Aihe: Vääriä (sääntö)uskomuksia - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Vääriä (sääntö)uskomuksia

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä (sääntö)uskomuksia

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 88)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182912 Ilmoita asiaton viesti

  ”Viheriöllä ei saa pelata muulla kuin putterilla” ”Lippua ei saa huoltaa jos pallo griinin ulkopuolella” Tuossa esimerkkinä kaksi aika yleistä väitettä, jotka ovat molemmat siis virheellisiä. Viheriöltähän saa lyödä ihan millä mailalla tahansa, ja lippuakin saa huoltaa vaikka 150 metristä. Kentällä ärsyttää joutua todistelemaan, että näin saa todellakin tehdä. Vaikka ei noihin tilanteisiin usein kyllä joudu. Mitä muita vailla sääntöpohjaa olevia uskomuksia teille tulee mieleen? Tai muita, esim svingiin liittyviä?

  #299058 Ilmoita asiaton viesti

  Yllättävän monet, jopa muutoin sääntöjä tuntevat, luulevat, että nykyään saa rankulla dropata lipun suunnassa bunkkerista pois.

  #299059 Ilmoita asiaton viesti

  Joo itse kuuluin tähän samaan porukkaan. Tämä uskomus lähti liikkeelle jonkun kotimaisen golfjulkaisun jutusta jossa annettiin ymmärtää, että uudet säännöt sallivat bunkkerista ulos droppaamisen.

  Muita uskomuksia joihin itse olen törmännyt on esim. lyönnin uusiminen jos merkkari antaa luvan (ensimmäisessä lyönnissä pelikaverien ajattelematonta häirintää). Muutenkin monet tuntuvat rinnastavan merkkarin henk. koht tuomariin joka voi kiistatapauksissa päättää miten toimitaan. Näinhän toki voikin olla jos merkkari on ainoa joka osaa toimia sääntöjen puitteissa.

  #299060 Ilmoita asiaton viesti

  Selvennetään vähän rookie ja muut:

  Eli ei sotketa kahta asiaa:

  1) kun puhutaan PELAAMATTOMASTA PAIKASTA bunkkerissa, mikään ei ole muuttunut vanhoihin sääntöihin verrattuna. Vaihtoehdot:

  a)lyö uusi pallon sieltä, mistä löit esteeseen

  b)droppi lipun suunnassa taaksepäin esteeseen(!)

  c) droppi kahden mailanmitan päähän esteeseen(!)

  eli b ja c tapauksissa palloa ei saa edelleenkään dropata pois esteestä. Ja yksi rankkari korttiin.

  2) Tämä on sotkenut monet golfarit. Bunkkerissa KIINTEÄN HAITAN vaikutuksesta saa uusien sääntöjen mukaan vapautua esteen ulkopuolelle ”lipun linjassa”. Tästäkin vapautumisesta pelaajalle yksi rankkari.

  #299061 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä nykyään saa tulla ulos bunkkerista yhdellä rankulla ja uusi lyöntipaikka tulee olla mahdollisimman lähellä edellistä lyöntipaikkaa. Virhe, mitä olen nähnyt yritettävän on dropata pallo heti bunkkerin taakse hyvälle lyöntipaikalle. Tarkistelkaapa vain sääntökirjasta (pallo pelaamattomassa paikassa, en muista säännön numeroa kun ei kirja aina ole mukana….valitettavasti….)

  #299062 Ilmoita asiaton viesti

  Kahdesta pelaajasta ei ole parempi se, joka saa pallon kuppiin vähemmillä lyönneillä. Se on parempi, kenellä on pitempi draivi 🙂 (Ainakin muutaman aiemman viestiketjun perusteella)

  #299063 Ilmoita asiaton viesti

  Olen samaa mieltä, että yhdellä rankulla saa lyödä uuden lyönnin sieltä, mistä edellisenkin löi.

  Eikös näin saa tehdä milloin tahansa?

  #299064 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu, mieluummin par-5:lla kahdella päälle ja kolme puttia kuin neljällä päälle ja yksi putti!

  #299065 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tytteli ja Lölliäinen olette väärässä!

  #299066 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tytteli ja Lölliäinen olette oikeassa ja minä luin väärin.

  #299067 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo bunkkerijuttu on kyllä vähän epäselvä ja siitä on liikkeellä ristiriitaista tietoa. Ainakaan aikaisemmin bunkkerista ei periaatteessa päässyt ulos mitenkään muuten kuin lyömällä uusi pallo edellisestä paikasta. Mielestäni näin saa menetellä aina, vai olenko oikeassa?

  Kuitenkin yksi sääntöuskomus on myös sellainen että jos reiässä on pallo niin sinne ei saisi putata toista palloa. Reikään pelattu pallo on jo pelattu joten sillä ei ole mitään väliä onko se reiässä, ei tule penkkua vaikka sinne lyö toisen palon

  #299068 Ilmoita asiaton viesti

  Lyöntipelissä ei tarvitse pelata palloa reikään asti, jos merkkari antaa putin. Olen muuten nähnyt monta kertaa kaverusten pelaavan tällä säännöllä!

  #299069 Ilmoita asiaton viesti

  Löysinpä säännöt netistä…..eli lainaus: Lukuunottamatta vesiestettä voit julistaa pallosi olevan pelaamattomassa paikassa (sinulla on yksiomainen ratkaisuvalta asiassa). Yhden lyönnin rangaistuksin voit a) pudottaa pallon enintään kahden mailanmitan päähän pallon sijaintikohdasta, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää b) pudottaa pallo sijaintikohtansa taakse miten kauas tahansa pitäen pallon sijaintikohtaa suoraa pudotuskohdan ja reiän välissä. c) pelata pallo edellisen lyönnin paikalta. Hiekkaesteessä pallo on pudotettava a ja b-kohdissa bunkkeriin.

  Eli jos noudattaa droppaustapoja a tai b, on dropattava bunkkeriin takaisin MUTTA noudatettaessa kohtaa c, voi bunkkeristakin mennä edelliselle lyöntipaikalle ja juuri tämä asia tuli tänä vuonna uutena. Huom! tekstissä ei lue että bunkkerissa olisi noudatettava kohtia a tai b!!!

  Tästä voi vääntää kättä ehkä pidempäänkin mutta haluaisinpa kuulla jonkun todella ammattilaisen tulkinnan!

  #299070 Ilmoita asiaton viesti

  Hienoa että pääsimme yhteisymmärrykseen!

  Aurinkoista viikonloppua ja vähälyöntisiä kierroksia ;o)

  #299071 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enkös minä jo todennut teidän olevan oikeassa.

  #299072 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Palloa ei saa putata reikään reiän takaa jalat ’puttilinjan jatkeen’ molemmilla puolilla. Kärkkäimmät ja innokkaimmat ovat tästä tarjoamassa rankkujakin.

  Tämä väärinkäsitys vain siitä syystä, että ei tiedetä sitä, että puttilinja EI jatku reiän takana.

  #299073 Ilmoita asiaton viesti

  Lukekaa minun kirjoittama viesti, listalla neljäntenä.

  Pitäisi olla siinä sanottu niin selvästi ja varmasti oikein, ettei tule epäselvyyksiä.

  ELI,

  PELAAMATON PAIKKA BUNKKERISSA:

  SÄÄNTÖ EI OLE MUUTTUNUT.

  KIINTEÄ HAITTA BUNKKERISSA:

  SÄÄNTÖ ON MUUTTUNUT.

  KUVAILEN TAPAUKSET AIEMMAN VIESTINI KOHDISSA 1 JA 2.

  Piti laittaa capsit päälle kun näyttää olevan vaikeaa tämä aiempien viestien kunnollinen lukeminen.

  Kun mainitsette jostain säännöstä, niin maintkaa mielellään tarkkaan, mistä säännöstä puhutte. Tarkennan itsekin:

  *pelaamaton paikka hiekkaesteessä, sääntö 28

  *kiinteä haitta hiekkaesteessä, sääntö 24-2b(ii)b

  #299074 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pelaaja on aina saanut lyödä uuden pallon edelliseltä lyöntipaikalta yhdellä rangaistukselta, meni pallo minne tahansa. Tietysti jos pallo menee outtiin tämä on pakkotilanne.

  Esim. jos kävisi niin huono tuuri, että löisit greenillä olevan pallon bunkkeriin, niin voisit lyödä uuden pallon yhdellä rankulla siitä kohdasta mistä löit bunkkeriin. (todella teoreettinen tilanne)

  #299075 Ilmoita asiaton viesti

  Ei se niin teoreettista ole. Ainakin Lakesiden kakkosen griini on kohtuullisen kalteva ja bunkkeri alapuolella. Jos kuppi on sopivassa paikassa, niin alamäkiputti on melko helppo pistää bunkkeriin. Siinä voipi paras ratkaisu olla pelaamaton paikka ja uusi putti yhdellä rankulla

  #299076 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen kaikille oheisin linkin takaa löytyvää ’Sääntökirjaa’. Kentällä sääntöjä tulee luettua kuitenkin liian harvoin. Töiden lomassa pari sääntöä silloin tällöin työpaikkajumppana lisää sääntötuntemusta oikein mukavasti.

  Lue lisää: Golfin säännöt

  #299077 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sanoit,että tämä vaihtoehto c on tullut voimaan tänä vuonna ja on uusi asia.Se on ollut voimassa niin kauan ,kuin minä muistan .Ei ole uusi asia.

  #299078 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos oikaisusta, taidat olla ainakin toinen joka kertoo ettei tämä ollut uusi juttu….sekoitin sen ilmeisesti johonkin muuhun…näitä sattuu etenkin perjantaina kentälle pääsyä odotellessa…..

  Itse en aikaisemmin ole edes huomannut moista kohtaa enkä tänäkään vuonna sitä ole vielä käyttänyt kun idioottina hakkaan palloa bunkkerista vaikka 10 kertaa periaatteella ’lyömällä pallo on bunkkerista pois saatava ja suoraan kohti lippua’ oli pallo sitten minkä tahansa lipan alla tms.

  #299079 Ilmoita asiaton viesti

  Eka kierroksia pelatessani satuin jonkun kerran lyömään hudin avauksessa. Pelikaverin kommentti toiseen lyöntiin: ’Kolmas lähtee’. Hyvä konsti on perusteettomien rankkujen antajalle pyytää häntä kertomaan, minkä säännön perusteella esim. hutilyönnistä rangaistaan vielä penaltilla. Ja sääntökirja bägin taskuun, ei se siellä paljoa paina.

  #299080 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuli mieleen tällainen hauska liikkuvaan palloon liittyvä sääntötrivia. Jos olet greenillä tähtäysasennossa ja pallo liikkuu ennen lyöntiä esim. tuulen vaikutuksesta, niin saat rangaistuslyönnin ja pallo on palautettava paikalleen.

  #299081 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo on todella hyvä keino eli ojentaa penaltin antajalle sääntökirja ja pyytää näyttämään sieltä oikea pykälä.

  Itselläni oli tällainen varsin hupaisa tilanne, josta toki on jo kosolti aikaa. Enää ei ole vastaavaa eteen tullut (paitsi metsään lyöntejä).

  Löin pallon metsään ja lähdimme pelikaverin kanssa etsimään sitä. Löysimme sen ja aioin poistaa pari risua pallon takaa. ’Älä tee sitä tai tulee kaksi penalttia’ kuului vierestä. Miksi- kysymykseen tuli vastauksena, että tämä on METSÄ. Sanoin, että sen kyllä näen, mutta näytäppä perusteet tälle kiellolle sääntökirjasta. Ja jos et löydä oikeaa kohtaa, niin näytä edes joku kohta, jossa mainitaan sana METSÄ. Hän ei kirjasta vastaan ottanut, vaan väitti, ettei ainakaan ’meidän klubilla saa metsästä risuja siirrellä’.

  Penalttia ei tullut eikä kaveri uskaltanut mennä kysymäänkään asia, kun saavuimme 18:lle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 88)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä (sääntö)uskomuksia