Aihe: Uusia rautoja 22hcp pelaajalle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Uusia rautoja 22hcp pelaajalle

Etusivu Foorumit Välineet Uusia rautoja 22hcp pelaajalle

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #917588 Ilmoita asiaton viesti

  Elikkäs tähän asti on vedetty joillain tosi vanhoilla käytetyillä raudoilla ja nyt kiinnostaisi parin kesän jälkeen ostaa uutta rautaa bagiin.

  Vähän mietityttää, että minkälaisia tämän tason pelaajan kannattaisi lähteä hankkimaan. Nykyiset mailat ovat aloittelijoille suunnatut ja ehkä hieman erilaisia olisi tällä hetkellä kiva hakea.

  Paljon olen englantilaisien nettikauppojen sivuilta katsellut mailoja ja halvempia näyttävät olevan kuin esim. golfcenterillä myynnissä olevat. Toisekseen Keski-Suomesta matkaakin tulee jo kohtalaisesti lähteä testaamaan / ostamaan pääkaupunkiseudulta.

  Minkälaisia mailoja arvon foorumistit suosittelisitte ja uskaltaako rautoja lähteä tilaamaan netistä kylmiltään?

  #917816 Ilmoita asiaton viesti

  Mun mielestä tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta. Tottakai paikanpäällä fittaamalla saat ne parhaat kepit (onko GC sitten se ”oikea paikka”” fitata ne?). Toki varsinkin brittein saarilta tilattuna kepit ovat hieman halvemmat ja varmasti aivan toimivat (itsellä ainakin ollut).

  Tässä kannattaa pohtia asioita enemmän omalta kantiltasi. Kuinka hyvin tiedät/tunnet oman swingisi? Tarvitsetko lyhyemmät/pidemmät mailat, entä lie-kulmat? Kuinka ”tosissasi” pelaat. Toisin sanoen onko tulevaisuuden tavoitteesi pelatata mukavaa sosiaaligolfia vai pyritkö seuran mestaruuskisoissa korkeimmalle korokkeelle.

  Jos aiot kiertää sen +50 rundia kesässä ja tavoittelet tosissaan ykköstasoitusryhmää niin mene ihmeessä jonnekin asiansa osaavalle fittaajalle. Kuitenkin jos sinulle riittää ”muutaman vuoden päästä singeliksi” ja haluat lompakolle sopivan setin, niin en näe mitään pahaa tilata jonkin ison brändin ”perusmailoja” suoraan kotiovelle toimitettuna.

  #917823 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä ihan tosissaan yritän kehittyä. Tuosta fittaamisesta olen vähän skeptinen tässä vaiheessa, kun svingi kuitenkin todennäköisesti kehittyy ja onko fitatut mailat välttämättä enää edes loppukesästäkään sopivat minulle, kun kehitystä tapahtuu?

  #918991 Ilmoita asiaton viesti

  Jos aiot harjoitella ohjatusti, lyöntisi todnäk muuttuu eikä mielestäni nyt ole hyötyä fittauksesta, samaa mieltä siis. Ehdotan jonkun tunnetun merkin ”game improvement” -rautoja, viime tai toissavuoden malli, mitkä saanee muutamalla satkulla suomestakin. Jollet ole entinen keihäänheittäjä, ota regularit ja muutenkin standardispeksit. Tutulta kaverilta voisi ostaa käytetyt halvalla (uudet greipit tarv), muilta ei jottei tule Gallawayta tai Kobraa.
  (Suomestakin, gripit – pädillä ei pääse korjaamaan automaattisyöttöä taaksepäin)

  #924339 Ilmoita asiaton viesti

  Minkäs ikäinen olet, onko mitään hajua mailanpään nopeudesta, harrastatko esim urheilua? Itse en nimittäin suoraan lähtisi regulaareja suosittelemaan jos vähääkään lujempaa maila liikkuu, koska tarkkuus kärsii ja stiffeillä pelaat kauemmin jos ja todnäk kun mailanpään nopeus kasvaa kun kehityt. Itsellä oli viime vuonna sama tilanne. HCP oli 24. Katselin käytettyjä, mutta päädyin fittaukseen pegoon ja minulle suositeltiin juuri game improvement rautoja ja ehdottomasti taottuna, koska silloin niitä voi muokata swingin muuttuessa. Käsi murtui alkukaudesta, mutta muutaman kierroksen ehdin kuitenkin pelata ja hcp laski lähes kymmenellä. Pron tunnin jälkeen swingiäni muokattiin ja ammattitaitoisen fittaajan kanssa mailojen lie kulmia muokattiin useamman asteen flätimmäksi. Fittauksessa löin huomattavasti enemmän pystyasennossa, mutta eipä ollut ongelmaa muokata mailoja kun ne ovat taotut. Mailani ovat Mizunon jpx 850 forged raudat dynamic goldin x100 varsilla ja uskon pelaavani niillä ainakin seuraavat 5 vuotta. Käytettynä hyvät mailat ovat esim Mizunon jpx 825 pro, Taylormade tour preferred forged MC, Cobra fly-z+ forged.

  #924346 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa osui silmään tosi hyvät taotut kepit, ei kuitenkaan liian vaikeat

  http://www.onlinegolf.fi/product/15/wilson-fg-tour–taotut-raudat–40

  #924358 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Jos ja kun hankit sieltä netistä (tai jostain) ne raudat, niin käväisepäs lähimmällä mailanikkarilla tarkistuttamassa (ja tarvittaessa säätämässä) lie-kulmat. Väärä lie-kulma johtaa helposti vääränlaisiin tekniikkakorjauksiin ja minimissäänkin turhautumiseen pallon lentäessä aina vinoon.

  Pienestä muutoksesta iso ilo, sano.

  #924363 Ilmoita asiaton viesti

  http://www.golfbidder.com/fi/product/671196/Taylor_Made_Tour_Preferred_MC_2014.html

  http://www.golfbidder.com/fi/product/673669/Taylor_Made_RSI_2.html

  http://www.golfbidder.com/fi/product/663645/Cobra_Bio_Cell__.html

  http://www.golfbidder.com/fi/product/672567/Mizuno_JPX_850_Forged.html

  http://www.golfbidder.com/fi/product/667234/Mizuno_MP-54.html

  http://www.golfbidder.com/fi/product/669038/Mizuno_JPX_825_Pro.html

  Niin joo nimimerkin 89:stä voi varmaan jotain päätellä. Jos 89 olet syntynyt (sama kuin itse) älä lähde enää tossa kehitysvaiheessa regulaareihin, uskon että mailanpään nopeutesi on ainakin stiff. (itsellä xstiff kuten mainitsinkin) Tuossa muutama hyvä esimerkki sopivista mailoista. Luotettava putiikki. Ite suosittelen kolmen viimeisen linkin mizunoja, tekevät loistokkaita rautoja.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Uusia rautoja 22hcp pelaajalle