Aihe: USA:ssa tapahtuu - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

USA:ssa tapahtuu

Etusivu Foorumit Yleistä USA:ssa tapahtuu

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188804 Ilmoita asiaton viesti

  Jostakin olen kuullut huhun, että jenkkilässä on kiinnitetty huomiota händärihuijaukseen, joka koskee eri toureilla pelaavia pelaajia. Esimerkiksi senioir ym. amatööri toureille on aina tasoitusraja jolla pääsee tietty määrä pelaajia mukaan kilpailuihin tasoitusjärjestyksessä ja muut jäävät rannalle ruikkuttamaan. Mutta kuitenkin kun kilpailuissa pelataan kohtuullisen huonoja tuloksia , siis tehdään nostavia kortteja, nämä kortit eivät koskaan päädy kyseisten pelaajien kotiseuroihin ja näin ollen eivät vaikuta heidän tasoituksensa kehitykseen, siis tässä kyseisessä tapauksessa nostavasti. Jatkuvasti kuitenkin samat pelaajat pääsevät sisään kisoihin alhaisilla tasoituksilla. Nyt jenkkilässä joko on perustettu tai ollaan perustamassa virkoja jotka seuraisivat kyseistä ilmiötä. Tapahtuuko kotisuomessa tällaista?

  #499085 Ilmoita asiaton viesti

  Tapahtuuko kotisuomessa tällaista? – Tahattomasti ainakin. Kesän Mid Tourilla kävi useissa kilpailuissa niin että tulostaso jäi Golfliiton määrittelemän ’10% bufferissa’-rajan huonommalle puolelle. Osallistujien kotiseurat sitten tulkitsivat tätä vähän oman mielensä mukaan, eli joillakin kirjattiin nostavat kortit, mutta ei kaikilla.

  #499086 Ilmoita asiaton viesti

  On ihan 100 varma että Suomessakin jos ei nyt suoraan huijata nin manipuloidaan tasoitukset tarkoituksellisesti riittävän alas jotta pääsy jollekkin tourille mahdollistuu – junnu FAT:lle tarttee kait jotain 4, MID 5, Senioreille luokkaa 7. Tai sitten härmäläiset eivät vieläkään saa omaa tasoaan esiin kilpailutilanteessa. Jos esim. 5 tasoituksella ei pääse n. 10 kierrokseen kertaakaan alle 80 on tasoitus väärä saati jos tasoitus on siellä FGT tasolla. Golfliiton keskusrekisterin yksi peruste on ymmärtääkseni tasoituksen läpinäkyvyys. Väitän ettei sekään poista tätä asiaa. Englannissa alhaisen tasoituksen saaminen on ymmärtääkseni vaikeampaa, joskin sitäkin on helpotettu eli ei enää automaattisesti nosteta 3 5 jos et pysty pelaamaan tietyssä kisassa tasollasi. Siellä myös tasoitustoimikunnat ovat tasoitustoimikuntia ja puuttuvat tasoituksiin suuntaan ja toiseen. Suomessahan tasoitustoimikunta on yleensä kilpailutoimikunnan ’osa’. Väittäisin että Suomesta ei edes löydy montakaan ihmistä jotka todella tuntevat tasoitussäännöt.

  MID asioista jotain tietävänä, tänäkään vuonna ei ollut yhtään kilpailua, jossa mainittua ’poikkeukselliset kenttäolosuhteet’ -mainintaa olisi voitu soveltaa – siis sitä kuuluisaa 10%. No ehkä Laukaan 1. kierros, kun tuli rakeita pari minuuttia ip. Se, että pelaajat pelaavat huonosti ei vaikuta kierroksen tasoituskelpoisuuteen. Tasoitusmääräysten mukaan tulee olla poikkeukselliset kenttäolosuhteet eli kova sade tai tuuli, kostea kenttä yms. ja jos alle 10% ei pelaa tasoitukseensa ei kierros vaikuta tasoitukseen. Suomessa käytössä oleva softa arpoo automaattisesti sen 10% kommentin tuloslistoihin, mikä on väärin. Tiedän, että seurojen tulkinnat asiasta vaihtelevat, mutta niin vaihtelevat myös pelaajien. Käänteinen tasoitushuijaus herättää ihan yhtä paljon huomiota kuin esim. 45 p jossain klubikisassa, fakta kuitenkin on että käänteinen on paljon yleisempää ja jopa säälittävämpää. Mielenkiintoista on myös verrata eri kenttien suhteellisia tasoituseroja esim. 4 ei ole sama 4 joka kentällä.

  Ja tässä ei vielä puhuta potentiaalisesta huijauksesta, jotta tasoitus saadaan alas esim. harjoituskierroksilla tai viikkokisoissa.

  #499087 Ilmoita asiaton viesti

  Pitää muistaa, että esim. 5 tasoituksella pelaava, joka pelaa kisoissa 80, pelaa omaan tasoitukseensa. Jos kentän par on 72, valkoisilta pelattaessa tulee slopea pari lisää, -tulos on bufferissa.

  #499088 Ilmoita asiaton viesti

  Jos ne tulokset olisivatkin 80 pinnassa, mutta kisojen KESKIARVOT olivat 2003 Pickala 84,64 Laukaa 85,72 Paltamo 87,44 Nokia 84,33 Talma 83,53 eli koko kauden keskiarvoksi 85,36. Tämä on 5 händärille PALJON. Lisäksi kannattaa huomioida, että tasoitusrajat kisoihin ovat kiristyneet huomattavasti viimeisen neljän vuoden aikana. Silloinhan pelaajien pitäisi olla keskimäärin parempia…eli Butteri on kyllä oikeilla jäljillä.

  Totuushan on niin, että MID-tourilla pelaa kavereita, jotka eivät 85 ole alittaneet kertaakaan k.o. kilpailuissa, mutta tasoitukset pysyvät sitkeästi viiden nurkilla ja näin pelioikeus säilyy.

  Lue lisää: http://www.golfpiste.com/mid

  #499089 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paljo arvelette olevan huonoin händäri, millä pelataan ensi kaudella lähes kaikki kisat FGT:lla?

  #499090 Ilmoita asiaton viesti

  Suurin HCP on 4 jolla voi osallistua ko tourille. En ole aivan varma voidaanko HCP rajassa joustaa pelaajaan joka saa ’villinkortin’.

  Väärällä tasoituksella on vaikea päästä FGT tourille koska tourilla-ja karsinnoissa menestyminen ratkaisee osallistumisoikeuden.

  Reilu meininki !!

  Kysymykseesi veikkaan että joku onnekas jonka HCP on 4,4 pelaa ensi kaudella ainenkin yhden kisan.

  #499091 Ilmoita asiaton viesti

  Miten systeemi toimii Mid am -tourilla? Mikä HCP-raja, onko karsinnat?

  #499092 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Linkissä 2004 mid kisoista. 2003 karsintaan mahtui mukaan vielä hcp 7.5

  Lue lisää: MID 2004

  #499093 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kuitenkin muistuttaisin että esim FGT ja veikkaisinpa että myös MID kisat pelataan yleensä huippuunsa viritetyillä kentillä mikä suomessa yleensä tarkoitaa myös huippu vaikeiksi viritetyillä kentillä. Pelkkä yksittäisissä kilpailuissa pelattu tulos antaa mielestäni aika huonon kuvan pelaajan todellisista taidoista. Täytyy ottaa myös huomioon olosuhteet. Ja mielestäni laaja osallistujien kirjo on vain positiivinen asia esimerkiksi täällä suomessa, koska kaveri joka pelaa korkeimmalla tasoituksella voi jo seuraavana vuonna olla ihan eri pelimies. Kyllä nämä Ruotsinkin Huiput on tullut aika laajoista harrastaja määristä ja oikein jarjestellyistä organisaatioista.

  #499094 Ilmoita asiaton viesti

  FGT:lle ei pääse vaikka händäri olisi alle nollan. Vain menestymällä karsinnoissa tai haastajakisoissa avaa oven FGT:lle. Niiden tasoitusraja taas on 4 joten jokainen palloon osuva pääsee mukaan.

  Junnukisoissa ongelma ei ole oleellinen sillä pelaajat ovat kehittyviä ja tasoitukset menossa alaspäin, joten ns vanhoja hyviä tasoituksia ei ole.

  MID tourilla ongelma voi olla todellinen mutta jokainen joka siellä voi pärjätä, saa aktiivisella kisailulla händärin rniin alas että pääsee kisoihin.

  FAT aikoihin ongelma oli todellinen ja hankala. Tasoitusrajat laskivat lähelle nollaa ja tasoitukset pidettiin väkisin alhaalla. Olen pelannut mainittuja kisoja (ei MID) yhteensä noin 70 joten pieni näppituntuma löytyy.

  #499095 Ilmoita asiaton viesti

  Koira on epäilemättä kova pelimies, mutta MIDillä ei noita mainitsemiasi ’vähänkään palloon osuvia’ = hcp alle 4 ole kuin vähemmistö. Tässä kuitenkin taisi keskustelu olla muusta kuin ’pärjäävistä’ eli top 30, jotka saavat ranking-pisteitä ja kategorian seuraaviin kisoihin.

  Kun n.100 pelaajaa mahtuu kisoihin, niin sijoituit keskimäärin 50:ksi pelaamalla 85 lyönnin kilpailukierrokset vuoden 2003 kisoissa. Tämänhän pitäisi olla lastenleikkiä 4-5 tasoituksen omaaville miehille.

  Ovatko nämä kaverit erityisen huonoja kilpailijoita vai onko tasoitus sittenkään kohdallaan= Butterin pointti?

  Seuraamalla MIDin kotisivuja voi myös havaita, painotuksen olevan hiukan vähemmän kilpailuhenkinen= eri pelaajat joukkue- ja henkilökohtaisiin arvokilpailuihin, ainakin toistaiseksi. Ehkäpä tämäkin muuttuu ajan myötä…

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä USA:ssa tapahtuu