Aihe: Uusi Komponenttifriikki ilmoittautuu palvelukseen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

Uusi Komponenttifriikki ilmoittautuu palvelukseen

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi Komponenttifriikki ilmoittautuu palvelukseen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189004 Ilmoita asiaton viesti

  Noin vuosi sitten tämän vuoden syyskuuhun saakka lueskelin täällä juttuja näistä komponenttifriikestä lähinnä ihmetelleen ja ehkä hieman hymyillenkin. Nyt kuitenkin tämän kuun aikana itsekkin kolahdin tähän harrastukseen 🙂 Homma alkoi siitä että kävin ihan huvikseni hakemassa muutamia rautamailoja testiin ja tulipa siinä mukaan sitten vähän oudompi merkkikin jonka kuitenkin muistelin mainitun täällä ainakin wedgejen yhteydessä. Tämä maila oli Snake Eyes FMC-1. Tätällä mailalla lyötyäni ensin rangella ja sitten vielä kentällä valinta oli tehty; tuollaiset on tämän alkavan talvikauden aikana hankittava PISTE Nyt on sitten alkuselvittelyt tehty. Eli luettu täällä käydyt keskustelut komponenttimailoista uudelleen, selvitetty valmiiksi kasatun setin hinta suoraan kaupasta, kasauspalvelun hinta ja itsetilattujen osien hinta jne. Ensin ajatus oli, että tilaan osat itse ja sitten vien ne kasattavaksi, mutta kun näitä keskusteluja on nyt lukenut, kataloggeja selannut ja netissä surffaunnut, niin kyllähän sitä p-kele ite mailat kasataan :-) Toimittajakseni olen lähes varmasti valinnut Golfsmith Europen (Jenkeissä toimiva iso-veli ei toimitakkaan noita SE:itä eurooppaan, ja tuo euroopan paja on hinnaltaan ihan kilpailukykyinen jenkkipuolen hinnoille. Lisäetuna on tietenkin tulittomuus, rahti ym.) ja nyt selvitellään tarkemmin yksityiskohtia ym. Muutamia juttuja on vielä jäänyt askarruttamaan, esim. onko TT DG S300 järkevin valinta varreksi, ja monia muita pieni asioita, mutta enköhän mä vielä teitä guruja tässä mailojen rakentelusesongin aikana häiritse 🙂

  #501170 Ilmoita asiaton viesti

  Terve Kettu_, tervetuloa välinesäädön ihmeelliseen maailmaan! Mukava kuulla, että rakentelukärpänen on puraissut, mutta muista että golfmailojen rakentaminen on paljon paljon enemmän kuin ’leikkaa-liimaa-pelaa’.

  Mutta jos välttämättä setin itse rakentaa haluat, niin varmaankin seuraavilla välineillä se onnistuu (varsien vaihtoon ym. muuhun hommaan tarvitaankin paljon enemmän hiluja): 1. työtila, jossa suht hyvä tuuletus (ruuvipenkit, puukot ym.) 2. rautasaha 3. grippiteippiä + muuta teippiä (esim. maalarin-/ilmastointiteippiä) 4. hyvää 24h-epoksiliimaa (esim. Casco Strong Epoxy) ja grippiteippiliuotinta (esim. tärpätti) 5. hiomapaperia ja viila 6. tarkka vaaka (1g – esim. leivontavaaka käy hyvin) ja metri(tuuma)mitta (svingipainovaaka bonus) 7. ja tietysti itse tilpehöörit (lavat, varret, ferrulet, gripit ja lyijypainot) ja hyvää asennetta…

  Suosittelen, että lueskelet esim. Golfsmithin tai Dynacraftin mailanrakennusoppaita kunnolla ennen rakennustyön aloittamista, niin säästyy paljon arvailua ja mielipahaa. Ja kannattaa tilata pari extragrippiä ja ehkä extravarsi varmuuden vuoksi.

  Sopivasta varresta en osaa neuvoa tietämättä sen enempää svingiäsi (mailanpäänopeus, tempo ym.), mutta Dynamic Gold on todella hyvä teräsvarsi – toinen hyvä teräsvarsi (hieman kalliimpi) on Royal Precisionin Rifle. Mutta varmaan DG on järkevin vaihtoehto hinta-/laatusuhteessa. Ja ei muuta kuin onnea!

  #501171 Ilmoita asiaton viesti

  Tervetuloa pimeälle puolelle, täältä ei ole paluuta 🙂

  #501172 Ilmoita asiaton viesti

  Olkoon voima kanssasi pimeällä puolella;)

  Varresta sen verran että käy läpi True Temperin sivut (http://www.truetemper.com) niin saat pohjan varren valinnalle.

  Minkälaista kaarta haluat / tarvitset.

  Sieltä löytyy myös suuntaa antava fiitting osio.

  #501173 Ilmoita asiaton viesti

  Olen itsekin harkinnut varren tilaamista ja draiverin kokoomista , kun löytyy ylimääräinen nuppi kaapista. Kun olet yksityiskohtia selvitellyt ja tilannut tuotteet niin kerrothan sitten miten tilaus onnistui, paljonko tuli maksamaan, toimitusaika, tullittomuus?

  #501174 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Täyty heti kysäistä pari nippeliä. Onko varret standardiläpimittaisia (eivät tietenkään) eli miten varmistan, että tilaamani keppi sopii tilaamaani nupuraan. Ja onko ferrule varsi – vai nuppispesifinen?

  #501175 Ilmoita asiaton viesti

  Kannattaa tilata komponenttiliikkestä heidän kataloginsa, sillä niissä on kerrottu mailanpäiden ’nupukoiden’ eli hooseleiden sisämitat ja muodot, varsien mitat sekä myöskin näiden ferruleiden mitat. Ferruleiden osaltahan tarpeellinen tietoon myös se mailanpään hooselin ulkomitta.

  Näitä kaikkia tietoja osaa jo nyt tutkiskella ihan toiseen malliin kun on kohta viikon selannut eri kataloogeja 🙂

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi Komponenttifriikki ilmoittautuu palvelukseen