23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Varsien vaihdosta kysymys

Etusivu Foorumit Välineet Varsien vaihdosta kysymys

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Terve,

    Tilasin vanhoihin Taylormade RAC LT2:iin varret Ebaystä. Kyseessä on mailan alkuperäinen Taylormaden LT85 graphite stiff-varsi, ja kiinnitys on .370″ parallel.

    Kysymys kuuluu: kun vaihdan täsmälleen samanlaiset varret mutta vain varren jäykkyys muuttuu, tarviiko mun tilata jotain ko lapoihin tai varsiin sopivia lisäpalikoita (ferrule?) jotta asennus onnistuu? Ajattelin viedä nuo työstettäväksi johonkin paikalliselle sepälle, ja haluaisin että mukana on sitten tarvittavat osat, jotta vaihto onnistuu :).

    Tero

    KL

    Tietäisikö se seppä, jolle aiot mailasi viedä laitettaviksi? Hänellä saattaa jopa olla kaikki tarvittava jo valmiina.

    Iltaa. Kai tämä pohdintani sopii tämän otsikon alle.

    Eräs pelikaverini haluaisi vaihtaa draiveriinsa nykyistä löysemmän varren, kun nykyinen tuntuu hieman jäykältä. Keppi on Nike VRS Covert 2.0 ja vartena Kuro kage regu. Muutaman kierroksen kaveri on nyt pelannut minun Mizuno MX-700 draiverilla, jossa on myös regu varsi, (mutta tuntuma on omaankin käteen PALJON löysempi kuin Nikessä) ja lyönnit ovat olleet parempia (suorempia ja pidempiä). Itse sain Nikellä hieman pituutta omaan draiviini, mutta tarkkuus kärsi.

    Joten jos joku puoli-jumalallinen varsivirtuoosi osaisi auttaa asiassa, olisin kiitollinen. Kysymyksiä on muutama, oi viisaat tietäjät:

    -Onko pääkaupunkiseudulla olemassa puotia joka vaihtaisi varsia, esim. käytetystä käytettyyn, tietenkin pientä vaihtopalkkiota vastaan. Nimeltä mainitsematon pro-shoppi olisi tarjonnut ’vanhasta’ (alle 40-kierrosta pelatusta) varresta 10€ hyvitystä, joka mielestäni oli enemmänkin v##tuilua kuin kaupan hierontaa.

    -Jos kaverini päätyy tilamaan uuden varren internetin ihmeellisestä maailmasta, onko jotain varsien valmistajaa jota pitäisi ehdottomasti välttää, tai vaihtoehtoisesti, jolla olisi hyvä hinta/laatusuhde?

    Olen itse täysin jäävi sanomaan asiaan mitään, koska en asiasta mitään tiedä. Kiitos jo etukäteen valoittavista vastauksistanne.

    Kysy vaikkapa Gripsteristä Saastamoisen Mikalta

    Kannattaa ehdottomasti tilata Internetistä varsi ja mennä outo ilme naamalla varrenvaihtajalle ihmettelemään että mitähän tuli ostettua.

    Mielummin menet TAGiin Gripsterille ja kerrot mitä etsit ja mahdollisesti testaat (jos ruuvattava varsi adapterilla) erilaisia vaihtoehtoja ja löydät itsellesi parhaan mahdollisen.

    Ei se niinpaljon kalliimmaksi tule ja saat kerralla homman kuntoon.

    Juuri kuten MarX sanoi.

    Varsissa on paljon muutakin variaatiota kuin jäykkyydet. Kaikilla niillä on vaikutusta osumaan ja pallon käyttäytymiseen. Esimerkiksi varren materiaali, paino, varren taipuvuus(hi/low kick-point jne), painotus jne..
    Itse varren toimivuuteen, siis minkälainen varsi sopii ko. lyöjälle hyvin, vaikuttaa myös lyötitekniikka jne.

    Toinen toisiinsa vaikuttavia tekijöitä on niin paljon ettei niitä ole helppo selvittää ilman asiantuntijaa ja hänen mittauksiaan jopa videoita myöten. Eikä mikään voita testausta. Vasta rangella ja kentällä selviää (tai ei selviä) lopullisesti mikä varsi toimii milläkin tavalla.

    Ymmärrettävsti silläkin on oma merkityksensä, varsinkin driverin fittauksessa, kuinka hyvin lyönti(tekniikka)on vakioitunut.

    Yksi totuus on siinä että hyvällä lyöntitekniikalla pallo lentää mallikkaasti hieman huonommallakin driverilla. Eikä sellaista driveria ole vielä rakennettukaan joka tekee huonosta lyöjästä hyvän.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Varsien vaihdosta kysymys

Etusivu Foorumit Välineet Varsien vaihdosta kysymys