23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

US Open 2017

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu US Open 2017

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mistä seuraatte masterssia, onko Viasat ainoa vaihtoehto?

    ==========

    Ketjun otsikko US Masters 2017 vaihdettu ja siirretty oikealle aihealueelle (Kilpagolf & harjoittelu)

    Leader Board

    http://www.usopen.com/scoring.html

    Teetimes

    http://www.usopen.com/tee-times.html#!round-1

    Paikalla tuomarina olevan Arto Teittisen blogit.

    https://golfpiste.com/kategoria/blogit/arto-teittinen/

    LDR-MOD Dole

    Oletan, että tarkoitat US Openia 2017, koska US Masters 2017 pelattiin jo huhtikuussa.

    Ketjun nimi vaihdettu ja siirretty oikealle aihealueelle. Liimasin sen kisan ajaksi aihealueen alkuun. Lisäsin ensimmäiseen viestiin myös linkin Arto Teittisen sujuvan mielyttäviin mielenkiitoisiin blogeihin. Minun tuomarikouluttajani, suuresti kunnioittamani Artsi ja Huvisen Timppa ovat paikalla, Timppa vieraana, Artsi jälleen kentällä.

    LDR-MOD Dole

    Hienoa kuvaa – featured groups, featured holes – tulee myös osoitteesta http://www.usopen.com.

    Onko US Openin kenttä liian helppo? Siltä vaikuttaa kun ekan kierroksen puolivälissä yli 20 pelaaja on alle parin ja kärki -7 (sivuaa ennätystä). Ei tämä ole mikään ”ultimate test of golf” niin kuin mainostavat. Kaiken lisäksi vielä leikkasivat raffeja eilen kun olisi kuulemma muuten liian vaikeaa. Järjestäjät ovat mokanneet joko kentän valinnassa tai sen virityksessä.

    Luin jostain (muistaakseni Teittisen blogi golfpisteen FB sivuilla, jota jostain syystä ei ole tullut tänne verkkosivuille) että väylien leventämisen ideana oli se, että viikonlopuksi olisi luvattu navakasti tuulta. Jos näin tapahtuu, tulokset voikin olla ihan eri luokkaa.

    Edit: Ei ollut Artsin blogi, luin jostain muualta. Mutta sitä etsiessä osui silmääni että pelaajat eivät pidä noita heviraffeja kauheana pelotteena, väylät ovat heidän mukaan leveät.

    Sääennusteiden mukaan kovempaa tuulta on luvassa vasta päätöspäivänä sunnuntaina eikä silloinkaan taida tuulla erityisen kovaa. Ihan liian hyvä tulostaso ottaen huomioon että kyseessä on US Open. No, muutamat huiput seikkailivat kyllä sentään raffissa.

    Näköjään kenttä on ollut riittävän vaikea monelle lajin huippumiehelle, kun jatkokierroksilta putosivat mm. Dustin Johnson, Justin Rose, Adam Scott, Rory McIlroy, Henrik Stenson, Bubba Watson, F. Molinari, Thomas Pieters, Alex Noren, Jason Day,….

    Nyt on kyllä vaikea veikata voittajaa. Hyvä ehdokas on Paul Casey, joka on löytänyt pelilleen kokonaan uuden vaihteen rapakon takana. Saman voi sanoa myös Brooks Koepkasta.

    Totta on että yllättävän monelle huippupelaajalle Erin Hills on osoittautunut varsin vaikeaksi. Toisaalta kenttä on ollut US Openin historiassa helpoimmasta päästä: cutraja esim oli +1 joka on alhaisin vuoden 1990 jälkeen. Kahtena ensimmäisenä päivänä on myös molempina pelattu tulos -7 (toisena päivänä kaksikin pelaajaa), joka sekin sivuaa alhaisinta ennätystä. TV-katsojan kannalta kenttä on ollut tylsä, hyvin paljon puttikilpailua muistuttava (kuten esim St Andrews Old Coursella tuulettomana päivänä) . Sen sijaan kisa voitosta on tietysti jännittävä. Olen tässä toivonut lisää tuulta, sitä onkin Accuweatherin ennusteiden mukaan tulossa,varsinkin sunnuntaina, mutta myös tänään lauantaina mahdollisesti rajunkin ukkosen säestämänä.

    Kolmannella kierroksella Paul Casey romahti sijalle T17. Vahvaksi voittajaehdokkaaksi nousi Justin Thomas 63 lyönnin haamukierroksellaan (muistissa on hänen 59 lyönnin kierroksensa kauden alussa Hawaijilla). Tasaiset 67-70 lyönnin kierrokset kisassa ovat pelanneet muut kärkimiehet Brian Harman yhden lyönnin johdossa, Brooks Koepka ja Tommy Fleetwood. Mahdollisuutensa on vielä Ricky Fowlerillakin nakuttaessaan finaalissa alle 70 lyöntiä…

    Ihmeitä tapahtuisi, jos voittaja ei tule tästä kärkiviisikosta.

    Kolmannella kierroksella Paul Casey romahti sijalle T17. Vahvaksi voittajaehdokkaaksi nousi Justin Thomas 63 lyönnin haamukierroksellaan (muistissa on hänen 59 lyönnin kierroksensa kauden alussa Hawaijilla).

    Ei ollut pöllömpi suoritus Thomasilta varsinkaan se päätösreiän eagle. 670 jaardia, ja pallo kahdella lyönnillä pariin metriin. Hauskinta tuossa oli se, että Justin löi sekä avauksen, että toisen lyönnin spoonilla. 🙂

    Omituista televisiointia jenkeiltä. Lähinnä äänipuolella.
    Eivät ole keksineet miten saisi taustalla pörräävän lentsikan äänen vaimennettua. Ei pitäisi olla vaikeaa käyttää suuntaavia mikrofoneja ja nekin auki vain yksi kerrallaan.
    Mutta ehkä tuo taustamelu kuuluu jenkkiläiseen elämään – niinhän sitä pitää pukata jonkinsortin musaakin hidastuksen tai toistonkin päälle.

    Itse yritin vaimentaa tuota moottorin ääntä telkkarin ääniominaisuuksilla, mutta vaikka vedin ekvalisaattorilla äänet 100Hz, 200Hz, 500Hz minimiin ei melu kokonaan hävinnyt. Pitäisiköhän hankkia kuulokkeet, joilla ei toistuisi alle 1000Hz mitään. Sitten ei ehkä toistuisi selostuskaan – toisaalta – tilanne on nytkin sama kun täytyy äänenvoimakkuus panna minimiin.

    Mielenkiintoinen tuo havainto ääniongelmista. Itseäni on häirinnyt yleisön diskanttivoittoinen hälinä, häiritsevää.
    Amerikkalaistelevisiointi ja selostus on sinänsä hyvä, televisiointi kuvan suhteen erinomainen, mutta ”Trumpin” FOX-kanavan selostajien mietteet kentästä ovat tyypillisen amerikkalaiset ja myös trumpmaiset: Kenttä on hirmuvaikea ja todellinen ”ultimate test of golf”, bunkkerit uskomattoman vaikeita, griinit täydelliset (joka on varmaan tottakin) ja ainakin joka toinen lyönti on ”really a big test”, ja ”wait for the wind tomorrow”. Jaaha, kun katsoo kilpailun tulostasoa ja kentällä tehtyjä ennätyksiä niin voi vain sanoa: Fake news.

    Viiden miehen kärkiryhmästä kisan huonoimman kierrostuloksensa tekivät eilen pahiten sulanut Justin Thomas ja ’vain’ par-tuloksen pelanneet Brian Harman ja Tommy Fleetwood. Se auttoi osaltaan parasta kierrostaan sivunneen Brooks Koepkan selvään neljän lyönnin voittoon. Finaalikierroksen kovimman tuloksen (66) teki Matsuyama, joka nousi puskista jakamaan kakkossijaa Brian Harmanin kanssa.

    Koepka oli mukana viidettä kertaa US Openissa. 2012 tuloksena oli MC, 2014-16 sijoitukset top20:een (2014 T4). Takavuosilta hänet muistetaan mm. nelinkertaisena Euroopan Challenge Tour -voittajana. OWGR:ssä hän oli ennen viikonvaihdetta sijalla 22.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: US Open 2017

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu US Open 2017