Aihe: Vapaa droppi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Vapaa droppi

Etusivu Foorumit Säännöt Vapaa droppi

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Millä sääntöperusteella pelaajat, Hebert ja Wiesberger, saivat uusinnassa vapaan dropin Scottish Openissa?

  MOD Q8
  Moderaattori

  Eikös tätä selostaja kertonut, ainakin ETn selostaja tämän kertoi.

  Saman dropin sai Wiesberger ihan pelissäkin. Eli pelilinjalla oli TV torni ja tästä vapautus.

  Kuinka kaukana esim tämän tv-tornin pitää olla pelaajan pallosta, että vapautuksen saa? Vai riittääkö pelaajan ilmoitus, että on pelilinjalla?
  Normi pelaaja olisi varmaan pallon tästä pelannut, korkeintaan siirtänyt maassa olevia kaapeleita sivuun.

  MOD Q8
  Moderaattori

  Kuinka kaukana esim tämän tv-tornin pitää olla pelaajan pallosta, että vapautuksen saa? Vai riittääkö pelaajan ilmoitus, että on pelilinjalla?
  Normi pelaaja olisi varmaan pallon tästä pelannut, korkeintaan siirtänyt maassa olevia kaapeleita sivuun.

  Tämän takia kannattaa tutustua kilpailussa voimassa oleviin sääntöihin. TIO (tilapäiset kiinteät haitat) ovat tällaisia erikoissääntöjä. Ne avataan sääntöjen toimikunta-osuudessa 8F-23.

  Vaatii siis paikallissäännön voimassaolon ja esmes ET:n kisoissa tällainen on. Eli jos tällainen TIO, esim tässä tapauksessa kisaa varten pystytetty TV-torni, on pallon ja lipun välisellä linjalla (tai pallo on tästä linjasta mailan mitan sisällä), saa vapautuksen. Pelaajahan itse tietää onko torni linjalla ja kuinka kaukana oma pallo on linjasta. Skotlannissa tuomari oli myös paikalla.

  Kerran olen klubikisassa tällaiseen paikallissääntöön törmännyt. Sponsorin liput oli laitettu griinin taakse ja ne määritelty TIOksi. Taisin jopa sellaisesta vapautuksen ottaa, kun linjalla oli. Tavallinenhan tuollainen paikallissääntö ei ole.

  KL1

  Pelaajahan itse tietää onko torni linjalla

  Tähän semmoinen tarkennus, että kyse on suorasta linjasta kahden pisteen välillä. Pelaaja ei siis saa vapautusta TIOsta esim sillä perusteella, että ko. haitta on suoran linjan vasemmalla puolella, mutta hän haluaa lyödä feidin. Pelaajalla ei siis ole sananvaltaa tässä asiassa, haitan tulee olla pallon ja reiän välisellä suoralla linjalla + yksi mailanmitta sivulle.

  Katsoin vielä uudestaan nämä kilpailun uusinnassa annetut vapaat dropit. Kuten Teemukin selostuksessa totesi, tulivat melko heppoisin perustein. Pahiten lyöntilinjalla oli korkea puu, tv-torin oli täysin linjalta pois. Ja molemmat pelaajat löuvät lyöntinsä korkeina puun yli. Edes takana ollut koppi ei lyöntejä haitannut.

  MOD Q8
  Moderaattori

  Pahiten lyöntilinjalla oli korkea puu, tv-torin oli täysin linjalta pois.

  Kannattaa olla aika varovainen TV-tuomaroinnin suhteen. Ei se paikallinen tuomari ihan löysin rantein niitä vapautuksia myönnä. Ja sillähän ei ole merkitystä onko ko TIOsta oikeasti haittaa.

  KL1

  Kannattaa olla aika varovainen TV-tuomaroinnin suhteen. Ei se paikallinen tuomari ihan löysin rantein niitä vapautuksia myönnä.

  Nimenomaan. Televisiosta katsominen ei ole likimainkaan sama kuin olla paikan päällä. Kaiken lisäksi tuomarit noissa kekkereissä ovat ihan yhtä lailla ammattilaisia kuin pelaajatkin.

  Ja sillähän ei ole merkitystä onko ko TIOsta oikeasti haittaa.

  Tismalleen. Riittää, että se on pallon ja reiän välissä.

  Ja sillähän ei ole merkitystä onko ko TIOsta oikeasti haittaa

  Lisäksi keskeinen seikka on turvallisuus. Se, että pelaajat pystyvät lyömään yleensä pallon katsomon tai TV-tornin yli ei tarkoita sitä, että niin pitäisi tehdä.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Vapaa droppi

Etusivu Foorumit Säännöt Vapaa droppi