Aihe: Uuteen Seelantiin pelaamaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Uuteen Seelantiin pelaamaan

Etusivu Foorumit Yleistä Uuteen Seelantiin pelaamaan

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183087 Ilmoita asiaton viesti

  Onko kokemuksia otsikon kentistä ja pelaamisesta? Teemu teki PeeÄrrää, täytyy lähteä ensi vuonna katsomaan. Tilasin jo kattavan oppaan The New Zealand Golf Guiden, jota näyttämällä saa reilun alennuksen n. 200 kentällä. Lisäksi siellä voi liittyä 3 kk:ksi North Palmerstonin jäseneksi ja alennukset vain paranevat.

  #359404 Ilmoita asiaton viesti

  Oli Teemulta oiva veto ottaa kommentaattoriksi, juuri Uuden Seelannin reissulta kotiutunut ’turkulainen kaveri.’ Eipä olisi pahitteksi vaikka jokaisen kisan yhteydessä kerrottaisiin samalla tavoin paikallisista pelimahdollisuuksista, kentistä, hotelleista, hintatasosta jne.

  Kyllähän TV-tuotannossakin oli kohtalaisen hyvin huomioitu matkailumainos. Kerran jos toisenkin näytettiin maisemia, kalastusta, kiipeilyä, venesatamia jne.

  Suomalaiset (esim. MEK) eivät oikein osaa toteuttaa ja syöttää samanlasta ’puffia’ maailmalle. Veikkaan nimittäin että ko. golf-ohjelmaa katsoi kohtalaisen iso joukko potentiaalisia matkailijoita.

  Turismilla on loppuviimeksi aika suuri työllistävä vaikutus, matkailijat käyttävät reissuillaan monenlaisia palveluita.

  Ehkä Filatoff’inkin kannattaisi satsata EuroTour -kisan sponsorointiin ja siinä yhteydessä matkailumainontaan. Nyt menee kymmeniä miljoonia aivan tyhjänpäiväiseen kurssittamiseen pelkän kurssittamisen vuoksi. (Jotta saadaan muutama kymmenetuhatta henkeä siirrettyä vuorollaan pois kortiston kirjoista. Näyttää kuin muka työllisyys olisi parantunut)

  Kylläpäs lipsahti vähän OT:n puolelle.

  #359405 Ilmoita asiaton viesti

  Sori Karisma että menee OT:ksi, mutta tällaista täällä on.

  Tuli tuosta Tyryn kommentoimisesta mieleen että herra oli hyvässä vireessä viikonloppuna ja varsinkin yhteistyö sen mimmin kanssa sujui hienosti. Voisi pyytää koppiin toisenkin kerran häntä.

  Matkailupuffi Uudesta Seelannista oli kyllä komeaa katseltavaa ja kohde nousi kertaheitolla pysyväispaikalle listallani ’Tuonne täytyy joskus päästä’.

  #359406 Ilmoita asiaton viesti

  uuusselanti on yks mesta johon mä on pienestä haaveillut mennä jo ennen kolohvia. Vaikutta ett sille on leutoa ja sit mä tykkään lampaanlihasta.

  Mulle ei oo turhaa selittää sinne menosta – onks sieltä yuhteys myös navalle – etelä ?

  #359407 Ilmoita asiaton viesti

  Käytiin NZssä jokunen vuosi sitten.

  NZ:ssä näytti taipumuksena olevan vähän rahastaa ulkomaalaisilta ylimääräistä gfeessä. Silti melko edullista golfia. Golf Guide oli tässä avuksi.

  Muistaakseni juuri mainitusta oppaasta valikoimamme kentät olivat kohtuullisen hyviä. Pelattiin mm. NZ:n vanhin kenttä Palmerston Northissa. Hieman monotoninen kenttä kuten vanhat yleensäkin. Pelaamistamme uusin taisi olla Gulf Harbour hieman Aucklandin pohjoispuolella. Komeita näkymiä; toisaalta pitkähköt siirtymät ja tyyriimpi gfee.

  Pohjoissaaren itärannikon Napier GC ja Hastings GC sekä länsirannikon New Plymouth GC olivat kohtalaisia kenttiä. Viimeksimainitussa gfee tosin ilmeisesti nousi kun caddiemaster hoksasi ulkomaalaisiksi. Vieressä olleelta paikalliselta golfarikiltakin loksahti suu auki. Pelattiin kuitenkin, olihan silti jotain Kanariaa edullisempi.

  Miellyttävä ilmasto. Voisin mennä uudelleenkin, jos takapuoli vain kestää pitkät lennot.

  #359408 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Guiden tilaaminen kannattaa, jos tekee mieli oikein kauas pelaamaan; kenttiä Uudessa Seelannissa on yli 400 eli 1 kpl/8000 asukasta eli enemmän kuin missään muualla ja todennäköisesti myös maailman edullisimmat greenfeet, Bluff Golf Clubin vajaasta 3 eurosta Kauri Cliffsin n. 240 euroon.

  (NB. en kauppa matkoja!)

  Lue lisää: New Zealnd Golf Guide

  #359409 Ilmoita asiaton viesti
  NZ

  Seelanti on todellinen golfarin unelma. Kentät on järjestäin hyvässä kunnossa (varsinkin greenit). Peruskentillä GF:t on halpoja eikä ruuhkia ole. Clubi-päiviä kannattaa bongailla, niihin otetaan turistit avosylin vastaan. Peruskenttien lisäksi löytyy rahalla tehtyjä kenttiä jotka on aivan huippuja, näillä kentillä on usein ruuhkaisempaa ja tukkeena itämaiset turistit.

  ps. Uudessa Seelannissa on myös paljon muutakin nähtävää kuin golf-kentät…

  #359410 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu ei ole pahaa sanottavaa NZ:n golfmahdollisuuksista eikä muutenkaan maasta, mitä nyt maa välillä järisee.

  Olin tosi yllättynyt tosin tuosta turistien rahastamisesta, kaikilla toistaiseksi pelaamillani kentillä GF hinnat on selkeästi esillä. Kaikki NZ:n golfklubien jäsenet (affiliated players) saavat alennuksen valmiiksi jo edullisista GF:stä. Jo ennen kuin liityin jäseneksi sain usein puhuttua tuon hinnan, kun sanoin että olen Suomessa jäsenenä. Tietty kaikki riippuu miten asian esität ja minkälainen tyyppi CM on (suurin osa todellakin on ’no worries’ -asenteella)

  Melkein joka pikkukylässä on jonkinlainen kenttä, halvin kierros toistaiseksi on ollut NZD 5 ja ’kalliin’ peruskentän GF on NZD 45. Toki sitten maasta löytyy muutama erittäin kallis turisteille tarkoitettu exclusive kenttä, jossa saa kierroksesta maksaa yli NZD 200:kin, mutta niille en ole vielä eksynyt. Mielenkiintoisempana kokemuksena olen pitänyt todellisia luomukenttiä, joissa lampaanläjiin pätee talvisääntö.

  Täällä alkaa nyt pikkuhiljaa talvea pukata, mutta se tarkoittaa vaan, että kentät alkavat taas vihertämään entistä enemmän. Viikonlopun laskettelukeikolle otan yleensä bägin mukaan, jos vuorella sattuu tuulemaan niin paljon ettei pääsekään rinteeseen…

  #359411 Ilmoita asiaton viesti

  Terveeks. Oletko pysyvästi siellä? Kävin just viime viikolla Aucklandissa.. Voisin ottaa stagat mukaan ensi reissulla, ehkä parin kuukauden päästä.

  #359412 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu alunperin vuoden keikasta tuli ’pysyvä’, mutta tuskin lopullinen. Varmaan pari vuotta nyt ainakin vielä täällä NZ:zza olen, tosin tukikohta on Aucklandin sijaan Wellingtonissa (parempi paikka, on vähemmän JAFA-tyyppejä ;).

  Mailat mukaan vaan, tai itse asiassa kannattaa ehkä sittenkin jättää ne kotiin ja ostaa setti täältä ja viedä hyvällä profitilla takaisin…

  Ei käy kateeksi tuon matkan kestäminen parin kuukauden välein…

  #359413 Ilmoita asiaton viesti

  Niinno. Matka kestää täältä sinne 2,5 tuntia, että kyllä sen kestää viinan voimalla. Ja mailat on tosiaan meillä pikkuisen halvempia täällä luoteessa..

  #359414 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jaajaa, no kyllähän tuon vielä kestää useamminkin… onko mailat siellä halvempia kuin täällä?

  Pelaaminen Ozissa on ymmärtääkseni kuitenkin aika paljon kalliimpaa? Tai, niinno voishan se olla 2.5 tuntia autollakin tästä luoteeseen (esim Wanganui), mutta sitä ei yleensä tehdä viinan voimalla.

  #359415 Ilmoita asiaton viesti

  Joulu/uusi vuosi 2004-2005 meni Uudessa-Seelannissa.

  Pelattiin kahdella kentalla etelasaarella

  1. Terrace Downs, lahella Christchurchia

  Home

  Noviisina en osaa arvostella kenttaa muuten kuin, etta mukava pelata, mahtavat maisemat, iso klubitalo+ravinteli+pro shop

  2. Chisholm Park, Dunedin

  http://www.chisholmlinks.co.nz

  meren rannalla, myos mahtavat maisemat

  En noviisina kokenut kumpaakaan liian vaikeaksi, mies pelaa enemman, haastetta kuulemma riitti. Tilaa oli, Terrace Downissa saimme pelata aivan rauhassa. Ei ollut kukaan hengittamassa niskaan.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Uuteen Seelantiin pelaamaan