Aihe: US Mastersin selostus suomeksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

US Mastersin selostus suomeksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu US Mastersin selostus suomeksi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Ensiksi: olen hyvin tyytyväinen Petteri Ahomaan ja Toni Karjalaisen työhön tähän mennessä, mutta välillä heiltä tuntuu unohtuvan, että peliä täytyy kommentoida kuvien kautta, ei omien pelien muistojen. Me kuulijat ymmärrämme hyvin, että molemmat osaavat hyvin englantia, mutta sitä ei tarvitse todistella kuulijoille. Tarkoitus ja tavoite on houkutella koko ajan uusia nuoria tämän aivan upean harrastuksen pariin (kävelen itsekin 73-vuotiiana kesäisin Helsingistä Ouluun pienen, valkoisen pallon perässä). Eli back-to-back on suomeksi perättäinen, tap-in on tuuppaus, leader board on tulostaulu, leader in the clubhouse on paras tähän mennessä loppuun pelannut ja muunnelmia siitä on vaikka kuinka monta jne. Suomen kieli on rikas, vivahteikas ja kaunis kieli. Käyttäkää Petteri ja Toni sitä. Juuri niin.

  Ei mun mielestä oo mitään tarvetta rueta suomentamaan väkisin noita vakiintuneita golf termejä. Omaan korvaan ei ainakaan tuuppaus birkku kuulosta tutulta, koska yleensä suomessakin puhutaan tap-inistä.

  Tulis Ruudusta edes lähetys. Jannut pelannu jo tuntitolkulla ja prkl kympiltä alkaa lähetys. Ei vissii kiinnosta vai onkohan vaan puolikas greenfee? Vetäsen itteni saunasolmuun..

  Kuka kertoisi Karjalaiselle, että Kucharin tapa ankkuroida maila käsivarteen on ihan sallittua myös vuonna 2016?

  Joka kerta mainitessa korvaan särähtää ilkeästi tuo Karjalaisen tapa sanoa Ogasta. Voi sen ihan lausua Augusta, varsinkin jos sitä vääntelee vielä suomalaisiin sijamuotoihin.

  KL

  Näin tuomarikollegan näkökulmasta plussaa selostajakaksikolle siitä, että heti ensimmäisenä kisapäivänä huomioivat Teittisen Arton, joka siis on tuomarina meneillään olevassa kisassa. Oilsin toki suonut heidän kertovan Artsin olevan siellä jo toista kertaa peräkkäin.

  Hyvä Artsi!!

  KL

  Ärjy kirjoitti: (10.4.2015 22:31:31)
  Kuka kertoisi Karjalaiselle, että Kucharin tapa ankkuroida maila käsivarteen on ihan sallittua myös vuonna 2016?

  Tämä tuntuu olevan ylipäätään vaikea asia ymmärtää kokonaisuudessaan. Hämmästyttävän moni myös luulee, että pitkät putterit kielletään kokonaan vuoden 2016 alusta. Siitähän ei tietenkään ole kyse, vaan kielto koskee mailan tukemista vartaloon (siis muualle kuin käsiin) lyönnin aikana.

  ts

  KL kirjoitti: (10.4.2015 22:45:32)
  Näin tuomarikollegan näkökulmasta plussaa selostajakaksikolle siitä, että heti ensimmäisenä kisapäivänä huomioivat Teittisen Arton, joka siis on tuomarina meneillään olevassa kisassa. Oilsin toki suonut heidän kertovan Artsin olevan siellä jo toista kertaa peräkkäin.

  Hyvä Artsi!!

  Nyt on multa menny jotain ohi. The Open ja US Open löytyvät kyllä hakemalla…

  Niin loistava tuomari kuin Artsi onkin, ei hän Mastersissa ole ikinä tuomaroinut. The Open ja U.S. Open löytyvät vyöltä ja kutsu U.S. Openiin on tullut tällekin vuodelle.

  En tosin yhtään ihmettelisi jos Ahomaa jotain muuta lähetykseen selittäisi.

  Minulla oli jo viime vuonna hieman vaikeuksia ymmärtää, mikä motiivi Nelosella oli hankkia lähetysoikeudet Suomeen yksinoikeudella ja näyttää ne maksullisella Nelonen Pro – kanavalla. Toki saavat jonkin verran tilauksia tuosta syystä, mutta vaikea nähdä (toki tietämättä lukuja), että tuossa mitenkään voisi olla mahdollisuuksia saada oikeuksiin kuluva raha takaisin. Lisäksi mainoksia on saatu myytyä varsin huonosti, ja ne tuskin ovat kovinkaan rahakkaita diilejä katsojalukujen ollessa matalia.

  Nelonen kerää varmasti paljon negatiivista mielikuvaa itselleen tällä kuviolla, koska moni (esim. ne jotka maksavat Viasatille golf-kanavasta) kokee menettävänsä yhden tärkeän palvelun, koska ei ole valmis maksamaan älytöntä hintaa yhdestä major-kisasta (hintahan tv:stä on lonkalta heittäen kolme kertaa kalliimpi kuin normaali PGA-kisa paikan päällä, vaikka toki katsoja saa koko muun Nelosen urheilun päälle).

  Itse makselin tuota laiskuuttani, mutta kun vilkaisin äsken tv-lähetysten aikatauluja ja huomasin että Nelonen aloittaa lähetyksensä tänäänkin lauantaina klo 22, ja se riitti. Tämähän tarkoittaa että esim. Tiger Woods ja Rory McIlroy ehtivät kierrellä pari tuntia ennen kuin Nelonen viitsii lähetyksensä aloittaa. Tästä jää sellainen maku että Nelonen vai terrorisoi golf-faneja, näyttäen suppeasti kisaa, estäen kilpailun ja laittaen koppiin vähintäänkin b-rivin selostusporukan.

  EFC

  Ei ne lähetykset Viasatinkaan aikana aiemmin alkaneet, paitti The Openista tulee aina koko päivän kisaa.

  EFC kirjoitti: (11.4.2015 19:27:36)
  Ei ne lähetykset Viasatinkaan aikana aiemmin alkaneet, paitti The Openista tulee aina koko päivän kisaa.

  Jees, majorit eroavat normikisoista varmaankin sillä että ennen ison networkin (NBC, CBS) lähetystä ei lähetystä esim. Golf Channelilla nähdä. Toki voi olla niinkin, että nyt kun NBC ja GC ovat fuusioituneet niin US. Open voidaan pitemmälti nähdäkin (jenkeissä), mutta Masters on aina ollut CBS:n heiniä.

  Striimiähän kyllä rapakon takaa riittää ennen varsinaista lähetystäkin.

  Omalta osalta vahva eriävä mielipide selostukseen kokonaisuutena, eli en ole tyytyväinen yhtään. Sinänsä nuo ääntämiset tai englanninkieliset termit eivät häiritse, mutta itse selostaminen on huonoa. Jatkuva monotoninen puhuminen näkyvän tilanteen päälle vie kaiken jännitteen tilanteista. Urheiluselostajan homma on pitää katsoja ajan tasalla ja kiinnostuneena tilanteesta, ei taustoittaa turnausta tai golfia yleensä. Rytmillä ja äänenvoimakkuudella yms. saa paljon aikaan. T Tyryllä oli sama ongelma kun selosti. Hän piti ohjelma-aikaa makasiiniohjelmana jossa sai käsiteltyä samalla Suomigolfin tilaa yms. unohtaen itse kisan.

  En tiedä miksei nelonen tarjoa jenkkiselostusta vaihtoehtona. Siellä käytössä valtava koneisto kentän alueella ja selostajia ryhmien mukana jne. Selväähän on että selostaminen televisiosta katsoen Suomesta ei mahdollista samaa. Ja jenkkiporukka myös oikeasti ollut ja pelannut kenttää, kisannutkin, jolloin paikallistuntemusta kentästä valtavasti. Suomi-selostus on hyvä palvelu niille jotka sen haluavat, mutta vaihtoehto olisi kai teknisesti aika helppo tarjota. Nyt ottaisin mielummin pelkät kenttä-äänet miinus selostus. Ihan äänettömällä kuitenkin tunnelma myös häviää.

  TIetääkö joku äänistremin joka saisi samaan synkkaan lähetyksen kuvan kanssa? MAsters-radio oli ainakin eilen edellä.

  MOD Q8
  Moderaattori

  flog kirjoitti: (11.4.2015 18:37:25)
  Itse makselin tuota laiskuuttani, mutta kun vilkaisin äsken tv-lähetysten aikatauluja ja huomasin että Nelonen aloittaa lähetyksensä tänäänkin lauantaina klo 22, ja se riitti. Tämähän tarkoittaa että esim. Tiger Woods ja Rory McIlroy ehtivät kierrellä pari tuntia ennen kuin Nelonen viitsii lähetyksensä aloittaa.

  Pitää ymmärtää, että Nelonen (tai Viasat) ei voi päättää koska lähetys alkaa. Eli lähetys alkaa joka maassa samaan aikaan, niin USAssa kuin UK:ssa Sky:lla, koska näyttävät samaa lähetystä.

  Ainoastaan Mastersin (CBS:n) nettistriimit pyörivät aikaisemmin, mutta nekään eivät alkaneet alusta.

  Nämä rajoitetut katseluajat on aina ollut miinuspuoli vuoden ensimmäisessä majorissa. Augusta National rajoittaa hyvin tarkkaan minkä verran sieltä saa kuvaa lähettää kentältä, samoin kuin kaikkia muitakin aspekteja.

  Mielestäni Antti Vaalas olisi ollut fiksuin selostaja Suomeksi ainakin mitä aiempien vuosien selostuksia muistelee.

  Eiköhän paikallisella TV-yhtiölläkin ole sanansa sanottavana noista lähetysajoista. Ainakin täällä Hollannissa paikallinen urheilukanava on lähettänyt jokaisena pelipäivänä suoraa TV-kuvaa mm. Amen-cornerista kahdella eri kanavalla ennen virallisen TV-lähetyksen alkamista (olisikohan samaa streamia kuin CBS:n nettistriimi).

  Eli Nelosen rahat eivät vain ihan riittäneet täyden palvelun tarjoamiseen?

  Partnerina CBS on saanut viime vuosina sentään lisätä näitä streameja (Amen Corner, 15+16 ja pari featured groupia), varmasti samaa kuvaa tulee Hollannissa. Aiemmin ei ollut niitäkään, Faldot ja kumppanit joutuivat lätisemään tyhjiä kun taustalla pelattiin… Varsinainen lähetys on CBS:llä ja joka puolella 22:00-2:00, sunnuntaina kai tunnin pidempään.

  Oli pakko ottaa ruutu+ pro -palvelu kuukaudeksi tämän oudon Masters-kuvion takia. En olisi uskonut, että kuvien mukana tulee suomalaisen golf-harrastelijan selostusta. Kun on tottunut kuuntelemaan Jim Nantzia, Nick Faldoa, David Fehertya ja muita ammattilaisia, pakko todeta, että nyt kuultava selostus on amatöörin puuhastelua. Kuten yleensä on tapana Nelosen Super Bowl -lähetyksissä, olisi kohtuullista, että olisi tarjolla erikseen myös jenkkilähetyksen selostukset.

  Ps. Onneksi T. Karjalainen pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Kaverilla sujuvaa sanailua ja selvästi tietää, mistä puhuu.

  Näin on Toni pelastaa mutta kaveri ei kyllä selostajaksi tähän urheilulajiin sovellu, valitettavasti.

  KL kirjoitti: (10.4.2015 22:45:32)
  Näin tuomarikollegan näkökulmasta plussaa selostajakaksikolle siitä, että heti ensimmäisenä kisapäivänä huomioivat Teittisen Arton, joka siis on tuomarina meneillään olevassa kisassa. Oilsin toki suonut heidän kertovan Artsin olevan siellä jo toista kertaa peräkkäin.

  Hyvä Artsi!!

  Läheinenkin kollega? 😀

  J-P Salakari

  Itse en juurikaan välitä kuka ja miten selostaa, vaan keskityn katsomiseen. Äänetkin saa telkkarista kai aika helposti pois, jos ei selostus miellytä…

  Todellakin erikoista ettei vaihtoehtona alkuperäisselostusta.

  jroos kirjoitti: (12.4.2015 23:54:23)
  Todellakin erikoista ettei vaihtoehtona alkuperäisselostusta.

  Jospa siitä pitää maksaa ylimääräistä?

  Aleksi11 kirjoitti: (12.4.2015 17:21:28)
  Oli pakko ottaa ruutu+ pro -palvelu kuukaudeksi tämän oudon Masters-kuvion takia. En olisi uskonut, että kuvien mukana tulee suomalaisen golf-harrastelijan selostusta. Kun on tottunut kuuntelemaan Jim Nantzia, Nick Faldoa, David Fehertya ja muita ammattilaisia, pakko todeta, että nyt kuultava selostus on amatöörin puuhastelua. Kuten yleensä on tapana Nelosen Super Bowl -lähetyksissä, olisi kohtuullista, että olisi tarjolla erikseen myös jenkkilähetyksen selostukset.

  Ps. Onneksi T. Karjalainen pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Kaverilla sujuvaa sanailua ja selvästi tietää, mistä puhuu.

  Minusta selostus on hyvinkin asiantuntevaa. Ehkä minä lukeudun ’liian tavallisiin’ katsojiin, joille tällaiset selostukset ovat juuri sitä, mitä odotankin. Varsinkin kuin muistaa Lassi Tilanderin ja kumppaneiden ’jorinoita’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: US Mastersin selostus suomeksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu US Mastersin selostus suomeksi