Aihe: Vapautuminen vedestä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Vapautuminen vedestä

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen vedestä

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1316897 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tilanne: pallo lyödään avauksessa väylältä sivuun ja se päätyy pelialueella, muttei väylällä, olevaan kalliokuopan veteen. Pelaaja saa tästä (casual water) vapautuksen.

  Saako lähimmästä vapauttavasta paikasta lähteä taaksepäin lipun linjassa haluamansa etäisyyden? Vai pitääkö dropata 1 (tai 2?) mailanmitan päähän NPR kohdasta?

  Mitä tehdään, jos NPR jää kallioiselle alustalle?

  #1316925 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Aivan ensiksi on mietittävä pystyisikö siitä kalliokuopasta pelaamaan, jos siellä ei olisi tilapäistä vettä. Mikään vapautumisautomaatti ei tilapäinenkään vesi ole, jos paikasta ei jostakin muusta syystä pysty kohtuudella pelaamaan.

  Sitten siihen vapautumiseen. Ensiksi etsitään se lähin täydellisen vapautumisen piste (NPCR), joka vapauttaa ko. olosuhteesta, on samalla kentän osalla eikä lähempänä reikää. Sitten pallo pudotetaan enintään mailanmitan päähän tuosta pisteestä, ja edelleen samalle kentän osalle eikä lähemmäs reikää. Pallon on jäätävä tuolle alueelle.

  Lipun suunnassa taaksepäin tuosta NPCRstä ei saa mennä enempää kuin tuo vapautumisalue antaa myöten, ja jos vapautumisalue on kalliolla, niin sitten se on kalliolla. Ei kannata lyödä palloaan kalliolle 😉

  P.S. Se on muuten ’Temporary Water’ nykyään.

  #1316949 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos KL1 vastauksestasi! Näin olinkin asian ymmärtänyt sääntösovelluksesta, pelikaverit tosin vielä tuumailivat saavansa mennä piiiitkälle taaksepäin.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen vedestä