Aihe: Väyläbunkkeri veden vallassa. - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Väyläbunkkeri veden vallassa.

Etusivu Foorumit Säännöt Väyläbunkkeri veden vallassa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1317237 Ilmoita asiaton viesti

  Miten saa jatkaa jos väyläbunkkeri on ääriään myöten täynnä vettä ja löytää pallonsa sieltä?

  #1317238 Ilmoita asiaton viesti

  Jos löytyy yhtään kuivaa nurkkaa, voi ilmaiseksi dropata sinne. Jos ei löydy yhtään kuivaa nurkkaa, jää kaksi vaihtoehtoa: a) lyödä sieltä vedestä tai b) dropata lipun suunnassa taaksepäin yhdellä rankulla.

  Ennen kuin tekee mitään, kannattaa tarkistaa paikallissäännöistä (pysyvistä tai väliaikaisista), josko ne vesibunkkerit olisivat GUR. Silloin pääsee ilman rankkuja droppaamaan ulos.

  #1317239 Ilmoita asiaton viesti

  Kyseessä oli 6.7 Porvoo golfissa pelattu kierros. Sateiden jälkeen monet bunkkerit olivat piripintaan täynnä.
  Eikö kyseessä ole tilapäinen vesi josta vapautua?

  #1317259 Ilmoita asiaton viesti

  Se on tilapäistä vettä ja jatkomahdollisuudet ovat nuo, jotka P-P luetteli. Voi siihen lisätä vielä mahdollisuuden mennä lyömään pallo yhdellä penaltilla sieltä, mistä löi pallon vesibunkkeriin.

  #1317261 Ilmoita asiaton viesti

  vielä täydennys vapautumiseen bunkkerissa, eli jos ei pysty täydelliseen vapautumiseen (Lue: pallo ja stanssi kuivalla alueella bunkkerissa), niin 16.1c mukaan voi hyödyntää maksimaalista vapautumista, eli voi dropata paikkaan, jossa on vettä, mutta mahdollista lyödä.

  #1317262 Ilmoita asiaton viesti

  P-P: Jos löytyy yhtään kuivaa nurkkaa, voi ilmaiseksi dropata sinne. Jos ei löydy yhtään kuivaa nurkkaa, jää kaksi vaihtoehtoa: a) lyödä sieltä vedestä tai b) dropata lipun suunnassa taaksepäin yhdellä rankulla.

  Onko nämä vaihtoehtoja?
  Itse olen kuvitellut että bunkkerista voi tulla ulkopuolelle ainoastaan kahdella rankulla..olipa siellä vettä tai ei.
  – siis pallo pitää dropata bunkkerin sisälle jos aikoo selvitä ilman rankkua bunkkerissa olevasta tilapäisestä vedestä.
  – mutta jos bunkkeri on täpösen täynnä vettä niin peliä voi jatkaa kahdella rankulla bunkkerin ulkopuolelta (lipun linjassa jne.)
  Paikallissäännöllä voidaan antaa vapautus (ilman rankkua) ulkopuolelle jos bunkkeri on täynnä vettä.

  Kaikissa tapauksissa on käytettävissä vaihtoehtona palaaminen takaisin lyöntipaikalle ja lyödä uudelleen (= 1 rankku + matka)

  Mutta ehkä sääntöguru KL1(kaikella kunnioituksella) antaa tähän tarkemman selvityksen?

  Käytännön tilanteessa ehkä kannattaa pelata pallo oikeasta kohdasta (bunkkerin ulkopuolelta) ja ottaa pari rankkua. Kierroksen jälkeen voi varmistaa oliko kentällä asiaa koskevaa paikallissääntöä..ja mahdollisesti korjata tuloskorttia tältä osin.

  #1317264 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä vielä kopio Porvoon paikallissäännöstä:

  T2. Bunkkerit täynnä tilapäistä vettä, voimassa vain kun on erikseen ilmoitettu

  Tulvivat, sinisillä paaluilla merkityt, bunkkerit väylillä neljä (4) ja seitsemän (7) ovat yleisellä pelialueella olevia kunnostettavia alueita, eivätkä ole enää bunkkereita.

  Jollei toisin mainita, rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on yleinen rangaistus (kaksi lyöntiä lyöntipelissä ja reiän menetys reikäpelissä).

  #1317265 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Minun mielestäni P-P jo antoi ihan oikean vastauksen. Bunkkerissa olevasta tilapäisestä vedestä saa vapautua ilmaiseksi bunkkeriin tai yhdellä penalla lipun suunnassa bunkkerin ulkopuolelle.

  Tilapäinen vesi ja kiinteä haitta bunkkerissa ovat itse asiassa aika kummallisia tapauksia. Kummastakin saa joko vapautua ilmaiseksi bunkkeriin tai yhdellä penalla ulos bunkkerista, kun taas ilman noita joutuu maksamaan kaksi lyöntiä päästäkseen ulos bunkkerista lipun suunnassa.

  Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen, niin PBG:n paikallissääntö näyttäisi antavan osviittaa ainakin noiden kahden reiän suhteen. Jos missään ei ole mitään mainintaa muista rei’istä, niin vettä täynnä oleva bunkkeri on niin sanottu voi voi -tilanne. Toki kenttähenkilökunnan tulisi olla hereillä noissa tilanteissa ja kantaa sinisiä paaluja tulvivien bunkkereiden ympärille ja mielellään myös päivittää paikallissäännöt.

  #1317266 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Tilapäinen vesi ja kiinteä haitta bunkkerissa ovat itse asiassa aika kummallisia tapauksia. Kummastakin saa joko vapautua ilmaiseksi bunkkeriin tai yhdellä penalla ulos bunkkerista, kun taas ilman noita joutuu maksamaan kaksi lyöntiä päästäkseen ulos bunkkerista lipun suunnassa.

  Hyvä tietää jatkossa että yhdelläkin rankulla saa noissa tapauksissa vapautua ulos bunkkerista.
  – itse olen kuvitellut että tilapäisestä vedestä saa vapautua ainoastaan sen verran kuin on välttämätöntä.
  – siis pallo pitää pudottaa lähimpään kyseeseen tulevaan vapauttavaan paikkaan.
  – ja näinhän se normaalitapauksissa lieneekin.

  Taas keskustelupalsta näytti tarpeellisuuttaan..Kiitokset tiedosta.

  P.S.
  Kuten KL1 tuossa jo kertoi tilanne voi olla mielenkiintoinen siksi että sinisellä tolpalla merkitty bunkkeri ei olekaan tässä tilanteessa bunkkeri vaan GUR. Eli käsittääkseni siitä pitänee vapautua GUR säännön mukaisesti?
  – eli ilmeisesti ei saa mennä lipun suunnassa kovin paljoa taaksepäin, vai kuinka?
  – toisekseen jos osa bunkkereista on ilman merkintää, niin näiden kohdalla (jos muuten edellykset täyttyy = tilapäinen vesi jne.) voi yhdellä rankulla mennä linjassa taaksepäin haluamansa verran?

  Tämä vain huomiona siksi ettei pelaaja syyllistyisi pelaamaan palloaan väärästä paikasta.

  #1317267 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kuten KL1 tuossa jo kertoi tilanne voi olla mielenkiintoinen siksi että sinisellä tolpalla merkitty bunkkeri ei olekaan tässä tilanteessa bunkkeri vaan GUR. Eli käsittääkseni siitä pitänee vapautua GUR säännön mukaisesti?
  – 1) eli ilmeisesti ei saa mennä lipun suunnassa kovin paljoa taaksepäin, vai kuinka?
  – 2) toisekseen jos osa bunkkereista on ilman merkintää, niin näiden kohdalla (jos muuten edellykset täyttyy = tilapäinen vesi jne.) voi yhdellä rankulla mennä linjassa taaksepäin haluamansa verran?

  1) GURista vapaudutaan ihan normaalisti, ei siis lipun suunnassa taaksepäin. Ensin haetaan se lähin täydellisen vapautumisen piste. Sitten dropataan pallo enintään mailanmitan päähän tuosta pisteestä jne.
  2) Kyllä.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Väyläbunkkeri veden vallassa.