23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Valmiit golfmatkat

Etusivu Foorumit Matkailu Valmiit golfmatkat

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei vaan,
    aloittelevana golfarina kiinnostaisi valmis pakettimatka, mutta onko teillä kokemuksia ja jos, niin mistä matkakohteesta. Miksei pelikaveri/matkaseurakin kiinnostaisi 🙂

    KL1

    Golfpassi järjestää hyviä matkoja. Itselläni kokemusta kahdesti Bulgarian Balchikista ja nimenomaan BlackSeaRaman puolelle järjestetyistä matkoista. Majoitus aivan huippuluokkaa villa-tyyppisissä kahden makkarin asunnoissa ja palvelut erittäin hyvät, joskin paikallisten englanninkielen taso on osin perin vaatimaton.

    Kokemusta on Golf Passista, Golf Tailorsista, AK-Matkoista ja ruotsalaisesta Golf Plaisirista. Kaikki kokemukset hyviä, joskin itse kohteessa Golf Plaisirin palvelut vetivät pisimmän korren. Ei muissakaan valittamista, joten siitä vain reissamaan, uskoisin, ettet ainakaan näiden järjestäjien matkoilla tule pettymään.

    GentleMan,

    Voitko vähän avata,millä tavalla Golf Plaisirin palvelut olivat parempia.

    Minunkin mielestäni GolfTailorsilta ja AK-matkoilta saa hyvää palvelua, samoin kuin Golden Sun Golfilta. Golf Passia en ole vielä käyttänyt.

    Kannattaa harkita myös järjestää matka itse. Varsin helppoa ja helkatin paljon halvempaa. Varsinkin jos saa kerättyä oman porukan. Toki jos on lähdössä yksin ja haluaa kotimaista seuraa, valmismatka on hyvä.

    Annoin itseni ymmärtää, että ketjun avaaja on nainen. Viimeisessä golflehdessä oli Anna Golf Tourin mainos Espanjan pelimatkasta naisille. En kyllä muista oliko kyseessä kilpailumatka vai muuten vaan naisille kohdennettu reissu.

    KL1

    Kannattaa harkita myös järjestää matka itse. Varsin helppoa

    Hmmm… kyllä valmismatkan tilaaminen on mielestäni paljon helpompaa kuin tiiaikojen, lentojen, hotellien ja kuljetusten järjestäminen itse.

    ja helkatin paljon halvempaa.

    Onko noin? Riippuu varmaankin paljolti siitä mihin on menossa ja mitä haluaa. Tai mihin on valmis tyytymään.

    Varsinkin jos saa kerättyä oman porukan.

    Tuo onkin aika olennainen seikka, koska ryhmäalennuksia on helpompi saada kuin yksilöalennuksia.

    Minäkin joskus luulin että omatoimimatkat olisivat halvempia, helpompia ja vaikka mitä. Ja sillä mentiin kaikki männä vuodet kunnes joku aika sitten laiskuus iski ja kokeiltiin valmista pakettia. Ja voin kertoa että nyt on hyvin korkea kynnys enää itse alkaa ruveta reissua järjestään. Oli nimittäin sen verran helppoa kun sai valita kohteen, kentät, teeajat ja kaikki järjestettiin valmiiksi. Vuokra-autosta lähtien. Hinta oli mielestäni todella edullinen ja se taisi selittyä sillä että hotellin ja kentän kanssa yhteistyötä tekevä matkatoimisto saa majoituksen ja greenfeet huomattavasti edullisemmin kuin mitä itse ostamalla oltais saatu.

    KL1

    Noista pakettimatkoista laitan hiljattain tietooni tulleen esimerkin.

    Kohteena Balchik, Bulgaria. Viisi kierrosta (3x Thracian Cliffs, 1x BlackSeaRama, 1x Lighthouse). Viisi päivällistä, lennot + bägi, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset kentille, auto TC:llä, aamiainen, majoitus hotellissa 2hh.

    Entä hinta? Kaikki tämä 1050 euroa. Tosin lento on Tampereelta, mutta kuitenkin.

    Tuosta on paha lähteä omatoimisesti hintaa pudottamaan.

    Itse järjestetty matka vaatii aina aikaa ja vaivaa netissä surfailuun ja hintojen vertailuun, mutta on se palkitsevaakin.

    Etuna valmismatkaan verrattuna on se, että hintoja laajalti netissä vertailemalla voi valita edullisimman ja itselleen sopivimman kohteen ja matkustusajankohdan lukuisista erihintaisista vaihtoehdoista koskien määränpäätä, matkan kestoa, lentoja, autonvuokrausta, majoitusta ja pelaamista. Mm. lentojen hinnoissa voi olla suuria eroja muutaman vaihtoehtoisen päivän sisällä.

    Haittana on se, että jos haluaa pelata suomalaisessa porukassa niin se ei toteudu omatoimimatkalla. Toisaalta, voihan sitä pitää lisäetunakin….

    P.S. Valmismatkan hintaa nostaa aina se, että sen on tuotettava matkanjärjestäjälle voittoa. Muutenhan hommassa ei ole mieltä.

    KL1

    Valmismatkan hintaa nostaa aina se, että sen on tuotettava matkanjärjestäjälle voittoa. Muutenhan hommassa ei ole mieltä.

    Tuo on tietenkin täyttä totta. Yhtä totta on se, että iso matkanjärjestäjä pystyy useimmiten tinkimään niin lento-, hotelli- kuin gf-hinnatkin merkittävästi alemmas kuin yksittäinen kansalainen.

    Mutta molemmissa on puolensa. Valmismatka on paketti, jota on paha lähteä muuttelemaan omien mieltymysten takia. Itse järjestetty matka on juuri sellainen kuin millaiseksi sen haluaa tehdä. Ja onhan sen matkan valmisteleminenkin usein suurta hupia ja matkan odotusta.

    Mutta molemmissa on puolensa. Valmismatka on paketti, jota on paha lähteä muuttelemaan omien mieltymysten takia.

    Matkan hinnan takia pelkästään tuskin omatoimimatka useimmiten ei mielestäni kannata. Se, miksi itse valitsen useimmiten omatoimimatkan pohjautuu siihen, että haluan yhdistää matkalle muutakin kuin golfia. Yleensä pelaan matkalla golfia joka toinen päivä. Tarvisen silloin yleensä vuokra-auton ja hotellin sijaintiin vaikuttaa muutkin kuin golfkenttä. Myös noilla ehdoilla tietenkin saisi myös matkanjärjestäjiltä paketin, mutta silloin saatu hyöty on jo melko pieni. Lisäksi tällöin joustavuus lentojen suhteen on huonompi sekä hinta kovempi.
    Puhtaalle golf-matkalla nämä valmismatkat ovat hyviä hinta/laatusuhteessa.

    Itse järjestetty matka on juuri sellainen kuin millaiseksi sen haluaa tehdä. Ja onhan sen matkan valmisteleminenkin usein suurta hupia ja matkan odotusta.

    Naulan kantaan! Näitten retkien valmisteluihin liittyy useita mukavia palavereita joissa määritellään tavoitteet ja reunaehdot. Alkuvaiheessa palaveriin liittyy kierros golfia. Kierroksen aikana ei vielä retkestä puhuta, vaan keskitytään ripeään peliin ja sääntöjen ja etiketin tinkimättömään noudattamiseen!

    Mutta kierroksen jälkeen kierroksen jälkeen käydään läpi vaihtoehtoja; esitetään ehdotuksia maittain, kukin mieltymystensä mukaan. Ja kun ajankohta ja kohdemaa on valittu, määrätään matkanjohtaja joka alkaa touhuta itse matkaa.

    Talven mittaan pidetään muutama palaveri jossa matkanjohtaja päivittää tilannetta ja kuuntelee toiveita. Palaverit voidaan pitää kuplahallissa jossa lyödään palloa pressuun ja varotaan näyttämästä hetken kuntoa. Valitellaan, että eipä ole tullut käytyä hallissa aiemmin talven aikana. Vaikka on vakiovuoro ja tarkoitus on yllättää kaverit jo ekalla kentällä!

    Usein omatoimimatkat on pidennettyjä viikonloppuja, torstai- maanantai, jollaisia matkatoimistot harvemmin järjestävät. Tai mistä minä tiedän, en ole koskaan kysynyt.

    P.S. Jos aikoo ensi vuonna pelata St. Andrews’in Old Coursella, on syytä olla valppaana. Ballot’iin osallistumisen aika alkaa olla käsillä!

    Se, miksi itse valitsen useimmiten omatoimimatkan pohjautuu siihen, että haluan yhdistää matkalle muutakin kuin golfia.

    Samoin. Siksi ei juurikaan houkuttele sellainen matka, jossa asutaan kaukana urbaaneista kortteleista jossain golfresortissa. Joka toinen päivä golfia, joka toinen päivä citylifea (ilman autoa!) on hyvä yhdistelmä.

    Yksi merkittävä ero valmismatkan ja omatoimimatkan välillä on aikataulutus, varsinkin jos on liikkeellä yksin tai kahdestaan.

    Omatoimimatkalla varaan usein tiiajan aamusta, jolloin ajan kentälle heti aamiaisen jälkeen ja kentällä heti kierrokselle. Sillon olen takaisin hotellilla jo puolen päivän jälkeen ja jää iltapäivä aikaa esimerkiksi kaupunkiin tutustumiseen ja vaikka päiväunille.

    Valmismatkalla usein tiiausajat on ennalta fixattu ja aika usein iltapäivään (on varmaan helpompaa ja halvempaa saada peräkkäiset tiiajat isolle porukalle). Bussilla lähdetään aamupäivällä kentälle (ellei satu asumaan golfhotellissa) ja sitten osa lähtee rangelle ja kello on jo kaksi, kun kaikki ovat kierroksella. Pelin jälkeen jälkipuheet ja aina joku tilaa jotain syötävää. Sitten takaisin hotellilla ollaan kahdeksan maissa. Nopeasti suihkuun ja illalliselle. Tässä siis jää väliin se vapaa iltapäivä, joskus tosin aamulla on omaa aikaakin.

    Toinen iso ero on kenttävalikoima: valmismatkoilla usein pelataan paria kenttää useampaan kertaan eikä ne yleensä sisällä niitä parhaita/kalleimpia kenttiä. Minä tykkään pelata joka päivä eri kenttiä ja ainakin kerran viikossa pelata alueen kaikkein parhaan kentän. Vapausasteet omatoimimatkassa ovat tässäkin kohdin isommat, mutta toki varaaminen vaatii jonkin verran puuhaa.

    Molemmista on kokemusta ja molemmissa on puolensa. Jos tarkoitus on mennä kohteeseen,
    jonne järjestetään paljon valmiita golfmatkoja niin valmispaketti voi olla hyvä ratkaisu.

    Vaimon kanssa on tehty paljon omatoimimatkoja ja useimmiten säästö on helposti tonnin verran . Toki tämä vaatii jonkin verran työtä ja kun kyseessä ei ole valmismatka, niin riskit ovat itsellä. Kerran mentiin paluumatkalla vuorokauden myöhässä Malagan lentokentällä ja tästä tuli tonnin lisälasku. Toisen kerran pelattiin viikko Estepona golfissa 149 € viikkogreenfillä joten edullista oli.

    Skotlantiin ja Irlantiin kannattaa mennä omatoimisesti jos voi ajaa vasemmanpuoleissa liikenteessä. Juhannusviikolla pelattiin huippukentällä (Delgany Golf Club) kolmen kympin
    greenfeellä. Kentät olivat edullisia ja peliaikoja sai netistä paikan päällä seuraavaksi päiväksi. Finkin lennot olivat pari sataa per nuppi ja majoitus Tahkon viikko-osakkeen
    RCI-pisteillä. Vastaavaan matkaan valmismatkana olisi helposti mennyt ainakin pari tonnia yhteensä enemmän.

    Turkkin, Bulgariaan ja Viroon ei kannata itse ryhtyä järjestelmään mitään vaan valmispaketin saa edullisemmin.

    Suosittelen kokeilelmaan molempia. Melko helppoa itse järjestely on, jos aikaa riittää.
    Green feet saa http://www.teetimes.pt/ tai http://www.golfinspain.com/eng/

    Itse järjestettynä pääse kentille, joihin suomalaiset matkanjärjestäjät eivät järjestä
    pelejä. Mallorcan koilliskulmassa on mukavia kenttiä, esim. Canyamel, Pula golf ja Son Servera.

    Yksi merkittävä ero valmismatkan ja omatoimimatkan välillä on aikataulutus, varsinkin jos on liikkeellä yksin tai kahdestaan.

    Omatoimimatkalla varaan usein tiiajan aamusta, jolloin ajan kentälle heti aamiaisen jälkeen ja kentällä heti kierrokselle. Sillon olen takaisin hotellilla jo puolen päivän jälkeen ja jää iltapäivä aikaa esimerkiksi kaupunkiin tutustumiseen ja vaikka päiväunille.

    Valmismatkalla usein tiiausajat on ennalta fixattu ja aika usein iltapäivään (on varmaan helpompaa ja halvempaa saada peräkkäiset tiiajat isolle porukalle). Bussilla lähdetään aamupäivällä kentälle (ellei satu asumaan golfhotellissa) ja sitten osa lähtee rangelle ja kello on jo kaksi, kun kaikki ovat kierroksella. Pelin jälkeen jälkipuheet ja aina joku tilaa jotain syötävää. Sitten takaisin hotellilla ollaan kahdeksan maissa. Nopeasti suihkuun ja illalliselle. Tässä siis jää väliin se vapaa iltapäivä, joskus tosin aamulla on omaa aikaakin.

    Toinen iso ero on kenttävalikoima: valmismatkoilla usein pelataan paria kenttää useampaan kertaan eikä ne yleensä sisällä niitä parhaita/kalleimpia kenttiä. Minä tykkään pelata joka päivä eri kenttiä ja ainakin kerran viikossa pelata alueen kaikkein parhaan kentän. Vapausasteet omatoimimatkassa ovat tässäkin kohdin isommat, mutta toki varaaminen vaatii jonkin verran puuhaa.

    Saat kuulostamaan valmismatkat paljon jähmeämmäksi kuin ne onkaan.
    Ainakin meidän valmismatka oli mukavasti räätälöity, koska valitsimme itse kentät (toki rajattu valikoima säädyllisen etäisyyden päässä majapaikasta), teeajat (2 kierrosta joka päivä) ja majoitukseenkin pystyimme vaikuttamaan. Matkanjärjestäjältä otetulla vuokra-autolla liikkuminen mahdollisti vapaan suhaamisen.

    Omatoimimatkojen ja valmismatkojen hyvä vaihtoehto on pyytää matkanjärjestäjä räätälöimään sellainen matka kuin halutaan, ei väliä onko kyseessä matka ihan yksinään tai kavereiden kanssa.
    Me ollaan jo vuosia käyty matkoilla, jotka on meille järjestänyt Golf Tailors. Kerrotaan ajankohta ja mitä halutaan tehdä, ehkä muutakin kuin pelata golfia. Kaikki järjestyy – lentoliput, auton vuokraus, hotellit oman mielen mukaan, pelit, liput vaikka musikaaliin, mutta samalla on vapaus myös paikan päällä järjestää omaa ohjelmaa, jos ei halua etukäteen päätettyä aikataulua.
    Hintavertailussa tämä tapa voittaa kirkkaasti valmismatkat ja on helppo tapa saada hyvin järjestetty toimiva omanlainen matka.

    Bulgarian golf-matkoja voi myös järjästää paikallisen tour operaattorin kautta jos itse hoitaa lentopuolen. Esim Bulgarian Golf Tours hoitaa palvelut monille kotimaisille matkatoimistoille, joten eikun suora yhteys sinne toimistoolle. Vastaavia toimistoja löytyy niin ”Epsanjasta” kun Turkistakin ja muista maista, jos haluaa paikallista palvelua kotimaisia halvemmalla. Tuo paikallisten käyttäminen on järkevää myös jos hyödyntää esim lentopisteitä tms etuja.

    http://www.golfinbulgaria.com

    KL1

    Omatoimimatkojen ja valmismatkojen hyvä vaihtoehto on pyytää matkanjärjestäjä räätälöimään sellainen matka kuin halutaan….

    ….Hintavertailussa tämä tapa voittaa kirkkaasti valmismatkat

    Ettäkö siis on sillä tavalla, että pyydän matkanjärjestäjää näkemään erillistä ja ylimääräistä lisävaivaa ja järjestämään minulle ihan omien toiveitteni mukaisen matkan, ja tuo matka on selvästi halvempi kuin sellainen matka, jollainen ko. matkanjärjestäjällä on valmiina hyllyssä ja jonka myyminen minulle ei teetä matkanjärjestäjälle minkäänlaista lisävaivaa?

    Jotenkin en oikein usko tuota.

    KL1

    Milligan kirjoitti:

    Vaimon kanssa on tehty paljon omatoimimatkoja ja useimmiten säästö on helposti tonnin verran.

    Verrattuna mihin?

    KL1

    Putti-Possu kirjoitti:

    Valmismatkalla usein tiiausajat on ennalta fixattu ja aika usein iltapäivään (on varmaan helpompaa ja halvempaa saada peräkkäiset tiiajat isolle porukalle). Bussilla lähdetään aamupäivällä kentälle (ellei satu asumaan golfhotellissa) ja sitten osa lähtee rangelle ja kello on jo kaksi, kun kaikki ovat kierroksella. Pelin jälkeen jälkipuheet ja aina joku tilaa jotain syötävää. Sitten takaisin hotellilla ollaan kahdeksan maissa. Nopeasti suihkuun ja illalliselle. Tässä siis jää väliin se vapaa iltapäivä, joskus tosin aamulla on omaa aikaakin.

    Valmismatka ja ryhmämatka ovat kaksi eri asiaa, joskin usein nämä kaksi yhdistetään. Ryhmämatkalla kuljetaan ryhmän mukana ja P-P:n kuvaus toteutuu monesti. Sen sijaan ei-ryhmä-, mutta muutoin valmismatkalla (jollaisia olen itse käyttänyt) tiiajat on saanut likimain itse valita ja kulkeminen tapahtuu aivan omien valintojen mukaan.

    Omilla (valmis)matkoillani on jäänyt viljalti aikaa myös muuhun kuin golfiin. Kyse on täysin siitä millaisen matkan valitsee.

    Omilla (valmis)matkoillani on jäänyt viljalti aikaa myös muuhun kuin golfiin. Kyse on täysin siitä millaisen matkan valitsee.

    Mitä lisäarvoa sinä katsot saavasi ostamalla golfiin erikoistuneiden matkojen järjestäjiltä (siitä kai tässä on puhe), jos golfin osuus on esimerkiksi 3 kierrosta golfia viikon matkalla? Vai miten sinä määrittelet tuon ”viljalti aikaa muuhun”. Minun ajatus tuosta on, että se muu aika tarkoittaa kokonaisia päiviä. Jos golfpäivänä kerkeää tekemään muutakin, se on vain plussaa.

    Valmiikseen pakettiin verrattuna. Esimerkki viime vuoden lokakuulta:
    – Norwegianin lennot kahdelle bägikuljetuksiineen 800 €, majoitus hyvätasoiseen
    Canyalmel Park hotelliin aamiaisineen 700 €, vuokra-auto 95 € (uudenkarhea automaatti pikkumersu), greenfeet kahdelle keskimäärin 70 €/kierros = 700 €, yhteensä n. 2300 €.

    Valmiit vastaavat paketit maksavat n. 1600 € per nuppi. Säästöä näin laskien olisi
    tullut 900 €. Toki hommassa on vaivansa, mutta ei tarvitse odotella toisia ryhmäläisiä
    yhtenään ja pääse pelaamaan muidenkin kuin maamiesten kanssa.

    KL1

    Mitä lisäarvoa sinä katsot saavasi ostamalla golfiin erikoistuneiden matkojen järjestäjiltä (siitä kai tässä on puhe), jos golfin osuus on esimerkiksi 3 kierrosta golfia viikon matkalla?

    Jos haluaisin lähteä matkalle, jossa pelaan vain kolme kierrosta golfia, en luultavasti viitsisi edes kuljettaa omia mailojani tuolle matkalle. Satavarmasti en lähtisi ottamaan mitään valmista golfmatkaa, koska golf ei olisi matkan päätarkoitus.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
Vastaa aiheeseen: Valmiit golfmatkat

Etusivu Foorumit Matkailu Valmiit golfmatkat