26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Tutun oloinen laite…

Etusivu Foorumit Välineet Tutun oloinen laite…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 90)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • KL

    Anturit puuttuvat…

    Anturit? Eihän niitä ole vihreässä huoneessakaan?

    KL

    Eikö? Sitten sekoitan johonkin toiseen kuutioon.

    ts

    KL
    Eikö? Sitten sekoitan johonkin toiseen kuutioon.

    En tideä mihin sekoitat, mutta ei ole kuutiossa (4DSwing) ainuttakaan anturia.

    Gears on tällä hetkellä… ihme kyllä, ensimmäinen ja ainoa varteenotettava kilpailija 4DSwingille, tosin huomattavasti vähemmin ominaisuuksin ja taas toisaalta muutamin paremmin. Heidän onnensa on ollut syntyä oikeaan maahan ja saada tuote aidosti markkinoillekin.

    Tuohan vaatii niitä heijastimia ympäri kehoa ja mailaa jos haluaa kaikki mitata.

    ts

    Q8
    Tuohan vaatii niitä heijastimia ympäri kehoa ja mailaa jos haluaa kaikki mitata.

    Niin tekee ja se on todettu sen kautta epätarkemmaksi kuin tuo meidän konenäköön perustuva sovellus, lähinnä sen kautta, tulevatko täplät aina samoin ja pysyvätkö paikallaan. Toki kuutiossakin omat haasteensa on, mutta aika tarkaksi se lopulta saatiin.

    Nyt kun vielää saataisiin tuo Win7 sovellus toimimaan kaikkien ajurien osalta niin saataisiin Espanjan laite kuntoon ja projekti etenemään

    TS

    Heidän onnensa on ollut syntyä oikeaan maahan ja saada tuote aidosti markkinoillekin.

    Mitään en teknologiasta tiedä, mutta jenkit ovat yleisesti tunnettuja siitä, että he osaavat tuotteistamisen jalon taidon. En siis välttämättä puhuisi onnesta, vaan myynnin ja markkinoinnin ammattitaidosta.

    ts

    Sabane

    Mitään en teknologiasta tiedä, mutta jenkit ovat yleisesti tunnettuja siitä, että he osaavat tuotteistamisen jalon taidon. En siis välttämättä puhuisi onnesta, vaan myynnin ja markkinoinnin ammattitaidosta.

    Kerrotko miten siihen tästä maasta löytyy rahalliset resurssit? Tuotekehitykseen niitä vielä löytyi aika pitkäänkin, mutta sitten….

    Eli onnen osuus on se, että tuossa maassa on sijoittajia, jotka laittavat millin kiinni silloin kun meillä pääomasijoittajiksi itseään kutsuvat tarjoavat 10k rahaa.

    TS
    Kerrotko miten siihen tästä maasta löytyy rahalliset resurssit?

    Minkä takia pitäisi olla ”tässä maassa”? Globaali maailma ja sitä rataa.

    Sabane on oikeassa. Kun katsoo viimeaikaisia sijoituksia Suomeen, niin tuo ts:n toteama ei aivan pidä paikkaansa.

    Pääomasijoitusmarkkinasta kokemusta omaavana täytyy todeta, että sijoittajia kiinnostaa tiimi (kokemus ja näytöt), markkina ja viimeisenä teknologia.

    ts

    No nyt taas tulee kommenttia kovin vähän asioista tietäviltä. Kyllä ne ensimmäiset askeleet vaan joutuu kotimaan pääomamarkkinoiden kautta ottamaan ja siinä kun vielä osuu pahimpaan mahdolliseen aikaan, ei saada juttua sille tasolle, että pääsisi ulkomaista rahaa hakemaan. Surullinen ja satoja kertoja toistunut tarinahan on, että tukea löytyy tuotekehitykseen ja sitten kun aletaan olla valmiita ja pitäisi markkinioille mennä…

    Minullahan ei ollut pätkän vertaa tekemistä rahoituksen kanssa, mutta pääsin toki vierestä seuraamaan kun sitä varsin kovat ammattilaiset hoitivat.

    Riippuu siitä mistä pitäisi tietää. Vihreän kuution taustoista en osaa sanoa yhtään mitään.

    Sen osaan kyllä sanoa, että jos joku noista mainitsemastani valinnan kriteeristä ei täyty, niin rahaa ei tule. Se on aivan sama kuinka kovat ammattilaiset ovat juttua myymässä.

    Merkittävä osa näistä surullisista tarinoista johtuu juuri tiimistä tai sen puutteesta.

    Se mitä julkinen taho on rahoittanut historiassa on oma lukunsa. Tämä eräs nimeltä mainitsematon taho on tosin muuttanut kriteeristöään viime vuosina.

    ts

    Innokas
    Riippuu siitä mistä pitäisi tietää. Vihreän kuution taustoista en osaa sanoa yhtään mitään.

    Näin juuri. Siihen silti otit kantaa.

    Merkittävä osa näistä surullisista tarinoista johtuu juuri tiimistä tai sen puutteesta.

    Tai sitten rahoittajien täydestä osaamattomuudesta. Hyviä hankkeita kaadetaan kasapäin loppumetreillä ja juuri silloin kun satsausta pitäisi lähteä kasvattamaan, tai jopa naurettavan kokoisiin summiin siihen nähden mitä ensin on laitettu kiinni. Siinä kohti tulee mieleen että maksetaanko tällekin henkilölle ihan oikeasti palkkaa tuosta ”työstään”, kun kaveri on vuosien jälkeenkin täysin pihalla projektista.

    En tasan tarkkaan ottanut kantaa itse kuutioon vaan siihen, että hyviin hankkeisiin löytyy rahaa niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Hyvän hankkeen tärkeimpiä kriteereitä rahoituspäätöstä tehtäessä ovat nuo kolme edellisessä viestissäni mainitsemani seikkaa.

    Jos varhaisen vaiheen rahoituksen hankkimisen ulkoistaa, niin sitten vika on tiimissä. Kyllä sijoittajat odottavat tiimin kykenevän kertomaan mihin rahaa tarvitaan.

    Jos kuutio tai mikä tahansa muu hanke ei ole saanut rahoitusta, niin on kovin helppoa syyttää rahoittajia. Näin kaikki ilman rahoitusta jääneet yleensä tekevätkin.

    Toisaalta ammattimaisen rahoittajan olisi pitänyt kyetä kertomaan, miksi hanketta ei rahoiteta. Mielummin jopa sen mitä pitäisi tapahtua, että hanketta rahoitettaisiin.

    ts

    Muutama asiavirheen korjaus:

    Ensinnäkin tässä keskusteltiin nimenomaan kuution rahoituskuviosta, johon otit kantaa, tahtoen tai tahtomattasi, kytkös oli selvä.

    Toisekseen kuutio sai projektina rahoitusta melkoisen kasan, vasta kun se oli käytännössä valmis markkinoille, rahoitus loppui, eli tuotekehitykseen ja ideaan uskottiin, varsin ymmärrettävästi, mutta kun olisi pitänyt lähteä pystyttämään pari laitetta maailmalle, niin hanat menivät kiinni. En lähde julkisesti asiaa sen tarkemmin selittämään, mutta toiminta oli kaikilta osin kaukana ammattimaisuudesta nimenomaan rahoittajatasojen puolelta, kuten myös jälkihoito.

    Eli kuten tällaisilla foorumeilla usein, vahvoja mielipiteitä esittävät ne, joilla asiasta on kaikkein vähiten tietoa.

    No hiljalleen tästä uuteen nousuun….

    Kyllä Suomestakin löytyy yrityksiä ja hankkeita jotka ovat saaneet rahoitusta ja onnistuneet, sekä yksityistä että julkista.

    Supercell taitaa olla loistavin esimerkki. Tietysti Paanasella & co oli jo yksi onnistunut startup takana, mutta juuri siinä tiimin ja henkilöiden merkitys näkyy, että Paananen luultavasti olisi saanut rahoitusta mihin vaan, vaikka olisi sanonut että tehdään koivunmahlapurukumia.

    Just oli uutinen siitä firmasta joka tekee taipuvia näyttöjä (en muista nimeä) saivat kai 20 ME. Sielläkin on porukkaa joka on ollut monessa mukana aikaisemmin, varmaan vaikutti.

    Muistaakseni Monty Widenius keräsi myös heti uuteen hankkeeseen muutaman miltsin, kun ei jaksanut olla MySQL:n jälkeen kokonaan eläkkeellä vielä.

    Ja huono esimerkki: Eikös muutama vuosi sitten porukka entisiä johtajia mm. Nokialta perustanut uutta komeaa verkkokauppaa, saivat kai aika laillakin rahoitusta mutta ei siitä vissiin mitään tullut?
    Verkkokauppahankkeita varmaan oli paljon, miksi just nuo sai rahoitusta ja moni muu ei?
    Siksi, että tiimiin uskottiin, koska oli näyttöä että ovat joskus jossain bisneksessä onnistuneet.

    Ymmärtääkseni monessa onnistuneessa ”keksinnössä” olennaista on että ”keksijä” on ymmärtänyt mennä kimppaan bisnesmiehen kanssa riittävän aikaisin. Ja myös kuuntelee mitä se bisnesmies sanoo.
    (Yritin joskus itse olla sellainen bisnesmies, no meni heti keksijän kanssa sukset ristiin… mutta firma kyllä käynnistyi ja on pysynyt pystyssä, olennaista oli että keksijä ymmärsi palkata toimarin ja siirtyä itse vastaamaan vain tuotekehityksestä)

    Edit: ja onkohan Jenkeissä sen helpompaa… rahaa on tarjolla 100 x enemmän joo, mutta pyytäjiäkin on 100 x enemmän. Kyllä siellä samat kriteerit on eli tiimi, markkinanäkemys ja tuote.

    Nyt ts saivartelet, koska kommentoin Sabanen viestiä. Jos se mielestäsi on kytköksessä kuutioon niin olkoon sitten. Kuutioon liittyy avaukseni, missä totesin laitteen muistuttavan kuutiota. Ei sanaakaan rahoittamisesta yms.

    Tuosta tiedonpuutteesta…entisenä pääomasijoittajana ja muutama sataa miljoonaa myytyjen firmojen omistajille rahaa tehneenä rohkenen olla eri mieltä tiedon puutteesta. Siis mitä sijoittamiseen tulee.

    Jos sijoittaja laittaa rahahanat kiinni, niin syynä on usein pari asiaa. Usko loppuu, kun homma ei etene (”throw good money after bad”). Toinen, valitettavan usein kokemattomia yrittäjiä kohtaava tilanne, kun sijoittajan rahat loppuvat.

    Ensimmäiseen yllä mainittuun haasteeseen auttaa kokenut tiimi. Tällöin usko on vahvempi. Toisesta ongelmasta saa syyttää itseään. Mitä otit rahaa persaukisilta.

    ts

    No innokkaan kommentit jatkuvat asiasta tietämättömän tavalla, mutta tuo Sabanen viestihän oli nimenomaan kohdistunut minun aiempaani ja siitä ketjutus. Lue ne järjestyksessä etkä vain yhtä niin varmaan ymmärrät itsekin. Sabanehan kysyi, miksi sitä rahaa pitää kotimaasta hakea globaalissa maailmassa (tarkoitti varmaan globaalissa toimintaympäristössä, koska maailma ja globaali ovat tuossa synonyymeja) Siihen kirjoitin vastaukseni, jossa todettiin että rahaa tarvittaisiin ensin kotimarkkinoilta.

    ”Suomiongelma” on hemmetin tuttu kaikille asian ympärillä pyörineille ja siitä käytiin vuosia sitten varsin paljonkin keskustelua. Tämän päivän tilannetta en niin hyvin tunne, mutta silloin kaatui monta pirun hyvää hanketta aivan järjettömään aikaan.

    Ja vielä sen verran, että jos olisit perillä siitä mitä kuution ympärillä tuolloin touhuttiin ja kenen toimesta, jättäisit nuo opastuksesi kirjoittamatta. Asiaa tuntevasta ne tuntuvat huvittavilta ja typeriltä. Onko sinulla esim pienintäkään käsitystä, paljonko tuohon jo oli laitettu rahaa ja paljonko puuttui markkinoille menemisestä? Tai ketkä olivat rahoittajina ja mitä tapahtui. Molemmat arvaamme vastauksesi.

    En tiedä. Eikä oikein kiinnostakaan. Luulin asiasta keskusteltavan yleisemmällä tasolla. Itse en teemaa kuutioon ole linkittänyt. Miten edes voisin, koska en kuution historiaa edes tunne.

    Mitä kommentoi Sabane?

    Kuinkahan suuret markkinat aidosti tuommoiselle ”kuutiolle” olisi tarjolla ? Jos oletetaan, että tiimi ehkä oli oikea ja tuotekin teknisesti ok, niin tämä kai on se jäljelle jäävä kysymys, johon ”hyvä” idea kaatuu, elleivät markkinat ole riittävät.

    Kuinka laaja-alaisesti tuommoista härveliä olisi voitu hyödyntää ja kuka olisi ollut valmis maksamaan (ja kuinka paljon) sen tuomasta lisäinformaatiosta ? Olisiko se ollut vain kilpapelaajien valmennusta varten vai olisiko sillä ollut merkitystä myös meille klubipelaajille ? Kuinka moni klubipelaaja edes käyttää rahaa valmentautumiseen ja paljonko olisi ollut valmis käyttämään lisää, jos ko. lisätietoa olisi ollut käytettävissä ? Kuinka moni sellainen, joka ei käytä rahaa harjoitteluun ollenkaan olisi ollut valmis käyttämään ja kuinka paljon ?

    Jos löytää vastaukset mm. näihin kysymyksiin, onkin jo aika helppo arvioida, onko hankkeella menestymisen mahdollisuuksia vai ei.

    ts

    No jospa luet ketjun kokonaan tai vaikka tästä viestistäni alkaen, mihin Sabane kommentoi. Pointti on siinä, että tuolla isossa maailmassa on hyvälle projektille helppo saada se 10 milliä rahoitusta, kun täällä po-sijoittajat ovat tarjoamassa roposia, julkispuolta lukuunottamatta, jossa sitten kohdataankin omat ongelmat.

    ts

    Gears on tällä hetkellä… ihme kyllä, ensimmäinen ja ainoa varteenotettava kilpailija 4DSwingille, tosin huomattavasti vähemmin ominaisuuksin ja taas toisaalta muutamin paremmin. Heidän onnensa on ollut syntyä oikeaan maahan ja saada tuote aidosti markkinoillekin.

    Tälläkin hetkellä maailmalla on useampi taho, jotka kuution haluaisivat, mutta muutamasta satkusta on homma kiinni. Eikä oikein jaksa edes enää kysellä kun vastaukset saavat lähinnä tuntemaan myötähäpeää.

    ts

    Klubipelaaja
    .

    Kuinka laaja-alaisesti tuommoista härveliä olisi voitu hyödyntää ja kuka olisi ollut valmis maksamaan (ja kuinka paljon) sen tuomasta lisäinformaatiosta ?

    Erittäin moni ja varsin paljon. Laitehan palvelee parhaiten nimenomaan harrastajia, kilpapelaajille sen merkitys on vähäisempi, tosin joissain tilanteissa erittäin merkittävä. Maailmalla kun riittää pirun paljon noita tavoitteellisesti harjoittelevia harrastajia.

    Klubipelaaja

    Kuinkahan suuret markkinat aidosti tuommoiselle ”kuutiolle” olisi tarjolla ? Jos oletetaan, että tiimi ehkä oli oikea ja tuotekin teknisesti ok, niin tämä kai on se jäljelle jäävä kysymys, johon ”hyvä” idea kaatuu, elleivät markkinat ole riittävät.

    Kuinka laaja-alaisesti tuommoista härveliä olisi voitu hyödyntää ja kuka olisi ollut valmis maksamaan (ja kuinka paljon) sen tuomasta lisäinformaatiosta ? Olisiko se ollut vain kilpapelaajien valmennusta varten vai olisiko sillä ollut merkitystä myös meille klubipelaajille ? Kuinka moni klubipelaaja edes käyttää rahaa valmentautumiseen ja paljonko olisi ollut valmis käyttämään lisää, jos ko. lisätietoa olisi ollut käytettävissä ? Kuinka moni sellainen, joka ei käytä rahaa harjoitteluun ollenkaan olisi ollut valmis käyttämään ja kuinka paljon ?

    Jos löytää vastaukset mm. näihin kysymyksiin, onkin jo aika helppo arvioida, onko hankkeella menestymisen mahdollisuuksia vai ei.

    Juuri näitä mietin minäkin.

    Kun nyt sekä 4DSwing että GEARS ovat molemmat tuotannossa niin uskoisin että sijoittajaa kiinnostaisi myös se kuinka paljon tarkalleen käyttäjiä tällä haavaa on, kuinka paljon he laitteita käyttävät ja millainen on käyttäjäpalaute. GEARSin sivuilta tosin selviää että heillä on reilun kolmekymmentä asennusta ympäri maailmaa, niistä 3 Euroopassa.

    Onhan laitteita toki varsin paljon mutta edelleenkään ei tiedetä kuinka moni käyttää/kuinka usein käyttää/on tyytyväinen. Ei kai sellainen mikään liikesalaisuus voi olla?

    ts

    kebax

    Kun nyt sekä 4DSwing että GEARS ovat molemmat tuotannossa niin uskoisin että sijoittajaa kiinnostaisi myös se kuinka paljon tarkalleen käyttäjiä tällä haavaa on, kuinka paljon he laitteita käyttävät ja millainen on käyttäjäpalaute.

    Mutta eihän 4DSwing ole tuotannossa eikä markkinoilla. Tulijoita kyllä olisi kun saisi elvytettyä tuon Riihimäen koneen taas kesän ja testien jäljiltä toimintaan. Eli suoraan sanoen rahat ja rahoitus loppuivat juuri silloin kun piti kolmeen paikkaan lähteä laitteita maailmalle viemään.

    Toisaalta on aika turha miettiä siinäkään tapauksessa käyttäjämääriä, koska maailmalla liikutaan ihan eri lukemissa. Kovin tuntuu olevan kirjat täynnä noilla jotka Gearsia käyttävät ja aika kovalla tuntiveloituksella mennään. Meillä taas alkuperäinen kuvio perustui melko toisenlaiseen malliin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 90)
Vastaa aiheeseen: Tutun oloinen laite…

Etusivu Foorumit Välineet Tutun oloinen laite…