Aihe: Vasta-alkaja & vanhat mailat - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Vasta-alkaja & vanhat mailat

Etusivu Foorumit Välineet Vasta-alkaja & vanhat mailat

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Aloitin juuri golfin ja pelaan ilmaiseksi saadulla vanhalla mailasetillä. Raudat ja driverin näköiset 3- ja 5- mailat on Power Bilt GrandSlam H & B Goal Post Align sarjaa. Netistä selvittelin ja ilmeisesti 1990 vuoden mailoja.

  Kysymykset:
  1) Onko mailat vielä toimivia pelejä? Tottakai olen tietysti kokeillut pelata niillä mutta lyönnit on tyypillisesti ohi, maahan tai pallot pusikkoon 🙂
  2) Voiko mailat olla väärän pituiset? Tuntuu että joudun notaja pallon päälle ja lyönnin jälkeen horjahdan tiin päälle. Mailat on ilmeisesti lyhyen pelaajan ja itse ~190cm.
  3) Gripit hieman alkanut murentua. Kannattaako vaihtaa vai säästää rahat.

  Kiitos!

  KL1

  Kannattaisiko vuokrata setti ja kokeilla sillä? Pusikkoon lentävät pallot eivät aina ole mailojen syy 😀

  1) Varmaan ihan pätevät noin alkuun pääsemiseksi ja palloon osumisen harjoitteluun.
  2) Voi mailat olla liian lyhyet, jos esim tuo setti on junnuille/naisille niin silloin mailat on lyhyet 190cm miehelle. Standardimittaisilla miesten mailoilla pystyy kyllä 190cm pituinenkin pelaamaan.
  3) Ei kannata tuohon settiin vaihtaa, ne rahat kannattaa mieluummin laittaa vaikka uuteen alottelijan settiin tai käytetyn setin ostamiseen.

  Kävitkö näillä mailoilla kurssin? Miten ohjaaja kommentoi? Jos et ole käynyt kurssia, käy ihmeessä lainamailoilla ja vertaa tuntumaa. Ja näytä nuo mailat ohjaajalle.

  ”Nojaaminen” pallon päälle kuulostaa normaalilta asennolta tuon mittaiselle, se että tasapaino pettää selittynee vasta-alkajuudella. Mutta voi ne lyhyetkin olla, varsinkin jos sait 160cm anopilta.

  Pelasin itse pitkään saaduilla mailoilla, pituus oli Ok mutta lie-kulmat ei. Eli siinä yksi seikka lisää huomioitavaksi.

  Summa summarum: hudit ja kuopimiset tuskin johtuu mailoista, mutta kuten yllä vinkattu, ei noihin kannata satsata uusia grippejä. Käytät hiukan enemmän rahaa ja saat paremman setin tilalle.

  PG

  Power Bilt

  Ensimmäinen rautasarja oli minullakin Power Bilt – tosin mallia TPS (kuvassa i7 vasemmalla). Maksoin niistä 3000 mk pelaajalle, joka oli tuonut ne mukanaan Amerikasta. Mailat olivat grafiittivartiset ja ostaessani täysin käyttämättömät. Lapojen pohjissa luki USA. Silloin v. -93 Power Bilt oli Suomessa varsin harvinainen merkki ja hinta golfliikkeessä huomattavan korkea (muistaakseni peräti n. 9000 mk). Grippejä en vaihtanut niihin kertaakaan. Ovat vieläkin hyvässä kunnossa, mutta kovahkot. Olisivat varmaan sateella liukkaat, mutta poutasäällä vielä kelvolliset. Pelasin kyseisillä mailoilla kymmenkunta vuotta ja pidin niistä kovasti. Rautojen vaihto ei peliä juuri parantanut.

  Eipä tuo Grand Slam näytä TPS:stä ainakaan muotoilunsa puolesta paljon eroavan. Kehäpainotteisia molemmat.

  KL1

  Grippejä en vaihtanut niihin kertaakaan. Ovat vieläkin hyvässä kunnossa, mutta kovahkot.

  😀 😀 😀

  PG

  Power Bilt TPS grippeja

  Pelasin näillä gripeillä noin tuhat kierrosta.

  KL1

  Mistä kukakin tykkää. Itse vaihdatan gripit n. 150-180 kierroksen välein. Ehkä ennen tehtiin kestävämpiä grippejä…

  Uskon että ennen tehtiin parempia, mutta silloin niissä sai käyttää kaikkea kivaa, kun kukaan ei kysellyt mitä niihin laitetaan, eikä kukaan ollut kiinnostunut aineiden vaikutuksesta ihmisiin ja ympäristöön.

  Ote ei oikein pysy kovassa gripissä kunnolla vaan maila alkaa pyöriä.. siis mulla.

  Minä ostin 20 kierroksen jälkeen hyvät mailat joilla olen pelannut 5 vuotta. Puut ja wedget olen vaihtanut. En ymmärrä miksi aloittelijan pitäisi ottaa lisää vaikeutta epäsopivilla mailoilla. Riittävän vaikeeta on muutenkin eikä mailasetti mikään tolkuton sijoitus ole. En olisi koskaan aloittanut ajatuksella että katsotaan nyt. Green card kurssi oli sitä varten.

  Jokainen tyylillään, tämä on mun tyyli. 100 kierrosta per vuosi on minimi, muuten mun peli ei kehity mihinkään ja jos ei kehity ei kiinnosta.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Vasta-alkaja & vanhat mailat

Etusivu Foorumit Välineet Vasta-alkaja & vanhat mailat