatuun nähden paljon.

    Jani2: Hieman ihmettelen mihin nämä 80-120€ green feet joillakin kentillä perustuvat, ei ne nyt niin hurjia elämyksiä ole verrattuna Vihtiin.

    Tässä kiteytyy mielestäni suomalaisten asenne laatuun ja yleisestikin palveluun. Meillä on yleisesti vallalla ajatus, että hinta ratkaisee – ja tuote/palvelu/laatu on kaikissa sama. Perinteisesti meillä on haettu halvinta bensalitraa tai juhlamokkaa. Golfissa keskeistä tuntuu olevan se, maksaako kierros 20 € vai 40 € – elämys on sama riippumatta mikä on kentän tai palvelun laatu. Tämä sama ilmiö on havaittavissa myös ulkomaan kierroksilla, kun esimerkiksi Aurinkorannikolla väki pelaa mieluiten golfia Mirafloresissa, Noriassa tai SantaMariassa, vaikka pari kymppiä kalliimmalla hinnalla pääsisi pelaamaan hyvinkin laadukkaille kentille.

    Väitän, että tämä ajattelutapa on hyvin suomalainen ilmiö. Esimerkiksi USA:ssa greenfeen hinta voi olla 20$ (joskus jopa auton kanssa) tai 500$, joille molemmille löytyy asiakkaita. Samoin Briteissä/Irlannissa kallein kierros voi hyvinkin olla 10 kertaa halvinta kalliimpi. Myös Aurinkorannikolla kallein GF maksaa 400€ (Valderrama), kun halvemmat ovat alle kymmenesosa tuosta. Väitän, että ”elämys” on hyvinkin erilainen ja aina ei kannata juosta halvimman perässä.

    Miksi siis Suomessa laadukkaasta golfkentästä ei olla valmiita maksamaan kuin 2-3 kertainen hinta halvimpaan verrattuna. Tässä saattaa olla yksi syy siihen, että panostaminen golfkentän laatuun ei kannata – vaan keskitytään mieluummin houkuttelemaan asiakkaita hinnalla. ”Hinta- muttei laatutietoiset” pelaajat ovat yksi juurisyy golfkenttien ahdinkoon.

    Miksi siis Suomessa laadukkaasta golfkentästä ei olla valmiita maksamaan kuin 2-3 kertainen hinta halvimpaan verrattuna.

    Olisiko kyse siitä että elämys syntyy joillekin siitä osuuko ylipäätään palloon tai miten hyvin pallo pysyy pelissä? Eli kentän layoutilla, estetiikalla, väylien ja griinien kunnolla / loogisella käyttäytymisellä ei silloin ole väliä?

    Itse kyllä nautin suunnattomasti (tuloksesta riippumatta 😅) joka kerta kun käyn vaikkapa Linna Golfissa, Nordcenterissä tai Hirsalassa. Vihti Golfin ”elämyksellisyys” on saanut jäädä pariin kertaan.

    Kieltämättä onhan esim. Hill side golfin Hill course ihan eri luokkaa kuin tuo Vihti golf, Valleyta en ole 8 vuoteen pelannut joten siitä en osaa sanoa. Jos tuolla suunnalla asuisin niin ehdottamasti ottaisin peli oikeuden Hillside golfista, enkä Vihti golfista.

    Vieraskenttä kierroksesta ok hinta on minulle 40-55€, ja tämän hinta kategorian kentillä saan varmasti riittävän pelikokemuksen. Ehdottamasti tuo Vihti golf on kuintenkin tuon 15€ arvoinen, ja hyvän pelikokemuksen sielläkin saa.

    Pitää taas ensi kesänä käydä katsomassa muutama uusi vieraskenttä, mutta tähän mennessä en ole törmännyt kenttään jossa edes 50% tee boxeista tulee fiilis että onpa hieno väylä. Nämähän on kuitenkin mielipide kysymyksiä, mikä kenenkin silmää miellyttää.

    Jos peli kulkee ja seura on hyvää, niin kenttä saa aika paljon anteeksi.

    Nimetön

    Olen miettinyt noita satasen ja yli gf:iä, olisko ne noin korkeat siksi että niistä on hyvä antaa 50% alennusta tai 2 yhden hinnalla? Mulla oli joskus Etukortti. Käytin sitä aika vähän kun pelilippuja (niitä kirottuja) sai kuitenkin halvemmalla kuin 50% täyshintaisesta oli. Vaikka se hieno alennus onkin.

    En ostanut yhtään 15e lippua Vihtiin. Kyllähän sen kiertää mutta ei oikein kiinnosta.

    Möllikkä: Olen miettinyt noita satasen ja yli gf:iä, olisko ne noin korkeat siksi että niistä on hyvä antaa 50% alennusta tai 2 yhden hinnalla? Mulla oli joskus Etukortti. Käytin sitä aika vähän kun pelilippuja (niitä kirottuja) sai kuitenkin halvemmalla kuin 50% täyshintaisesta oli. Vaikka se hieno alennus onkin.

    Aika vähän on noita yli 100€ gf-hintoja. Sarfvik on 150€, mutta se on päivä-gf ja sisältää myös ruokailun. Linnagolf ja Kytäjä voivat olla enimmillään 120€, mutta pointti ei ole alennus vaan dynaaminen hinnoittelu. Eli suosituimmat ajankohdat on syystäkin hinnoiteltu korkeiksi, millä halutaan ohjata gf-pelaajia hiljaisempiin ajankohtiin. Toki myös tarjouksilla on merkitystä, kun osa ihmisistä on kiinnostunut enemmän ale-% kuin € (sama pätee esim. vaatekauppaan).

    Mutta on myös ihmisiä, jotka maksavat tuon täyden 120€, erityisesti jos ei maksa omista rahoistaan vaan menee firman piikkiin. Jos saa esimerkiksi ulkomaisen asiakkaan mukaansa kentälle, ei kai ole kovin tärkeää, onko hinta 60€ vai 120 €.

    Nimetön

    No sanotaan sitte 90 euroa jos se niin tarkkaa on.

    Messilä on etukortti kenttä ja gf on ollut 90 euroa. Puolet on siis 45 euroa, mutta lippuja on myyty 30 euroa ja allekin.

    KL1

    Vihti Golfin talous perustuu suurelta osin hurjaan etäjäsenten määrään eli noin 5500 jäsentä x jäsenmaksu 67,99 €/vuosi = 374 k€.

    Tuosta jäsenmaksusta kun vähennetään liitolle menevä osuus, niin ollaankin enää luvussa 209 k€ eikä sillä summalla kenttää pyöritetä.

    Jokunen vuosi sitten tätä Vihti Golfin talousihmettä pyöriteltiin täällä, ja ainakin silloin todettiin, että viereinen hiihtokeskus ja tämä golfkenttä ovat vahvasti sidoksissa taloudellisesti ja että hiihtokeskus subventoi golfkenttää. Tänä talvena tilanne voi olla aivan toinen, mutta asian ydin lienee selvä.

    Uno

    Vihdissä ei ole panostettu rakennuksiin, kun niissä vietetään aikaa vähän. Järjetön matka Helsingin länsi-tai pohjoispuolelta.

    Minusta tiskillä voi helposti maksaa 35-40 e tiskillä. Tämän jälkeen monesti hakee lippuja.

    Korkea hinta ei myöskään korreloi 100% laatua, kuten esim. Linna tai Sarfvik.
    On parempia ja edullisemmalla hinnalla.

    Firmakierrosten määrä tulee vähenemään entisestään. Ruotsalaisomisteiset firmat näyttävät mallia.

    KL1

    Pitää taas ensi kesänä käydä katsomassa muutama uusi vieraskenttä, mutta tähän mennessä en ole törmännyt kenttään jossa edes 50% tee boxeista tulee fiilis että onpa hieno väylä.

    Oletko Jani pelannut Pirunpellon? Siellä tuo 50% lähes täyttyy!! Kerrassaan upea kenttä!!

    Sitä paitsi, siellä on muutama semmoinen väylä, että sen voi laskea kahteen kertaan tuohon prosenttiin, on meinaan semmoista maisemaa, että!!

    Tuosta jäsenmaksusta kun vähennetään liitolle menevä osuus, niin ollaankin enää luvussa 209 k€ eikä sillä summalla kenttää pyöritetä.

    Eikä näin ole kukaan väittänytkään. Tuo kuitenkin vastaa normikentällä ~5000 green feen myyntiä eli ihan hyvä pohjakassa.

    Oletko Jani pelannut Pirunpellon? Siellä tuo 50% lähes täyttyy!! Kerrassaan upea kenttä!!

    Samaa mieltä. Tosin harvoin sieltä voittajana poistuu.

    Pirunpeltoa en ole vielä pelannut, hieman kaukana päiväreissua ajatellen, kun en ajamisesta hirveästi nauti. Ehkä se pitää ensikesänä käydä katsastamassa. Onko samalla suunnalla muita kenttiä, jotka kannattaisi käydä bongaamassa?

    Uno

    Hei

    Paljon kenttiä bongattavaksi.
    Jos lähtökohdaksi ottaisi ”Etelässä” hinta/laatu, joko tiskiltä ostettu lippu tai netistä sekä kentän yleiskunto
    Ohessa muutamia nosto Northcenter (molemmat kentät), St.Laurence (Pyhä-Lauri) Hillside(molemmat) Suurhelsingin golf (Lakisto), Hirsala, Peuramaa (Porkka), Kullo, Talma syksyllä (Masteri), Keimola (Saras), Kytäjä syksyllä (molemmat).

    Jos on vähänkin sateinen kesä, niin mm. Kullo sekä Hillside tippuu listalta. Keimola sekä Porkka on siinä ja siinä
    Jos on erityisen kuiva, niin Hirsala sekä toinen Kytäjän kentästä, monesti NW.
    En tarkoita, etteikö esim. Masterin kentät olisi erinomaisia tai Talia voisi pelata uudistuksien jälkeen. Näiden GF ovat koko kauden kohtuullisen arvokkaita.

    Rajattuina tarjouksina Tapiolassa kevät kierros ja nostaisin vielä Porvoon maanantai tarjoukset, koska takalenkiä on minusta laadukas.
    Myös Pickalassa on välillä perjantait tarjouksia tai jossain vaiheessa oli.

    Todennäköisesti useat ovat täysin erimieltä.

    Uno

    Jos lähdette matkalle, niin harkitsisin seuraavia bongauksia (hinta/laatu) Keski-Suomen alapuoli ja pois lukien pääkaupunkiseutu: Wiurila, Kankainen, Yyteri (jos kentän pintakunnossa, harvoin), Lakeside, NokiaRiver (arvokas?), Pirkkala (arvokas?), Muurame, Peurunka, Kanava golf, Kymen golf, Viipuri ja ehkä myös Tawast.

    PG

    Uno: Todennäköisesti useat ovat täysin erimieltä.

    Etelän kentistä voisin olla erimieltä vain kotikenttieni osalta, joita on tullut tahkottua jo 16 vuoden ajan kaikenlaisilla keleillä. Muista mainitsemistasi 18 kentästä pelasin viime kaudella vain kahdeksan ja ainoastaan kerran kutakin ja sellaisella kelillä, joka silloin sattui olemaan. Siksi näiden kenttien pelaamiseen ensi kauden kesän ja syksyn kuivilla tai sateisilla keleillä minulla ei voi olla kantaa. Mielipiteen muodostamiseen edellyttäisin itseltäni jokaisen kentän pelaamista vähintään kaksi kierrosta sekä kuivalla että märällä kelillä sekä kesällä että syksyllä (viimeisen kauden aikana vähintään 8 kierrosta per kenttä). Osuisinko silloinkaan kaikkien kenttien osalta oikeaan, voihan tulossa olevalla kaudella kenttien kunto poiketa paljonkin menneestä kaudesta.

    PG

    Jani2: Hieman ihmettelen mihin nämä 80-120€ green feet joillakin kentillä perustuvat

    Ehkä ne perustuvat siihen, minkä osakkaat kierroksestaan itse keskimäärin maksavat. Joillakin kentillä se on hämmästyttävän paljon. Esim. Sarfvikin 150 € on kova hinta green feestä, mutta kova on hoitovastikekin (2 k€ kieppeillä), kuten myös hinta, joka osakkeesta on maksettu (tällä vuosituhannella 65–15 k€). Noiden lukujen valossa 150 € saattaa olla jopa alakanttiin. Eri asia on, kannattako Sarfvikin kierroksesta kenenkään pulittaa omasta pussistaan sataviisikymppiä, pääseehän kaikille muille kentille paljon halvemmalla. Tosin ilmaista lounasta ei pidä unohtaa. Ehkä sittenkin…

    KL1

    Pirunpeltoa en ole vielä pelannut, hieman kaukana päiväreissua ajatellen, kun en ajamisesta hirveästi nauti. Ehkä se pitää ensikesänä käydä katsastamassa. Onko samalla suunnalla muita kenttiä, jotka kannattaisi käydä bongaamassa?

    Siinä tien toisella puolella on saman klubin toinen kenttä, Järvenranta nimeltään. Ihan mukava tuttavuus sekin. Ensin kun pelaa Järvenrannan, syö lounaan klubilla ja sen jälkeen nautiskelee Pirunpellon, niin ei tuo matka niin pitkä olekaan. Matkan varrella voi vielä vetäistä Hattulassa ysin, jos matka tuntuu liian pitkältä ajaa kertaheitolla.

    KL1

    Ehkä ne perustuvat siihen, minkä osakkaat kierroksestaan itse keskimäärin maksavat.

    Jos tuota peilaan kotiseuraani, niin gf on reippaasti korkeampi, enkä usko muuallakaan green feen perustuvan mihinkään todelliseen tai tarkasti laskettuun lukuun.

    Sarfvikin gf on ollut perinteisesti korkea, koska sinne ei alunperin haluttu vieraspelaajia eikä varmaan haluta nytkään. Mutta jos joku tulee, niin kassa kilisee mukavasti. Kentän laatuhan ei mitenkään tue niin korkeaa green feetä, mutta jos sillä saa pelata molemmat kentät (vieläkö on päivä-gf?) ja vielä syödä lounaan, niin keskimääräistä hyvätuloisemman kukkarossa tuo ei enää tunnukaan niin kauhean pahalta. Ilmeisesti aika monella kentällä on samansuuntainen ajatus kuin Sarfvikissa, ts. pannaan niin korkea hinta, että vapaita aikoja säilyy riittävästi omille osakkaille ja että satunnainen gf-pelaaja kantaa ämpärillisen rahaa yhtiölle.

    Muistan takavuosilta kenttäyhtiöiden toimitusjohtajien kokouksesta kantautuneen semmoista keskustelua, että green fee -pelaajan kentälle aiheuttamien kustannusten suuruudesta oltiin varsin monenlaista mieltä (asiaa puitiin myös tällä forumilla). Jonkun mielestä gf ei edes kata kustannuksia, kun taas toisen ääripään mielestä se on liki kokonaisuudessaan voittoa. Ota noista sitten selvää.

    Sarfvikin jäsenet maksavat itse kierroksestaan keskimäärin hieman vajaa 80 eur. Hoitovastike on 1840 eur/v ja koska kyseessä on perheosake, sukupelaajan (joko puoliso, isä tai äiti, aikuinen lapsi, veli jne) pelioikeus maksaa lisäksi 790 eur. Perhe maksaa siten 2630 eur kahdesta pelioikeudesta, alle 24 v lapsille on erilliset pelioikeusmaksut, jotka löytyvät Sarfvikin sivuilta. Pelilippuja saa ostaa 30 kpl, kun maksaa hoitovastikkeen lisäksi 835 eur, eli pelioikeuden ottaminen pelilippuina maksaa jäsenelle vähän yli 89 eur/pelilippu.

    Vastikkeina ja jäsenten pelioikeusmaksuina kerätään noin 1,5 milj. eur. Yhteensä kahdella kentällä pelataan alle 25 000 kierrosta vuodessa, tämä mahdollistaa peliväljyyden ja jäsenille pelaamisen silloin, kun jäsenellä sattuu olemaan aikaa. Peli menee väljyyden takia myös nopeasti, yleensä Old Coursella alle 3 tunnin, autolla 2 hengen ryhmällä paljon nopeamminkin. Kierrosten määrä molemmilla kentillä on aika lailla sama, 12 – 13 000 kierrosta/kenttä.

    Jäsenten pelaamia näistä 25 000 kierroksesta on noin 19 000. Noin 900 jäsentä, luvussa mukana myös juniorit (perhepelioikeus), jotka pelaavat siis noin 21 kierrosta/jäsen. Siten jäsenten keskimääräiseksi kierroshinnaksi tulee noin 80 eur. Noin 6000 kierroksista pelaavat pelippulaiset (noin 2700 kierrosta), jäsenten vieraat (noin 3000 kierrosta) sekä muiden klubien jäsenet avoimissa kilpailuissa.

    Jäsenen vieraan greenfee on arkisin 60 eur. Jäsenen vieraat pelaavat siis keskimäärin halvemmalla kuin jäsenet itse. Jäsenellä on oikeus tuoda arkisin 11-15 välillä 7 vierasta, muina aikoina 3. Jäsenellä on oikeus myös ostaa ennakkoon yhden kerran kaudessa 10 vierasgreenfeetä hintaan 500 eur (sisältäen lounas) tai 400 eur (ilman lounasta), jäsenen on näitä lippuja käytettäessä itse pelattava vieraidensa mukana.

    Sarfvikin jäsenmaksu on 143 eur. Greenfeet ovat päiväpelioikeuksia sisältäen lounaan, voi pelat vaikka 5 kierrosta ilman ennakkoon varattua peliaikaa.

    60€ lounaan kanssa on jo edullinen varsinkin kun kyseessä päivä greenfee, lounas välissä ja kaksi kierrosta menee helposti.

    Voinko siis ostaa jäsenyyden 143€ ja tuollaisen 500€ greenfee paketin? Voiko noilla vieras greenfee seteleillä ottaa kaverin mukaan?

    Tosin haluan että kentältä löytyy aina peliseuraa, joten tuo Sarvik ei välttämättä toimi tältä osin.

    PG

    Jani2: Hieman ihmettelen mihin nämä 80-120€ green feet joillakin kentillä perustuvat

    PG: Ehkä ne perustuvat siihen, minkä osakkaat kierroksestaan itse keskimäärin maksavat.

    Tuossa viittaan vain niihin golfosakeyhtiöihin, joiden hinnastossa green fee saattaa olla jopa 80-120 €. Niitä lienee vain pari kolme. (Talma ei kuulu niihin). Vaikkei tuota hintaa tarkasti määritettäisikään, mielestäni lista-green feen olisi hyvä olla vähintään se, mikä osakkeenomistajan keskimääräinen kierroskustannus arviolta on ottaen huomioon myös osakkeen hankintahinta.

    PG

    Kiitos faktoista PESP.

    Eli 30 pelilipulla pelaavan osakkaan kustannus on noin 94 €, kun jäsenmaksukin huomioidaan. Myös pelioikeudella pelaavan osakkaan keskimääräiseksi kierroshinnaksi saadaan noin 94 €. (21 kierroksen kustannus 1840+143). Kun myös juniorit ja muut perheenjäsenet otetaan mukaan, on Sarfvikin jäsenen keskimääräinen kierroshinta noin 85 € jäsenmaksuineen.

    Osakkeen hankintahintaa ei tietenkään voi unohtaa. Jos aikoinaan ostettu osake on jo myyty, on kierroshinnan arviointi kohtuullisen helppoa. Esim.

    Osakkeen hankintahinta 60000 € (v. 2007) ja luovutushinta 20000 € (v. 2019). Luovutustappio 40000 € eli 3333 € / vuosi. Keskiverto osakas eli kierroksia 21 per vuosi:

    3333 €/21 kierrosta = 159 € / kierros

    Kokonaiskustannus kierrosta kohti (159 + 85…94) € = (244…253) €.

    https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001514522.html

    Jos osakkeet ovat edelleen käytössä, on keskimääräisen kierroshinnan arviointi vähän vaikeampaa. Otetaan vaikkapa näin:

    Jaetaan osakkeen 20 vuoden keskimääräinen pörssihinta (30000 €) tasan jokaiselle vuodelle => 1500 €/vuosi.
    1500 €/ 21kierrosta = 71 €/kierros.

    Kokonaiskustannus kierrosta kohti (71 + 85…94) € = (156…165) €.

    Ehkä joku keksii tai tietää paremman menetelmän, jolla vielä myymättömien osakkeiden arvo voidaan ottaa huomioon keskimääräistä kierroshintaa laskettaessa. Mielestäni on kuitenkin täysin selvää, ettei osakkeen hankintahintaa, vuosien varrella erilaisiin investointeihin sijoitettua rahaa eikä osakkeen nykyarvoa voi kokonaan unohtaa. Tällöin on myös mahdollista, että voittajia on enemmän kuin häviäjiä.

    @Jani2
    Jäseneksi pääsemiseksi tarvitset pelioikeuden (oman/vuokratun) Sarfvikiin. Sen jälkeen voit hankkia noita greenfee -paketteja.

    KL1

    PG:n hieno laskelma osoitti, että minun olisi pitänyt tehdä henkilökohtainen konkurssi jo vuosia sitten. Tästä ei voi vetää kuin yhden johtopäätöksen: jompikumpi meistä on laskenut jossain kohdassa aivan persiilleen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Vihti Golfin hinta/laatu

Etusivu Foorumit Yleistä Vihti Golfin hinta/laatu