Aihe: Vapautuminen rangaistusalueelta - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Vapautuminen rangaistusalueelta

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen rangaistusalueelta

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1305475 Ilmoita asiaton viesti

  Äsken Saudi Internationalissa Dustin Johnson löi 18 väylän avauksensa pahasti vasemmalle alueeelle, joka ensin näytti wasteland -alueelta, mutta sitten kamerakuvan mukaan ja selostajien vahvistamana alue olikin punaisella rajalla merkitty rangaistusalue. Pallo löytyi ja ensin DJ pohti lyöntiä siltä makuulta, mutta muutti mielensä ja päätti dropata. Sitten alkoi tapahtua kummia: Ylimenokohtaa ei yritettykään määrittää, vaan DJ droppasi pallonsa tuomarin seuratessa vierestä rangaistusalueen toiselle puolelle viereisen väylän raffin reunaan pallon löytöpaikasta lipun linjassa taaksepäin (tällaisen vaikutelman ainakin TV-kuvasta sai). Selostajat asiaa kummastelivat niinkuin minäkin. Ainoaksi selitykseksi keksin jonkin kilpailumääräyksissä olevan poikkeussäännön, mutta en väyläkartan perusteella näe tähän mitään syytä.

  #1305479 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Näkyivätkö ne estealueen punaiset tolpat/rajat, ts. pallo oli varmasti estealueella?

  #1305483 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä näkyivät ja myös ruohoon maalattu viiva. Katsoin nyt uudestaan ja selvisi selostajienkin toimesta, että käytti sitä vanhojen sääntöjen sallimaa sivuvesiestesääntöä ja droppasi esteen (rangaistusalueen) toiselle puolelle ylimenokohdan etäisyydelle lipusta. Selostajat kummastelivat tulkintaa, kun heillä vielä oli käsissään kilpailumääräys, jossa nimenomaan kielletään moinen menettely. Mielenkiintoista: pelaaja rikkoo voimassa olevia sääntöjä ja kilpailumääräyksiä tuomarin myötävaikutuksella. Onko seuraamuksia?

  #1305484 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eipä siitä pelaajalle koidu seuraamuksia, jos ja kun tuomari on hänet opastanut pelaamaan väärästä paikasta.

  Outoa muuten, jos kilpailumääräyksissä on tuohon asiaan puututtu nimenomaan siten, että asia on erikseen kielletty. Siinä ei tunnu olevan mitään järkeä, eihän muutenkaan kilpailumääräyksissä erikseen kerrota mitä sääntöä ei saa rikkoa tai mikä sääntö ei ole voimassa, pikemminkin niissä kerrotaan nimenomaan niistä asioista, jotka OVAT voimassa ko. kisassa. Tosin selostajat saattavat helposti sekoittaa kilpailumääräykset, paikallissäännöt ja pelaajien muut ohjeistukset keskenään, ei olisi ensimmäinen kerta. Nyt on joka tapauksessa joko tuomari ollut pahasti metsässä tai sitten paikallissäännöllä tuo kuitenkin olisi ollut sallittua.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen rangaistusalueelta