16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Vaihdettavien grippien laatu?

Etusivu Foorumit Välineet Vaihdettavien grippien laatu?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Huomenta!

    Tänään edessä kevään ensimmäinen ison kentän kierros, ja ajattelin ennen sitä vaihtaa muutaman mailan gripit. Kysymykseni: onko esim golf priden gripeissä suuria eroja toimivuudessa/laadussa? Kun olen katsonut että grippien hinnat heittelee 4€ – 20€ välillä. Väyläpuissani on kyllä sen verran kuluneet värkit, että mikä tahansa on parempi.

    Mutta jos siis on jotain grippiä mitä ei ehdottomasti kannata ostaa, niin saapi sanoa.

    Kiitos jo etukäteen.

    Golfpriden grippien kumilaatu on sellainen että ne saa vaihtaa usein vaikka ei paljoa pelaisikaan. Kumi kovenee ja pito katoaa. Edullisin hyvälaatuinen on mielestäni Lamkin Crossline. Kumi ei kovetu, eikä pito katoa vaikka samat gripit olisi mailoissa monta vuotta. Vaihtaminen on tarpeen vain kulumisen takia.
    Puregrips vaikuttaa tosi hyvältä uudelta vaihtoehdolta ja niillä voi pelata heti vaihdon jälkeen kun vaihto tehdään paineilmalla. Kumilaatu on myös erinomainen.

    Nykyaikana ongelmana on grippien kuivuminen. Siitä saamme kiittää nykyaikaista ”työ yms suojelua” joka kieltää vanhanaikaisten pehmenninaineiden käytön. Aiemmin gripit kesti vuosikausia kovettumatta ja pelitti aina kun vaan kehtasi pestä niistä käsistä tulleen rasvan pois. Itsellä yhdessä mailassa 18 vuotta sitten laitettu grippi joka on ihan pelikelvollinen mutta viime vuonna laitetut spiderit piti jo vaihtaa tänä keväänä, kiitos kivikovan pinnan.

    Pure grippi on aika mehevä vaihtoehto kiitos asennuksen jossa ei tarvita liuottimia. Lamkin kuten edellä mainittiin kestää myös Prideä pidempään kohtuullisena.

    JVT

    Minusta gripit tulee vaihtaa silloin kun pitoa ei enää löydy, olkoon merkki tai malli mikä tahansa. Itse vaihdan gripit joka vuosi.

    Itse vaihdatin pariin hybridiin Pure gripit ja oma kokemukseni on kyllä erittäin negatiivinen. Hyvin gripit aurinkoisella säällä toimivat, mutta sateella pelatessa sama kuin olisi öljytyt ei mitään pitoa. Mikään muu grippi ei ole tuottanut ongelmia.

    Jep. Komppaan edellistä. PureGripit ei toimi sateella.

    Rohkenen olla PureGripistä eri mieltä. Mulla on sadehanska ja grippi toimii erittäin hyvin.

    KL

    Edullisin hyvälaatuinen on mielestäni Lamkin Crossline. Kumi ei kovetu, eikä pito katoa vaikka samat gripit olisi mailoissa monta vuotta. Vaihtaminen on tarpeen vain kulumisen takia.

    Komppaan. Minulla on (nyt jo eläkkeelle jäävissä) mailoissani ko. gripit ja vaihdettu 11 vuoden aikana kertaalleen, draiveriin tosin kaksi tai kolme kertaa. Pitoa riittää, kunhan jaksaa pestä gripit muutaman kerran kauden aikana. Sateella tosin sadehanska on ainakin itselläni ollut tarpeen.

    KL

    Nykyaikana ongelmana on grippien kuivuminen. Siitä saamme kiittää nykyaikaista ”työ yms suojelua” joka kieltää vanhanaikaisten pehmenninaineiden käytön.

    Niin, onhan se pöyristyttävää, että joku yrittää säästää maapalloa myös tuleville sukupolville eikä lainkaan mieti golfmailojen grippien kestävyyttä!!

    Nuo ’vanhanaikaiset pehminninaineet’ ovat ympäristömielessä aivan verrattavissa vaikkapa asbestiin työterveyden kannalta. Myönnän itsekin aikanaan turhautuneeni vanhan kunnon DOPin korvaamiseen fleksopainoväreissä selvästi huonommin toimivalla DBS:llä, mutta minkäs teet, tuska lisääntyy tietouden myötä.

    Niin, onhan se pöyristyttävää, että joku yrittää säästää maapalloa myös tuleville sukupolville eikä lainkaan mieti golfmailojen grippien kestävyyttä!!

    Tuskimpa nuo grippivalmistajat tuosta ovat kovinkaan pahoillaan.. saavathan myyrä kerran vuodessa uuden setin jokaiselle pelaajalle.

    Toisaalta paljonkohan nuo grippituottajat pilaa maapalloa verrattuna muutamiin muihin valmistajiin tai liikenteeseen.

    KL

    Toisaalta paljonkohan nuo grippituottajat pilaa maapalloa verrattuna muutamiin muihin valmistajiin tai liikenteeseen.

    Tarkoitatko sitä, että juuri, vain ja ainoastaan grippituottajille eikä kellekään muulle olisi pitänyt suoda poikkeus käyttää yleisesti vahingollisiksi todettuja aineita..?

    Tarkoitatko sitä, että juuri, vain ja ainoastaan grippituottajille eikä kellekään muulle olisi pitänyt suoda poikkeus käyttää yleisesti vahingollisiksi todettuja aineita..?

    En tietysti – kyllä sinullekin pitäisi suoda oikeus käyttää ihan mitä aineia tahdot. Ei näytä olevan lääkitys kohdillaan näin kauden alussa.

    Itselläni on vakisetissä GolfPride’in Duodura..jotakin (punapäiset) gripit ja ne toimii mainiosti. Mutta ei ne ikuisia ole. Kyseisillä mailoilla olen pelannut parisenkymmentä vuotta ja vaihtanut grippejä useampaan kertaan. Nykyiset GP:t ovat mielestäni parhaimmasta päästä. En käytä hanskoja joten pesen gripit muutaman kerran kauden aikana (ja kauden lopussa kun mailat laitetaan talvisäilöön), se on pikku homma.

    Toisessa setissäni (jolla pelaan myös melko säännöllisesti) on ollut jo pitkään (4-5 vuotta) Lampkin’it eikä niissäkään ole mitään valittamista.

    Puumailoissa (ja muutamissa muissakin) olen käyttänyt pitkään Wynns’in (teko)nahkagrippejä..Niissä on erittäin hyvä tatsi mutta kuluvat nopeasti. Lisäksi ovat ikävän liukkaita sateella, mutta kuka hullu sateella edes viitsii pelata.

    Gripit on halpoja ja helppoja vaihtaa itse. Niissä ei kannata juurikaan säästellä. Sanoisin että em. ovat ihan kelpo merkkejä, monien muiden joukossa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Vaihdettavien grippien laatu?

Etusivu Foorumit Välineet Vaihdettavien grippien laatu?