Aihe: Uusi golflehti – ei säväyttänyt! - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Uusi golflehti – ei säväyttänyt!

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi golflehti – ei säväyttänyt!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #186384 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään tuli uusi golflehti luukusta – selasin heti – katsoin kantta uudelleen ja ihmettelin? Julkaisun esimmäiset sivut ja aukeamat täynnä mainoksia? Lehden talous varmaan on kunnossa? Muuten aika laiha anti, jos ei ole kiinnostunut ruotsalaisesta valmentajasta joka on tehnyt suomalaisesta golfista ’niin huippua, missä se näkyy? Toivottavasti kilpailu- ja kenttäluettelo tulee aikaisempien vuosien tapaan, sen jälkeen voi kotiseuraan ilmoittaa että en tarvitse tätä yritelmän oloista vipusta.

  #429367 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ollut kovin paljon uutta, monet mainokset ovat olleet jo aikaisemmin toisissa lehdissä.

  Pääkirjoitus alkoi seuraavasti: ’Suomalainen golf on uuden kynnyksellä. Muutos johtuu suurelta osin siitä, että lajimme on otettu vuosien 2016 ja 2020 olympiakisojen ohjelmaan’. No mutta tietenkin, tämähän muuttaa koko suomalaisen golfin, sillä jo vähän yli neljän vuoden kuluttua golfia pelataan olympialaisissa!!

  Voi olla, että olisin kompastunut koko muutoksen kynnykseen ja se olisi minulta jäänyt tänä vuonna vaille huomiota, mikäli siitä ei olisi näin ansiokkaasti muistutettu. Tähän kaukana tulevaisuudessa tapahtuvaan kilpailuun näytetään liitossa satsattavan kaikki käytettävissä olevat resurssit. Kuitenkaan edes näköpiirissä ei ole pelaajaa, jolla olisi mitään menestymisen mahdollisuuksia tuossa yksittäisessä kisassa, vaikka eräskin näyttää haaveilevan mitalista. On kuulemma kaiken lisäksi täysin realistista tavoitella täyttä edustusta noihin kisoihin (kaksi miestä ja kaksi naista).

  Mikäli tähän olympiaprojektiin satsataan edes jollakin tavalla merkittävä osa liiton budjetista, niin meille on valittu väärät toimihenkilöt edusmiestemme toimesta.

  #429368 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Minunkin mielestäni uusi lehti on kerrassaan kurja, koska se ei ole vielä kolahtanut postilaatikkoon. Kaiken lisäksi meille (aikanaan) tulee niitä kaksi kappaletta, joten kurjuus kaksinkertaistui kerralla!

  #429369 Ilmoita asiaton viesti

  Täytyy sanoa, että tuo lehti on aina selattu parissa minuutissa..eikä siihen muutosta tullut.

  Todella mitäänsanomatonta. Suunnattu mielestäni golfin juuri alottaneille..muille ei juuri mitään annettavaa. Uutiset on vanhoja. Opetusosiot ei kiinnostavia. Liiton virallinen lehti ja virallisen kuivia
  aiheita. Jäykkää on sano..

  Uskomatonta, että pärjää joissain mielipidekyselyissä.

  esim. Golf digest kun kolahtaa postiluukusta, niin siitä aidosti ilahtuu ja sieltä löytyy monta mielenkiintoista juttua ja niihin voi myös pitkän ajan jälkeen palata. Golflehdellä tätä ei tapahdu koskaan..

  #429370 Ilmoita asiaton viesti

  Nopea selaus vasta takana, mutta matkaa on kiinnostuksen herättäjänä vanhaan aviisiin, saati sitten GD:iin. Jahka illalla pääsee sängyssä seljällään syventymään tarkemmin, niin ehkäpä sieltä kotain positiivistakin löytyy. Uskonhan joulupukkiinkni ja oikeamieliseen verotukseen sekä tietojärjestelmähelvetin ihmiskunnalle hyväätekevään vaikutukseen.

  #429371 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä siinä voi auktoriteetti toimittajalla olla lujilla, kun pystyy tykittämään rautakutosella kaikki lyönnit 90 ja 110 metrin haarukkaan ja tehdä juttua olympiaprojektista. Uskon tällä olympiavouhotuksella tähdättävän siihen, että liiton (jäsenten) rahaa ollaan satsaamassa suuret määrät kuukausien etelän leirityksiin. Näille leireille arvelen lähtevän mukaan pelaajien lisäksi liiton kilpa- ja huippu-urheilupäällikön, liiton kilpailu- ja maajoukkuepäällikön, liiton kilpailukoordinaattorin, liiton päävalmentajan, liittovalmentajat, pelaajien henkilökohtaiset valmentajat, liiton lehden toimittajan ja silloin tällöin myös liiton toiminnanjohtajan. Kaikki luonnollisesti puolisoineen ja perheenjäsenineen. Tätäkö tässä ajetaan takaa, vai onko tämä vain pahansuopainen epäilys?

  #429372 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Lehti sitten selattu läpi, nimenomaan selattu, sillä juurikaan siinä ei kiinnostavaa lukemista ollut, kun ainoa iso juttu ruottalaisvalmentajastakaan ei kiinnostanut, henkilöjutut sinällään ookoo, mutta tällä kertaa kohde ei vaan kiinnosta. About samaa tasoa entisen aviisin kanssa siis.
  Joku tuossa valitteli vanhoista uutista, mutta nykytiedonväilityksellä muutaman kerran vuodessa ilmestyvään lehteen on varsin vaikeaa saada tuoreita uutisia. Varsin haasteellista siis tuoreen tuntuisen lehden tekeminen on. Onnea yritykseen….
  Mainittakoon vielä että näin ikänäöstä kärsivälle muutamien kuvien päällä oleva teksti oli hyvinkin vaikeasti luettavaa ja kyllä: omistan lukulasit.

  #429373 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikeaa näyttää olevan laadukkaan golf-lehden tekeminen Suomessa. Päätoimittaja tietysti ampui hudin ekassa pääkirjoituksessa, toimittaja ei hallitse lajiaan, taitto on kliinistä nykylinjaa eli värintöntä, hajutonta ja mautonta. Iänikuista kenttä- ja mailaesittelyä vaan.

  Jos haluaa tehdä henkilöjuttuja, pitäisi löytää persoonia. Ehkä niitä ei suomalaisessa golfissa yksinkertaisesti ole?

  Tavallaan se on harmi. Toistasataa tuhatta potentiaalista lukijaa ja metsään menee joka kerta…

  #429374 Ilmoita asiaton viesti

  Ensimmäinen lehti, joten aivan napakymppi ei vielä voi olla. Ei tuo tekele musta ainakaan mikään surkea ollut ja toisaalta jos jollekulle ko aviisi ei kelpaa, niin aika helppoa sulkea kannet kiinni ja jatkaa valitusta jostain muusta tärkeästä asiasta ! Aika pitkälle samaa linjaa kuin muutkin Suomessa ilmestyvät alan lehdet.

  #429375 Ilmoita asiaton viesti

  Sivulla 44 ja 45 on pari hauskaa kuvaa miehestä joka on tienannut golfilla miljardin, mutta ei vieläkään osaa hankkia sopivan kokoisia pöksyjä.

  #429376 Ilmoita asiaton viesti

  DrHook kirjoitti: (20.2.2012 20:37:47)
  Vaikeaa näyttää olevan laadukkaan golf-lehden tekeminen Suomessa. Päätoimittaja tietysti ampui hudin ekassa pääkirjoituksessa, toimittaja ei hallitse lajiaan, taitto on kliinistä nykylinjaa eli värintöntä, hajutonta ja mautonta. Iänikuista kenttä- ja mailaesittelyä vaan.

  Tasoituksen puolittamiseen osallistuvien blogeja voi kuulemma lukea osoitteesta http://www.golf.fi.. Anyone?

  Mutta sitten s. 12 löytyykin ’golf.fi-tuottaja’. Right.

  #429377 Ilmoita asiaton viesti

  Vasta vähän plaranut uutta lehteä, näyttää aika lailla samanlaiselta kuin edeltäjänsä, toisaalta en myöskään osaa sanoa minkälaista vavisuttavaa uutta osaisin edes toivoa. Jotenkin tämä uusi lehti tuntuu kuitenkin vähän persoonattomalta, kylmältä, kliiniseltä, edellisessä oli henkilökohtaisempi, ’perheenomaisempi’, läheisempi, tutumpi tunnelma. Selkeä miinus tulee fontista, liian pieni ja kapea, ei nouse kunnolla esiin vaaleasta pohjasta, todella vaikea lukea. p.s. Minullakin on lukulasit.

  #429378 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Bogey kirjoitti: (20.2.2012 22:02:45)
  Selkeä miinus tulee fontista, liian pieni ja kapea, ei nouse kunnolla esiin vaaleasta pohjasta, todella vaikea lukea. p.s. Minullakin on lukulasit.

  Totta. Lukulasit on minullakin. Valitettavasti niillä ei ollut käyttöä tämän lehden lukemisessa. Toivon, että fonttia parannetaan.

  #429379 Ilmoita asiaton viesti

  Kylläpä taas löytyy valittajia, kuinka lehti on niin surkea. Tänä vuonna liiton jäsen- ja lehtimaksu on 30 euroa henkilöltä. Aikaisemmin lehtimaksu taisi vuodessa olla 8 euron luokkaa, ja sillä ei saa edes yhtä GD:n irtonumeroa. Näkyy osalla myös olevan jo ennakkoasennekin, että Golflehti on syvältä, vaikka siellä olisi minkälaisia artikkeleita.

  Kieltämättä ulkoasu ei välttämättä ollut kaikin osin itsellekään mieleeni, mutta eiköhän tuohonkin totu.

  #429380 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (20.2.2012 17:57:54)
  Minunkin mielestäni uusi lehti on kerrassaan kurja, koska se ei ole vielä kolahtanut postilaatikkoon. Kaiken lisäksi meille (aikanaan) tulee niitä kaksi kappaletta, joten kurjuus kaksinkertaistui kerralla!

  Tätä minäkin ihmettelen. On se vaan niin tyhmää lähettää samaan talouteen kaksi samanlaista lehteä, joista toinen menee suoraan roskikseen. Paino- ja jakelukustannuksissa tulisi aikamoiset säästöt, jos osoitteistosta karsittaisiin pois saman talouden turhat tuplat.

  Kyllä minä mieleni niin pahoitan tällaisista toiminnan laaduttomuudesta syntyvistä turhista kustannuksista.

  #429381 Ilmoita asiaton viesti

  Huom! Uuden Golflehden painovä tarttuu käsiin! Lehti on painettu jollain säästöväreille.
  Olkaa varovaisia, vaatteet tahriintuvat. Kaiken lisäksi tämäkin, huono juttu.

  #429382 Ilmoita asiaton viesti

  Suomen golfliiton lehdestä nyt ei kovin kummoista saa kuin yhdellä reseptillä: syväluotaava artikkeli suomalaisista major-voittajista, ainakin yksi per numero.

  Työmatkalla kun olen ei tämä uusi vielä ole kätösissä käynyt mutta kyllähän sitä edellistäkin mieluummin lueskeli kuin turpiinsa otti, ja välillä ihan mielelläänkin.

  #429383 Ilmoita asiaton viesti

  Sieltähän sitä tuli kannesta kanteen ihan itseänsä. Kyllä vieläkin ihmettelen miksi edellisen sisällöntuottajan kanssa ei tehty enää sopimusta. Tässä maassa ei vain yksinkertaisesti näytä olevan niin montaa asiansa osaavaa golfkirjoittajaa, joille voisi antaa vastuun päätoimittajan ja toimituspäällikön tehtäviin. Olisihan tämä pitänyt Golfliitossa tajuta. Ettei nyt vaan olisi palkattu noviiseja lajin kotimaisiksi sanansaattajiksi. Näköalaa ja kokemusta pitää olla. Tarmioilla olisi varmasti ollut kykyä uudistaa lehti ja vähentää tarvittaessa väkeään jos nyt tärkeimpänä oli edullisempi ratkaisu. Naamanvaihto veti tällä kertaa rumasti vesiperän.

  #429384 Ilmoita asiaton viesti

  Ensinnäkin Peejii et voi soittaa klubillesi ja perua lehteä koska se on kytketty liiton perimään jäsenmaksuun. Tai siis voit kieltää sen lähettämisen mutta maksat kyllä. Sama KL voit toisen lehden skipata mutta maksut eivät pienene.

  #429385 Ilmoita asiaton viesti

  Lehti näyttää paljon freshimmältä ja kyllä sisältöäkin oli mukava lukea.
  Ei nyt kuitenkaan GD tasoa, mutta kuitenkin.
  Opetusosio oli oikeinkin hyvä. Tuossahan käytiin sellainen perusasia läpi mikä lähes kaikilla
  klubbareilla on pielessä. Ne kulmat ne kulmat….!

  #429386 Ilmoita asiaton viesti

  Kun tulin eilen illalla kotiin kysyin 6v. tytöltä mitä postia tuli. Vastaukseksi sain, että kaksi jotain mainoslehteä, ne on siellä eteisen penkillä. Toinen oli paikallisen halpakaupan mainos ja toinen oli uusi golflehti.
  Minunkin mielestä ulkoasu oli mitäänsanomaton. Eikä sisällössäkään hurraamista ollut.

  #429387 Ilmoita asiaton viesti

  Golflehden ensimmäisen numeron toimittaminen on varmasti vaikeaa kenelle tahansa. Tarmioita jäi ikävä, mutta kuitenkin nyt pitäisi katsoa eteenpäin. Tästä (toivottavasti) rakentavasta palautteesta Golflehden olisi hyvä ottaa opiksi ja miettiä seuraavaa numeroa missä juttujen tasoa on nostettu ja lehden ulkoasu on mietitty uusiksi.
  Varmaan kaikkien Suomen Golf Liiton jäsenien etu on hyvin toimitettu Golflehti.

  #429388 Ilmoita asiaton viesti

  peejii kirjoitti: (20.2.2012 16:34:06)
  Golflehden ensimmäisen numeron toimittaminen on varmasti vaikeaa kenelle tahansa.
  .

  Mutta kyllä tämä lehden uudistus vaikuttaisi olevan sisällön osalta enemmänkin laihtumisen suuntaan… Yhtenäisen kokonaistyylin ja sisällön kutistuminen, aihepiirien käsittelyn selvä oheneminen vaikka onkin vaikea laji mille tahansa lehdelle jolla ei ole resursseja tehdä omia vertailuja tai muita lajinomaisia mittauksia. Toisaalta lehden tulisi olla myös laajasti muita lajin
  reuna-alueita seuraava… ehkäpä tasapaino aihepiirien kesken löytyy…

  Sinänsä haluamatta tyrmätä toimitusta kanveesiin, kysymys liiton lehden tarpeellisuudesta
  painetussa muodossa heräsikin mielessä, kun muutenkin kuluja ja menoja vähennetään
  kaikkialla. Lehtipisteitä ajatellen kynnys kilpailla muiden golf-lehtien kesken on korkealla…

  Toisaalta myös vaihtoehdottomuus välttyä lehden vastaanotolta kokonaan… Liiton jäsenyyteen kuuluvana jäsenlehti on tosin vakiintunut tapa, silti en pitäisi kohtuuttomana vaihtoehtoa jäsenlehdestä luopumisena ja vastaavasti jäsenmaksun alentamisena.

  #429389 Ilmoita asiaton viesti

  Mikä muuten tämän julkaisun funktio on?
  Jos liitto haluaa toimintansa julkistamista, olisi pari kertaa vuodessa tehty muutaman A4n kokoinen moniste ihan riittävä. Eihän niitä tapahtumia niin paljon ole.
  Kisakalenteri on sitten ihan eri juttu.

  #429390 Ilmoita asiaton viesti

  ..ei todellakaan varsinkaan niin sanottujet tektiformaattien ja fonttien osalta..arial tai new courier olisi paljon selvemmin luettavaa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Uusi golflehti – ei säväyttänyt!