14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista

Vapautuminen Bunkkerista

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen Bunkkerista

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1260439 Ilmoita asiaton viesti

  Voiko bunkasta vapautua ensi vuonna yhdellä rankulla ja miten vapautuminen tapahtuu.Mailanmitoilla vai pakittamalla. Huhuja tällaisesta liikkuu.

  #1260442 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tuolta löytyy:

  http://www.usga.org/content/dam/usga/images/rules/rules-modernization/golf-new-rules/Rules%20of%20Golf%20for%202019%20(Final).pdf

  EDIT: Helpotetaan vähän…

  19.3 Relief Options for Unplayable Ball in Bunker
  a. Normal Relief Options (One Penalty Stroke)
  When a player’s ball is in a bunker:
  • The player may take unplayable ball relief for one penalty stroke under any of the options in Rule 19.2, except that:
  • The ball must be dropped in and come to rest in a relief area in the bunker if the player takes either back-on-the-line relief (see Rule 19.2b) or lateral relief (see Rule 19.2c).
  b. Extra Relief Option (Two Penalty Strokes)
  As an extra relief option when a player’s ball is in a bunker, for a total of two penalty strokes, the player may take back-on-the-line relief outside the bunker under Rule 19.2b.

  P.S. Älä usko huhuja, vaan mene talven aikana kotiseurasi järjestämään sääntöiltaan, jossa uudet säännöt (ja varmaankin paljon vanhojakin…) käydään läpi.

  #1260469 Ilmoita asiaton viesti

  Siis suomeksi sanottuna.

  Ensivuoden alusta voi bunkkerista vapautua kokonaan sen ulkopuolelle, lipun linjassa pois päin kahdella(2)rankulla..

  Yhdellä(1) rankulla voi myös vapautua, mutta pallo pitää pudottaa takaisin samaan bunkkeriin. Tai voi nostaa pallon ja mennä takaisin, lyömään uudelleen aikaisemmasta paikasta (siis tietenkin myös 1 rankulla).

  P.S. Eiköhän näistä uusista/muuttuneista asioista saada jossain vaiheessa myös suomenkieliset säännöt. Vaikkei siitäkään mitään haittaa ole jos menee oikein kurssille, kuten KL1 edellä ehdottaa.

  #1260525 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia tiedosta Gloffare. Ajattelin käyttää näitä uusia sääntöjä heti vuoden alusta alkaen. Siksi kysyin. Kurssit ja sääntöjen suomennos tullee vasta keväällä. Silloin on jo kymmeniä kierroksia pelattu. Tuskin tullee lennettyä vartavasten sääntöiltaan.

  #1260656 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ajattelin käyttää näitä uusia sääntöjä heti vuoden alusta alkaen.

  Emmekös me kaikki..?

  Kurssit ja sääntöjen suomennos tullee vasta keväällä.

  Suomenkielisen sääntökirjan on tarkoitus ilmestyä syksyn aikana.

  Ajattelin käyttää näitä uusia sääntöjä heti vuoden alusta alkaen. Siksi kysyin. Kurssit ja sääntöjen suomennos tullee vasta keväällä. Silloin on jo kymmeniä kierroksia pelattu.

  Tuota… jos englanninkieli ei taivu eikä suomenkielistä opusta ole saatavilla, niin miten ajattelit varmistua siitä, että toimit nimenomaan uusien sääntöjen mukaisesti ’heti vuoden alusta alkaen’ ?

  #1260678 Ilmoita asiaton viesti

  Tuota… jos englanninkieli ei taivu eikä suomenkielistä opusta ole saatavilla, niin miten ajattelit varmistua siitä, että toimit nimenomaan uusien sääntöjen mukaisesti ’heti vuoden alusta alkaen’ ?

  Vuoden alusta voi joutua varmaan hieman arvailemaan, vaikka säännöt olisivatkin selvät, mutta paikallissääntöjen kanssa voi olla viivettä. Mitä tulee ulkomaisiin kenttiin, sielläkin voi olla haaste löytää uusia paikallissääntöjä, vieläpä ymmärrettävällä kielellä. Mielenkiinnolla odotan tammikuun alussa Par1 kisoja Aurinkorannikolla ja millaisilla (paikallis)säännöillä silloin pelataan.

  #1260689 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  P-P, tarkoitatko uusilla paikallissäännöillä päivitettyjä paikallissääntöjä vai jotakin muuta?

  #1260705 Ilmoita asiaton viesti

  P-P, tarkoitatko uusilla paikallissäännöillä päivitettyjä paikallissääntöjä vai jotakin muuta?

  Lähinnä ajattelin sitä ”rangaistusdroppi” tilanteessa, jossa pallo häviää tai on OB. Lisäksi jonkin verran epäselvyyttä on nykyisinkin aiheuttanut vapautuminen maahan uponneesta pallosta, joka laajennetaan koskemaan koko pelialuetta – tuleeko siihen jotain tarkennuksia, kuten nykyisin (esim. uponnut hiekkaan muualla kuin bunkkerissa). Lisäksi kun nykyisissä vesiesteissä eli tulevissa esteissä saa koskea pohjaa ja poistaa irrallisia luonnonhaittoja, voi uusi tilanne hämmentää, vaikkakaan näihin tuskin tulee mitään paikallisääntöjä.

  #1260716 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ole minkäänlaista estettä pelailla muutamia harjoituskierroksia uusilla säännöillä jo tämän syksyn aikana. Itse olen tehnyt näin jo suurimman osan loppukesän kierroksista. Vielä taitaa olla jäljellä yksi kisa jossa mennään vielä vanhoilla..

  Saattaa olla että sääntöjen muutoksista tullaan keskustelemaan vielä syksyn aikana täälläkin. Mielestäni juuri niin pitää tehdä ja suosittelen että keskustellaan niistä suomeksi.

  #1260717 Ilmoita asiaton viesti

  Kysymällä aion selvitä, muut isommat muutokset on jo tullut kierroksilla selville. Pikkuasioista ei ole niin väliä.

  #1260747 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Onier, keneltä ajattelit kysyä? Joltakulta pelikaverilta, joka on yhtä pihalla säännöistä kuin valtaosa golffareista..?

  Mitä tulee niihin isompiin muutoksiin, jotka ’ovat jo tulleet kierroksilla selville’, niin tämäkään muutos ei ollut tullut selville ennen kuin täällä…

  #1260765 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä bunkka-asia olikin ainoa, josta on ollut kierroksilla kahta eri mielipidettä rankkumäärästä ja siirtämisestä ja sekin tuli nyt Gloffaren ansiosta selväksi. Se on tosi asia, että suurin osa on pihalla säännöistä, mutta riittää vallan hyvin 80 prosentille pelaajista, jotka eivät edes
  kilpaile. Nämä ei varmaan ole edes koskaan nähneetkään sääntökirjaa. Mitä tulee sääntökokoukseen clubilla, niin viimeksi oli pari prossaa jäsenistä niitä kuuntelemassa.

  #1260766 Ilmoita asiaton viesti

  Hieman otsikkoa sivuten: mikä on oikea tapa merkitä bunkkeri GUR:iksi? Onko yksi sininen paalu bunkkerissa riittävä?

  #1260794 Ilmoita asiaton viesti

  AP:lle.
  Jos tarkoitat tilannetta, jossa sinisellä paalulla merkitystä bunkkerista on tarkoitettu vapautuvaksi bunkkerin (esteen ulkopuolelle) niin….
  Bunkkerilta on poistettava esteen status (muutettava osaksi pelialuetta), joka tulisi ilmoittaa paikallissäännöissä. Mutta useasti on kilpailuissa törmännyt tilanteisiin, jolloin kilpailua edeltävänä yönä on satanut rankasti, jolloin pelikelvottaman bunkkerin statuksen muutoksesta on ilmoitettu esim startterin toimesta tuomarin/kilpailunjohtajan valtuuttamana.

  Lyhyempi vastaus: pelkkä sininen paalu ei riitä, tarvitaan myös statuksen muutosta koskeva ilmoitus.

  #1260850 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Nyt taitaa Tuplavaari elää menneisyydessä…

  Dec 25/13 kertoo, että hiekkaeste menettää esteen statuksensa automaattisesti, kun se merkitään GURiksi. Joskus taannoin moinen julistus paikallissäännöissä esteen statuksen poistamiseksi oli tarpeen, muttei enää nykyään.

  Kaiken lisäksi yksi sininen paalu on merkintätapana kaikkea muuta kuin suositeltava, olkoonkin että bunkkerin rajat on yleensä helppo määritellä. Jos toimikunnalla on vähän aikaa tahi paaluja, yhden paalun tueksi olisi syytä laittaa maininta asiasta paikallissääntöihin, esim. ’reiän xx se ja se bunkkeri, jossa on yksi sininen paalu keskellä, on kokonaisuudessaan kunnostettavaa aluetta’. Kilpailuissa joudutaan joskus pikaisestikin merkitsemään bunkkeri yhdellä paalulla GURiksi runsaan vedentulon johdosta, mutta tällöin pelaajilla on tuomari tukenaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vapautuminen Bunkkerista