15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista

Vanajanlinna aukeaa

Etusivu Foorumit Yleistä Vanajanlinna aukeaa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #179305 Ilmoita asiaton viesti

  Suomen ykköskentäksi jo ennen valmistumistaan tituleerattu Vanajanlinna aukeaa 1.8. Itse olen menossa pelaamaan jo päivää aikaisemmin järjestettävään osakkaiden avaustilaisuuteen, mihin pääsee pelaamaan sata ensiksi ilmoittautunutta. Kävin muutama viikko sitten kenttää katsastamassa, ja täytyy myöntää että aika henkeäsalpaavan hienolta näyttää! Euroopan Tourin kisa 2007 tai 2008?

  #346925 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  se on upea kenttä, tuskin maltan odottaa…

  jokos on tyypit kentästä otettu?

  Itse kun kävin paikalla, niin laadukkaalta näytti eli Kytäjä-tasoiselta näytti muotoilun yms. osalta. Layout ei aivan sykähdyttävä ole (ainakin vesiesteitä poikkeuksellisen vähän) muutaman reiän katselun ja kuvien perusteella.

  Onko tietoa, tuleeko lippuja myyntiin eli onko osakkailla ollut mahdollisuus ottaa osake tälle vajaalle kaudelle pelilippuina (käsitän, että tätä mahdollisuutta ei ole ollut Hattulan kentän järjestelyn takia).

  Kävin sunnuntaina pelaamassa ja todella hyvältä kenttä tuntui. Oma peli kulki hyvin, 14,9 tasoituksella slopesta 19 lyöntiä. Pelasin 87 eli neljä alle tasoitukseni, joten siinä mielessä kenttä ei tuntunut niin vaikealta kuin slope antaisi olettaa. Tosin porukan muut kolme pelaajaa pelasivat reilusti yli tasoituksensa, joten ehkä vain sattui hyvä päivä ja kenttä oikeasti on aika vaikea.

  Greenit oli todella nopeita ja hyviä putata, lukuunottamatta keskivaiheilla olleita 3-4 greeniä, jotka olivat selvästi muita greenejä hitaampia. Liekö myöhemmin kylvetty tms. Lisäksi eritasogreenillä oli taitekohtiin joihinkin paikkoihin jäänyt pidempää ruohoa. Mainittakoon että tällä kentällä kaikki greenit leikataan käsipelillä eikä koneen päältä ajaen.

  Peli eteni aika mukavasti, sillä palloja ei juurikaan tarvinnut etsiä kun draivitilaa oli useimmiten aika mukavasti ja reunatkin oli hyvin perattu.

  Kaikilla ryhmämme pelaajilla oli selvästi fiilis että tätä kenttää kannatti odottaa. Itse en ole Kytäjällä pelannut, mutta kaksi ryhmästämme piti Vanajanlinnan kenttää parempana pelattuaan molemmilla kentillä.

  Itselleni väylien kunto oli pieni pettymys joidenkin väylien osalta. Ruoho ei vielä ollut niin tiheätä kuin olisi voinut olettaa.

  Mutta joka tapauksessa upea kenttä, joka varmasti on kokeilemisen arvoinen.

  Tunnelma ryhmässämme oli todella positiivinen ja vähän väliä kommentoimme kentän upeutta tavalla tai toisella. Tilannetta kuvaa hyvin myös ryhmämme erään jäsenen maininta siitä, että hän oli etukäteen suunnitellut käyttävänsä vain muutaman 20 pelilipustaan itse ja myyvänsä loput, sillä hänellä on kentälle tunnin ajomatka. Kierroksen aikana kypsyi kuitenkin selkeä päätös siitä että hän aikoo pelata itse tuon 20 kertaa loppukauden aikana kyseisellä kentällä, sillä sellaisesta nautinnosta oli todellakin kyse!

  Ohessa juttu Hämeen Sanomista, ja siitä selviää myös aikaisemmin mainitsemieni keskivaiheen greenien hitauden syy.

  Linna Golf tavoittelee täydellisyyttä

  02.08.2005 08.06

  Linna Golfin kentän kolmannen väylän greenillä on kokoa ja muotoa. Vinoon lyötyjä palloja nielevät valkoisella hiekalla täytetyt bunkkerit.

  Australialainen Tim Lobb oli maanantaina kovan paikan edessä. Kuutosen tasoituksella pelaava maineikas golfarkkitehti valmistautui lyömään Linna Golfin virallisen avauslyönnin.

  Lobb onneksi tiesi mihin oli palloaan tiiaamassa. Miehen käsialaa on nimittäin Katumajärven itäpuolelle valmistunut suorastaan häkellyttävän upea golfkenttä.

  Linna Golfin osakkaat ottivat jo sunnuntaina varaslähdön uudelle kentälle. Maanantain avauslyönnin jälkeen 18 reiän kentälle pääsivät vierailijat.

  Englantilaisen European Golf Design -yhtiön suunnittelema Linna Golf on suomalaisittain ennennäkemätön luomus. Kenttäarkkitehti Tim Lobb suunnitteli golfpyhätön, joka tarjoaa haasteita kaikentasoisille pelaajille.

  – Kenttä on suunniteltu alusta alkaen erittäin huolellisesti. Väylien ja greenien sijoittelussa on otettu huomioon tavalliset klubipelaajat ja ammattilaiset. Väylät näyttävät erilaisilta eri lyöntipaikoilta. Kaikki on lisäksi tehty kerralla loppuun saakka, eikä pikku hiljaa vuodesta toiseen, kuvailee Tim Lobb.

  Euroopan kiertueen näyttämöksi

  Linna Golf on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen Euroopan kiertueen osakilpailun isännöimisen. Linna Golfin puheenjohtaja Mika Walkamo kaavailee golfin maailmantähtien saapuvan Hämeenlinnaan vielä ennen vuotta 2010.

  – Osa kentän huippumuotoilua palvelee jo tulevia suurkisoja. Muun muassa väylien pinnanmuotoilussa on otettu huomioon suuretkin yleisömassat sekä tv-yhtiöiden tarpeet.

  – Kenttä voidaan virittää väylien leikkuulla sekä tiiauspaikkojen ja lippujen sijoittelulla todella vaativaksi.

  Klubipelaajien normaalissa käytössä kenttä voi olla vastaavasti hyvinkin lempeä, vertailee Walkamo.

  Linna Golf oli jo maanantain avajaisissa yllättävän hyvässä kunnossa. Jopa kesäkuussa kylvetyt väylät 8, 9, 10 ja 11 olivat täydessä pelikunnossa.

  – Käytimme näillä väylillä suomalaisittain harvinaista ruiskukylvöä, jolla ruoho saadaan kasvamaan nopeammin. Näillä väylillä greenit ovat vielä hieman hitaampia, muistutti Walkamo.

  Linna Golf kilpailee golfareiden suosiosta Kytäjän kentän kaltaisten mammuttiluomusten sarjassa. Se on kuitenkin varmaa, että Vanajanlinnan kenttä on pian monen golfarin mielitietty.

  – Kauneus on aina katsojan silmässä. Paljon olemme kuitenkin saaneet kiitosta jo avajaispäivinä, myhäilee Mika Walkamo.

  Ruotsalaishuiput testaavat kentän

  Vanajanlinnan isännät Pekka Vihma ja Mika Walkamo eivät tingi golfhankkeessaan. Seitsemän miljoonan euron golfkentälle valmistuu ensi kesäksi mahtava neljän miljoonan euron klubirakennus oheispalveluineen. Tämän kesän golfareita palvelee Vanajanlinnan Ratsulaan rakennettu väliaikainen klubi.

  – Rakennukset yhdistetään lasikatoksella ja niihin tulee myös lomahuoneistoja. Olemme satsanneet viihtyvyyteen sekä kentällä että klubitiloissa. Tavoitteena on luoda kokonaisuus, josta on matkaa kentän ykköstiille vain kolmisenkymmentä metriä, lupaa Pekka Vihma.

  Linna Golf kuuluu PGA-European Tour Courses -ketjuun, jolla on huippukenttiä seitsemässä Euroopan maassa.

  – Golfmatkailu tulee jatkossa olemaan tärkeä osa myös Hämeenlinnan alueen kesämatkailua muiden alueen kenttien kanssa, korostaa Vihma.

  Linna Golf isännöi jo tänä kesänä lukuisia yritystapahtumia. Golfkisoja kentällä on harvakseltaan.

  – Haluamme palvella osakkaitamme mahdollisimman hyvin. Totta kai kisojakin on, mutta ei perinteisten suomalaisten golfklubien tapaan joka viikonvaihde.

  – Huippugolfia on luvassa suuremman avajaistapahtumamme yhteydessä syyskuun 19. päivänä. Tuolloin Linnan Golfiin saapuu muun muassa ruotsalaisia huippupelaajia, suunnittelee Vanajanlinnan toimitusjohtaja Pekka Vihma.

  Pertti Koivunen

  HUIKEA!

  Olin sunnuntaina pelaamassa, on aivan mahtava.

  Pelikin vielä kulki niin oli upea kokemus.

  VOIN SUOSITELLA, sopii kaiken tasoisille pelaajille.

  Tulevaisuudessa ajaa Kytäjän ohi kun kenttä saa vuoden pari lisää ja UUSI KLUBITALO valmistuu.

  Nyt jo kytäjän tasoa.

  Melko mukava kenttä. Ei Kytäjän tasoa, mutta juuri avatuksi kentäksi melko hyvässä kunnossa. Layout on aika hyvä vaikka pituutta tuntui olevan paperilla huomattavasti ’totuutta’ enemmän. Siinä mielessä keltaisilta miellyttävämpi keskiverto klubipelaajalle. Soveltuu backteeltä varmasti hyvin kilpailuihin. Vielä kun joku keksisi mistä saadaan tarpeeksi rahaa et:n kisan sponssaamiseksi.

  Ehdottomasti mieleen painuvin väylä oli 9. jossa pelattiin linnaa kohti, myös 18. oli visuaalisesti hieno.

  Kokonaisuutena ehdottomasti suomen eliittiin, mutta kuten sanottu ei mielestäni Kytäjän tasoa. Tämä on vain minun mielipiteeni, varmasti eriäviäkin löytyy.

  Ainiin Gatorade (tai powerade jompikumpi) pullo maksaa 5 euroa!!! Meinasin lentää persuuksilleni.

  Mukana kutsukilpailussa keskiviikkona, hieno kenttä, keltaisilta jopa helppo. Kannattaa lukea tuloskortin karttaa, yllättäviä ojia joita ei näe lyödessä. Pelasin yhdellä pallolla koko kierroksen, tilastossa kolmas kerta tällä kaudella 50;stä, eka ysillä ei tarvinnut draiveria kertaakaan, tarkka puu3 riittää. 80 greenfee taannee ettei ruuhkaa pääse aina syntymään.

  Eilen bongasin minäkin ko. kentän ja vähän samanlaisia fiiliksiä tuli kuin muilla täällä jo kommentteja antaneilla.

  Siistiä ja bunkkereita suht’koht paljon. Bunkkereita kannattaa välttää, koska väyläbunkkereissakin melko korkeat reunat, joten jatkolyönti ei yleensä hirveä pitkä ole.

  Klubiteeltä ainakin slope liian korkea. Mäkin tuupin peräti tasoitukseeni. Mut eiköhän se slope vähän putoa, kun kenttä saa kierroksia alle.

  Onko kenttä sit greenfeensä arvoinen, niin vähän epäilen ! Mut suosittelen kierrosta kuitenkin !

  #346933 Ilmoita asiaton viesti

  Avatut kentät näyttävät nostavan standardin Suomessa uudelle tasolle kerta toisensa jälkeen. Uskomattoman valmis kenttä ekana vuonna.

  Hyvä lay-out, klubitiiltä ja bäkäriltä aivan eri luonteinen, hyvä niin.

  Mielestäni Suomen parhaat griinit, ehdottomasti.

  Yes!

  #346934 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt on Vanajanlinnan kenttä kierretty. Pitää sanoa että olen hieman hämmentynyt kaikesta mainonnasta ja ylisanoista kentän suhteen. Kierroksen jälkeen tuli mieleen satu keisarin vaatteista ja onko niitä ollenkaan?

  Toki pitää ymmärtää että rakentaminen on vielä kesken. Uudeksi kentäksi teeboxit, väylät ja greenit ovat suhtellisen hyvässä kunnossa ja tietenkin paranevat ajan myötä.

  Yleisesti ottaen greenit ovat kentän parasta antia. Ne ovat riittävän isoja, eri tasoja sekä breikkejä löytyy. Näppituntumalta nopeutta jotain 9′-9.5′ stimppiä, ei mitään huippua mutta ripeitä kuitenkin. Lipunpaikkoja siirtämällä saadaan paljon vaihtelua. Ruoho on tietenkin vielä ohutta, mutta vuosi-pari lisää hyvää hoitoa tekee ihmeitä.

  Hyvin sijoitettuja bunkkereita on määrältään sopivasti(reilusti enemmän kuin suomalaisilla kentillä yleensä), ne ohjaavat oikealla tavalla pelaamista. Muutamalla väylällä on asiallisen syviä väyläbunkkereita, joihin ei juurikaan kannata palloaan lyödä. Pelaajan kannalta hankalinta lienee bunkkereiden reunan takkuava raffi. Valkoinen hiekka on tasalaatuista (helpottaa pelaamista) ja tuo näyttävyyttä, hieman Kytäjän malliin.

  Maltillisesti kumpuilevat väylät kiertelevät hyvin hoidetussa puistomaisessa ympäristössä. Väylien reunat on hyvin siistitty ja lyhyeksi leikattuja. Mitään varsinaisia kasvatettuja raffeja ei kentältä ole. Vesi tulee mukaan peliin vain parilla-kolmella väylällä. Harvemmin näihinkään saa pallojaan hukattua. Korkeuseroja on varsin vähän, kentällä on vanhemmankin pelimiehen helppo kävellä ilman nitropurkkia. Kenttä on käytännössä paljon lyhempi ja helpompi mitä korttia lukemalla luulee, ainakin nykyisillä lyöntipaikkojen merkkauksella. Rautapelaajat varmaan kiittelevät ja kehuvat tilannetta. Jokusia saattaa häiritä myös kenttäalueen läpi kulkeva maantie ja sen yli kulkeminen. Onneksi alueella taisi olla 60 km:n rajoitus (ja töyssy).

  Niin, onhan siinä jo ”vaatteita” tavalliselle kansalaiselle. Kenttä on sinällään hieno ja tutustumisen arvoinen. Jokainen voi kierroksensa jälkeen miettiä tuliko greenfee:lle (80 eur) vastinetta?

  Mutta ne ”keisarin vaatteet”, onko niitä?

  Olisin toivonut muitakin esteitä kuin pelkkiä bunkkereita. Huippukentälle sopisi enemmän vesiesteitä jo pelkästään maisemien takia. Vanajalta ei löydy juurikaan maisemanäkymiä, puhumattakaan Kytäjän + monen muun kentän likimain spektaakkelimaisista avauslyöntipaikoista. Toisaalta kun alueella ei ole korkeuseroja, niitä on sinne mahdotonta sijoitella. Toivoisin lisäksi muutamia avoimempaan maastoon sijoitettuja väyliä, joissa tuuli toisi oman lisänsä pelaajan haasteisiin. ”Maailmanluokan” kentältä voisi edellyttää jatkossa hyviä mahdollisuuksia golfauton käyttöön.

  Tavallisille pelaaville jäsenille/omistajille vain yhden kentän kokonaisuus saattaa tuoda mukanaan hieman rajoituksia. Yritystapahtumat ja kilpailut varaavat helposti liikaa peliaikoja. Tässä mielessä moni kahden, jopa kolmen kentän muodostama kokonaisuus saattaa palvella paremmin omaa väkeä.

  Mutta kaiken kaikkiaan Vanajanlinnan kenttä on hieno lisä suomalaiseen golftarjontaan.

  #346935 Ilmoita asiaton viesti

  Onko Vanajanlinnan valkoinen hiekka sitä samaa ’valkoista hiekkaa’ eli kotimaista ’teollisuusjätettä’ kuin Kytäjälläkin?

  #346936 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hieno analyysi, näitä lukisi enemmänkin. Subjektiiviisia näkemyksiä totta kai. Oikeastaan ainoa pikku lisuke mitä kaipaisin kenttäanalyyseihin/kuvauksiin, olisi oman mielikentän tai omasta mielestä paremman/pelattavamman nimeäminen.

  Itse olen menossa Kytäjälle muutaman viikon kuluttua toisen kerran ja yritän ehkä sitten tuupparin näkökulmasta kertoa koettelemuksista vs. omat mieluiten pelaamani kentät.

  Katselin tuota kenttärankingia ja taisin vajaa vuosi sitten antaa Kytäjän vanhalle puolelle arvion 7,38 (hinta-/laatusuhteen 4 taisi pikkuisen alentaa matemaattista arvoa).

  Luultavasti golfpisteen kenttärankigissa (kaiketi leikkimielisessä) mitään painotuksia ei ole. Joten greenien kymppi kumoutuu esim. rangen neloseen).

  Pieni kehittämisen paikka.

  #346937 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Muistan lukeneeni jostain että samaa hiekkaa on kuin kytäjällä

  #346938 Ilmoita asiaton viesti

  Samanväristä on kyllä, mutta erilaista lyödä. Eri tuntuma voi johtua toki siitäkin, että Vanajan hiekka ei ole vielä asettunut eikä painunut. Sitä on ainakin paksumpi kerros kuin Kytäjällä.

  Ei faktaa, mutta näppituntumalta eri hiekkaa.

  #346939 Ilmoita asiaton viesti

  Muistan lukeneeni/kuulleeni, että sama ’valmistaja’ mutta eri koostumus. Ja sen koostumus eron todella huomasi. Jos Kytäjä onkin hieman korppumainen niin Vanajan hiekka oli melkein jauho/taikinamaista.

  Olen nyt parista lähteestä kuullut, että Kytäjän hieman kovan hiekan idea on se, että varsinaista egua ei synny niin helposti vaan pallo hieman ensin kimpoaa ja jää näin hiekan pinnalle.

  #346940 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin Kytäjän väen kertoman mukaan heidän käyttämää ’hiekkaa’ tutkittiin jopa USGA:n laboratoriossa saakka sen selvittämiseksi, miten se eroaa ’oikeasta’ hiekasta ja onko se samalla tavalla pelikelpoista kuin ’oikea’ hiekka. Hienon näköistä tuo kuitenkin joka tapauksessa on.

  Valtaosa on varmaankin kuullut sen urbaanilegendan, että se ’hiekka’ olisi tuotu jostain ’eksoottisesta’ maasta ja lajike olisi Arizona White, eiku Bahama White, eiku Texas White jne. :))

  #346941 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Eiköhän se ole Nilsiän hiekkaa, kuten myös Vanajanlinnassa. Koostumuksista en osaa sanoa, kun Vanajalla ei ole tullut pelattua.

  #346942 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  MORO!

  Täytyypähän tuota issekin kertoa mielipiteitä nuista kentistä. Pelailttiin männäviikolla ensin aamulla vanajanlinna ja sen jälkeen päivällä kytäjä (SE). Vanajanlinna on miellyttävä, tietenkin hieman raakile ruohotukseltaan, mutta greenit ihan ok. Sanoisin, että vähän samanlainen näpykenttä kuin tahko. Keltaiset teepaikat oli vedetty ihan eteen ja kun liputkin olivat aseteltu greenien etuosaan niin kovasti lyhkäiseltä tuntui. Visuaalisuudessa paljon kehiteltävää; johtui varmaan vesiesteiden vähäisyydestä.

  Iltapäivällä Kytäjällä taas joutui vetelemään amalgaamit paukkuen, eikä silti lyöntien pituudet tahtoneet riittää. Kytäjän greenit olivat ihan älyttömän nopeat, nyt taas ymmärtää telkkarissa pelaavia paljon paremmin. Huomattavasti haastavampi ja miellyttävämpi kenttä kuin Vanaja. Sanottakoon vielä, että pelasin molemmat kentät ensimmäistä kertaa ja kytäjää vaikeutti kohtuullisen kova tuuli.

  #346943 Ilmoita asiaton viesti

  Saas nähä koska tulloo ensimmäiset kommentit takatiiltä… ehhei, en minä =)

  #346944 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  on Vanajanlinnankin hiekkaa kuulemma kiikutettu tutkittavaksi useampaankin kertaan…

  #346945 Ilmoita asiaton viesti

  Sekä Kytäjän että Vanajanlinnan valkoinen hiekka on samalta kotimaiselta valmistajalta Nilsiästä. Mutta hiekkojen koostumus tosiaan on huomattavan erilainen. Kytäjän hiekka on fiilikseltään ’kovempaa’ tai ’korppumaisempaa’, kun taas Linnan hiekka on ’pehmeämpää’ tai ’jauhomaisempaaa’. Niiltä on ihan erilaista lyödä.

  Linnan hiekan ongelma on, että pallo uppoaa siihen helposti, pahimmillaan jopa eguksi. Lisäksi kun hiekkaa on Linnan bunkkereissa yltäkyllin, niin sen huolellinen haravointi tasaiseksi on työlästä ja jää useimmilta pelaajilta vajavaiseksi. Näin Linnan bunkkereiden kunto näyttää toistaiseksi heikommalta, mikä voi pelaajalle helposti kostautua ikävänä yllätyksenä pallon ollessa jossain kuopassa. Mutta jos pallo makaa hyvin, on Linnankin hiekalta oikein hyvä lyödä.

  Miksi Linna sitten hankki koostumukseltaan erilaista hiekkaa Nilsiästä? Vastaus on, että Kytäjä kuulemma teki tuosta oman hiekkansa USGA:n laboratorioissa tutkitusta ja hyväksi havaitusta raekoosta nilsiäläisen valmistajan kanssa yksinoikeussopimuksen Suomessa. Eli sitä samaa valkoista Kytäjän hiekkalaatua eivät muut kotimaiset kentät saa ostettua. Kun ehdit ensin, voit määritellä ’pelisäännöt’. Muut tulevat sitten perässä…

  #346946 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kun tuntuu siltä, että monet ovat kuvanneet Linnagolfin kenttää ’helpoksi’ ja ’lyhyeksi’, niin olisiko kyseessä tietoinen valinta? Tai siis valinta ainakin klubitiiltä. Varmasti kenttää kaupitellaan firmaporukoille majoituksineen ja ruokineen tms. Tällöinhän kenttä ei saa rankaista aluksi liikaa, jotta asiakas tulisi uudelleenkin ja jäisi ’hyvä fiilis’.

  Tulipa vaan mieleen…

  #346947 Ilmoita asiaton viesti

  Linna 5885 / 6560m

  Kytäjä vanha 5924 / 6366m

  Kytäjä uusi 5970 / 6495m

  St Andrews Old Course 5969m

  Kingsbarns 5612/6478m(Championship)

  Eiköhän näissä uusissa suomalaisissa ole pituutta vähintään riittävästi. Olen sitä mieltä, että klubitiit pitää olla mitoitettu klubipelaajille ja takatiit kilvanpelaamista varten. Toivottavasti uudet kentät Suomessa eivät sorru pituuskilpailuun keltaisten osalta.

  #346948 Ilmoita asiaton viesti

  Juu, eikä mun tarkoitukseni ollutkaan väitellä siitä, mikä on lyhyt ja mikä pitkä. Joku taisi kuitenkin jossain vaiheessa kertoa, että Linnagolfin pituus on osittain ’huijausta’, se on mitattu tiipaikan perältä.

  Itse pelaan keltaisilta ja minulle on aivan sama kuinka pitkä kenttä on. Mutta kyllähän liian vaikea kenttä höntsääjiä karkottaa.

  Olisi kiva kuulla jonkun takatiiltä pelanneen kommentit.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 53)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Vanajanlinna aukeaa