- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Varapallo

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1230945 Ilmoita asiaton viesti

  Onko jokin oleellinen syy, etteivät ammattilaiset lyö varapalloa kovin helposti – kävelevät mieluummin takaisin ellei löydy?

  #1231015 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Itse seuraan ammattilaisia pääasiassa TV:n välityksellä, eli ”isoja kisoja”. Joten mielipiteeni perustuu näihin kokemuksiin.

  Hyvin harvoin niissä joutuu joku ainakaan lähetyksessä seurattu palaamaan takaisin tiille. Enemmän olen nähnyt varapallon lyöntejä kuin palaamisia.

  Varapallonhan voi lyödä jos on mahdollisuus, että pallo on kadonnut vesiesteen ulkopuolelle tai mennyt OB:hen. Isoissa kisoissa katsojia ja toimitsijoita on sen verran, että pallon katoamisen riski on pieni ja OB tuomiokin saadaan yleensä välittömästi lyönnin jälkeen.

  #1231831 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Isoissa ammattilaiskisoissa tilanne on juuri kuten Q8 kirjoitti, mutta ammattilaisia pelaa kovin eritasoisissa kisoissa, ja niissä pienemmissä (ja pienimmissä, kuten esim. kotoinen FT:mme) ammattilaisetkin lyövät varapalloja, ja aivan samasta syystä kuin me amatööritkin.

  Mitä tulee takaisin kävelemiseen, niin itse muistan yhden ainoan tapauksen, jossa pelaaja on joutunut niin tekemään (tosin en ole viime vuosina juurikaan katsonut tv-lähetyksiä). Tämä tapahtui Greg Normanille joskus kauan sitten Augustassa sillä kuuluisalla parkolkilla, jossa palloa lyödään griinille veden yli. Norman löi pallonsa pitkäksi, ja vaikka paikalla oli kymmenkunta ihmistä etsimässä palloa ja tuhat lisää, jotka näkivät mihin pallo päätyi, niin silti sitä ei viiden minuutin kuluessa löydetty. Joku kameramies kävi sitten kierroksen jälkeen pallon sieltä poimimassa, oli meinaan nähnyt aivan tarkkaan mihin se meni, vaan ei sieltä kameran takaa oikein voinut asiaan vaikuttaa.

  Rautahermoinen Norman muuten teki tuolle reiälle bogin. Kolmas lyönti tiiltä griinille ja semmoinen 6-metrinen putti sisään…

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.