Aihe: Tourien tragedioita - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

Tourien tragedioita

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tourien tragedioita

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1159210 Ilmoita asiaton viesti

  Eilen suuren pettymyksen sai kokea Callum Shinkwin, joka Scottish Openin viimeisen reiän tiiboksissa saattoi olla jo melko varma tulossa olevasta ensimmäisestä voitostaan Eurotourilla, ja messevästä yli miljoonan dollarin potista. Siinä vaiheessa hän tiesi, että par-tulos riittää voittoon, eikä kortissa ollut finaalikierrokselta ainoatakaan bogia. Viimeinen reikä oli sitä paitsi helpohko par-5.

  Shinkwin löi kakkosensa griinibunkkerin taakse raffiin. Ei mitään hätää, pallo chipillä bunkkerin yli griinille, ja kaksi puttia riittää voittoon. Hupsista, epäonnistunut kolmoslyönti ei vienytkään palloa griinille vaan bunkkerin viereen! Enää kaksi lyöntiä jäljellä par-tulokseen eikä pallo vieläkään griinillä…

  Tässä vaiheessa hermostunut Shinkwin jätti neljännen lyöntinsä putterilla vajaaksi, matkaa reikään jäi vielä pari-kolme metriä. Ja eikös pahin skenaario toteutunut: putti niukasti ohi, korttiin ensimmäinen ja ainoa bogey – ja play-off Rafa Cabrera-Bellon kanssa oli edessä. Rafa vei rutiinilla laariinsa tarjolle yllättäen tulleen runsaan miljoonan. Voi sanoa, että Shinkwinin kolmannen lyönnin epäonnistuminen viimeisellä reiällä maksoi hänelle lähes 400.000 dollaria. Lohdutukseksi jäi tosin vajaat $680.000 + pelipaikka The Openiin.

  Tuleeko mieleen vastaavanlaisia viime hetken tragedioita toureilta?

  #1159262 Ilmoita asiaton viesti

  Pakko hieman itekin hehkuttaa eilistä draamaa. Kattelin kisaa jostain seiskasta alkaen ja mietin sit loppuvaiheessa jo nukkumaanmenoa kun näytti että Shinkwin hoitaa homman kun Dodt ja muut hyytyivät mut jotenkin tuli tunne et jotain tapahtuu. Rafa pelasi koko päivän hienoa peliä, teki birkkuja ja upotti hienoja game saver-pareja ja päätösreiän jälkeen olin jotenkin ihan varma ettei tää ollu tässä. Loppu onkin sitten historiaa. Aika pitkään kesti ennen kun playoffsit käynnistyi ja pelaajien olemukset lämmittelyalueella kertoivat jo valmiiksi miten tulee käymään. Shinkwin oli kuin hätääntynyt peura ajovaloissa ja Rafa oli haistanut veren.

  #1159284 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tuleeko mieleen vastaavanlaisia viime hetken tragedioita toureilta?

  Miten olisi tapaus van de Velde 1999 Britis Openissa?

  Viimeisellä reiällä tupla olisi riittänyt voittoon, mutta sammakonpurijan piti näyttää sankaruuttaan kakkoslyönnillä ja äijä teki triplan ja hävisi uusinnassa.

  Kaikkien aikojen hölmöily.

  #1159351 Ilmoita asiaton viesti

  ’sammakonpurija’?
  hölmöillä voi monella tavalla.

  #1159382 Ilmoita asiaton viesti

  Heh, van de Velden tapaus oli kyllä huikea.. ..jollain mittarilla. Olikohan niin että vielä kolmannenkin lyönnin jälkeen ois voinu ottaa järjen käteen ja pelastaa tilanteen, mutta ei. Kaveri ei miettiny mitään muuta kun että mistä tahansa palloa vaan griinille. Pulkkista lainatakseni, ”Don’t push the river..”

  Edit. Hah, sälli pelannu myöhemmin kyseisen väylän bogiin pelkällä putterilla..:D

  #1159407 Ilmoita asiaton viesti

  Vielä van de Veldestä ja tuosta kisasta: sen näytti Nelonen, ja kuten yleensä tuohon aikaan ”joku muu ohjelma” – tässä tapauksessa uutiset – keskeytti suoran lähetyksen ja draama jäi pääosin näkemättä Suomessa.

  #1160997 Ilmoita asiaton viesti

  Jos tragedian vastakohta on komedia niin tänään klo 18:20 (CET+1) nähtiin sellainen The Openin viimeisellä reiällä (par-4) Chris Woodin esittämänä. Siinä vaiheessa cut-raja oli vielä +3, kun CW oli tilanteessa +5 ennen kakkoslyöntiään reiällä 18. Mies upotti noin 150 metristä kakkosensa suoraan kuppiin. Tuloksena eagle ja jatkopaikan varmistus. Noin tuntia myöhemmin ilmeni, että tuo +5 olisi sekin riittänyt jatkokierroksille, mutta tuossa vaiheessa tilanne oli vielä toinen.

  Muistuuko mieleen muita vastaavia viimeisen reiän iloisia yllätyksiä toureilta?

  #1161069 Ilmoita asiaton viesti

  Näin The Openin ollessa käynnissä muistuu lähimenneisyydestä mieleen Adam Scottin romahdus viimeisen rundin loppusuoralla. Taisi olla 2012 Open kyseessä…johti vielä 15 tultaessa neljällä lyönnillä, ja viidellä lyönnillä lopullista voittajaa Elsiä. Siitä sitten alkoikin Scottin bogi-rumba…samalla kun Els niittaili birkkuja. Ja lopputulos muistetaankin.
  Toinen romahdus muistuu mieleen Thomas Björnin suorittamana. Lähti vimoseen päivään muistaakseni 4 lyönnin johdosta. 17 reiälle tultaessa taisi olla jo pari perässä club-house-leaderia. 17 reiällä björn ”huukkasi” tiiltä 3 palloa veteen yrittäessään ylittää tiiboksin ja väylän välistä vettä. Tulos reiältä 11, kierrokselta 86, ja tuloksena 30. sija.

  #1164040 Ilmoita asiaton viesti

  Sääliksi kävi tänään Alex Levy, joka Saksan kisan ensimmäisellä uusintareiällä sai voiton tuovan ns. varman birdieputin lipsahtamaan ohi. Mittaa putilla oli ehkä hiukan yli metri, joten oletus oli että puolustava mestari Levy uusii voittonsa. Toisin kuitenkin kävi. Ehkä putti näytti niin itsestään selvältä, että Levy ei kunnolla keskittynyt siihen.

  Toisella uusinnalla voiton nappasi sitten Jordan Smith.

  #1164044 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Varmoja putteja ei ole olemassa, etenkään ratkaisuhetkillä. Saman koki amatööri Elizabeth Moon, joskin hän hölmöili täydellisesti muutenkin ohi menneen puttinsa jälkeen.

  P.S. Olen aivan varma, että Levy keskittyi puttiinsa niin hyvin kuin taisi, mutta paineet olivat liian kovat.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tourien tragedioita