- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Toimivia mielikuvia jakoon

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Toimivia mielikuvia jakoon

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1088987 Ilmoita asiaton viesti

  Olisi kiinnostavaa kuulla, millaiset mielikuvat ovat auttaneet sinua kehittämään svingiäsi tai muita osa-alueita pelissäsi. Mielikuvat voivat muiden mielestä olla vaikka miten absurdeja, eli ei ole mitään oikeita tai vääriä, kunhan se on jollakin tavalla auttanut pelaamistasi.

  Joku voi olla keksinyt mielikuvan itse, joku taas saanut sen peräti luovasti ajattelevalta prolta. Tällaisessa tapauksessa kekseliään opettajan nimikin voisi olla kiva kuulla. Hyvä kello kauas kuuluu!

  Minua auttoi mm. ajatus pesäpallomailalla lyömisestä > backsvingissä ja osuma-alueella sekä osuman jälkeen tapahtui ilmeisesti aiempaa enemmän hyviä asioita. Tai ainakin lyönti parani.

  #1089007 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla draivi parani yhden mielikuvan jälkeen uskomattoman paljon. Pro tunteja,hyviä pelikavereiden neuvoja toistin vuosia vailla mitään parannusta ongelmaan.

  Vastaus löytyi kuitenkin tältä foorumilta ja oli niinkin yksinkertainen kuin, backswingin huipulla gripin tulee olla täysin ”aukirullattu”. Tämä yksinkertainen asia käytännössä pakotti kädet oikeaan paikkaan vartaloon kiinni sekä jalat toimimaan oikein.

  Tämä omalta kohdaltani, en valitettavasti muista varmasti ohjeen antanutta.

  #1105377 Ilmoita asiaton viesti

  Itelle on jalostunut kolme,

  Backswingillä niin väliä, kunhan ei kierrä lapaa auki eikä nosta käsiä, sitten mennään:

  1) kuulaa työntämään – liukutekniikka ilman sitä liukua,
  2) keihästä heittämään – ristiaskelten jälkeinen lantiotyö ja pönkkä
  3) lyödään pesäpalloa ja

  toivotaan, että pönkkä ja kehon kulmat pitää, eikä tule tehohäviöitä tai liian aikaista ojentumista lantiosta.

  #1105394 Ilmoita asiaton viesti

  Itsellä myös kolme. Ne välillä vähän vaihtelee, mutta kolmea enempää on aivan turha koittaa ajatella. Nämä kaikki on dravissa, muilla mailoilla lyödessä en ajattele oikeastaan muuta kuin kohdetta ja miten sinne haluan pallon lyödä. Pyrin kierroksen aikana lyömään tilanteesta riippuen aika tavalla erilaisia lyöntejä, vaikka se ei lopputuloksen kannalta varmaan järkevää olekaan. Minusta se vaan on mielenkiitoista ja hauskaa.

  1. Koko bäkärin ajan takajalan paino sisäsyrjällä ja ennen kaikkea päkiällä. Tämä estää painon siirtymistä ulkosyrjälle ja lantion(sekä polven) taakse liukumista. Tykkään lyödä suljetusta stanssista, joten tuosta pääsen myös lyömään mukavasti (ja lujaa) sinne suuntaan minne haluan, eli:

  2. Reilusti ylös ja reilusti sisältä ulos. Minulla on erittäin korkea AoA, Attack of Angele, eli lyön palloa osumakohdassa reilusti, noin 5-6 astetta ylöspäin. Pallon lähtökulma on myös korkea 17-18 astetta, spinnit erittäin alhaiset noin 2000. Pidän näitä optimaalisena carryn syhteen ja vaikka esim Tracmanin taulukot näyttävät PGA tourilla lyötävän varsin eri kulmia ja spinnejä, nämä ovat omat tavoitearvoni ja näitä aika toistettavasti lyönkin. Sitten kun pääsen PGA tourille, lupaan alkaa lyömään ”normaaleja” arvoja joita taulukoiden mukaan ”muutkin” lyövät.

  3. Mielikuva maalista. Jos ajattelee että driver olisi harja jonka pää kastettaisi maaliin, downswingin aikana maali ei saisi roiskahtaa päättyen osumaan, vaan alkaen siitä, päättyen lyöntisuuntaan päin mahdollisimman pitkälle. Hallissa, vaikkapa verkkoon saakka. Tämä mielikuva pyrkii välttämään kirvesiskua ja pyrkii ajattelemaan että maila kiihtyy loppuun saakka ja vielä osuman läpikin.

  Jos nämä kolme palasta muistan, yleensä drive on aika hyvä.

  Yksi mielikuva vielä mitä rangella välillä käytän; koitan lyödessä osua mailan grippipäällä vasempaan taskuun (ei siihen oikeasti osu, mutta mielikuvana yrittää). Kyllä, ei oikeaan, vaan vasempaan. Tässä minun pitää sitten samalla muistaa pyöriä, muuten olen aika kaukana oikealla. Mutta jos tämän saan onnistumaan pallo lentää 10 % pidemmälle. Kentällä en oikein uskalla koittaa, sen verran herkkää hommaa kun ei ole sitä paljon harjoitellut. Hajonta kasvaa aika tavalla.

  Ketjun aihe siis on toimivista mielikuvista. Korostan että mitä oikeasti tapahtuu, tai mitä oikeita liikeratoja mielikuvista seuraa, eivät välttämättä ole samoja mitä minun mielikuvani, mutta nämä mielikuvat ovat minulla toimivia ja sitä kysyttiin.

  #1105395 Ilmoita asiaton viesti

  Jossain oli hyvä kommentti, että toisilla toimii paremmin ”internal” mielikuvat, ja toisilla ”external”.

  Internal tarkoittaa että mielikuva liittyy omaan kehoon, kuten tämän ketjun esimerkeissä, ”lapa aukirullattu”, tai ”lantiotyö ja pönkkä”.

  External liittyy mailaan tai palloon, kuten vaikkapa ”osuma sweetspottiin” tai ”sisältä ulos” tai ”pienen faden ajatus”.

  ***
  Omia ovat esimerkiksi

  Internal:
  – urheilullinen alkuasento (tarkoittaa riittävä lantion kulma)
  – backswing, paine pysyy oikean jalan sisäreunassa
  – downswing, vasen jalka painaa vastaan
  – laaja kierto hartioista
  – rento mutta jäntevä

  External:
  – osuma sweetspottiin
  – matalahko lentokaari (usein minulla lähtee liian korkeita, lapa ehtii liian edelle)

  ***
  Tuossa on jo liiankin monta… rangella ja harjoitellessa voi valita siihen treenisessioon pari kolme, ne jotka tuntuu olevan eniten keturallaan juuri tänään ;-D

  Kentällä tärkein mielikuva lienee se, että näkee mielessään pallon lentoradan (ja chipeissä ja puteissa rullit myös)?
  Siellä ei ehkä kannattaisi kovin paljon miettiä ”internal” mielikuvia, vaan sillä lyönnillä pelataan mikä se on.

  #1213069 Ilmoita asiaton viesti

  Aika mielikuvatuksetonta väkeä tuntuu olevan. Vai onko mielikuvat liian intiimejä tai hyvän maun vastaisia jaettaviksi?

  #1221702 Ilmoita asiaton viesti

  > Aika mielikuvatuksetonta väkeä tuntuu olevan.

  Ei tässä nyt kausi ole vielä alkanut, mutta mielikuvia on taas palautettava mieleen

  1. Oikea kyynärpää ja sen paikka hartiakierron aikana. Mielikuva on kiinnittää pitävä kuminauha paidan ja kyynärpään väliin niin että kyynärpää ei irtoa backswing aikana ja säilyy downswingissä kyljessä kiinni

  2. Selän suorana pitämisessä auttaa kuvitteellinen tikku joka ei saa taipua

  3. Seurattava säätietoja ja odoteltava aurinkoisia päiviä. Oman varjon näkemisestä ja seuraamisesta on hyötyä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Toimivia mielikuvia jakoon