Aihe: toimarit - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

toimarit

Etusivu Foorumit Yleistä toimarit

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190360 Ilmoita asiaton viesti

  mitä toi toimitusjohtajien yhistys dusailee muuta ku pitää huolen että kaikkien kenttien vieraspeli maksut on korkeet eli miten se auttaa tavallista pelaajaa

  #518571 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kannattaa pistää e-mail Jaska Tuomiselle Vuosaareen, se vastaa mielellään.

  #518572 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei vieraspelimaksut ole korkeita. Osta pelioikeus itsellesi ja vertaa sitä vieraspelimaksuihin.

  Toinen asia on, etteivät klubit ole mitään sosiaalitoimistoja, joiden tehtävänä olisi subventoida joidenkin kuluja golfin pelaamisen osalta.

  Muutenkin olen sitä mieltä, etteivät useimmat klubit tarvi yhtään tavallisempia pelaajia, kuin heillä jo nyt vierailee.

  #518573 Ilmoita asiaton viesti

  siis rahamiehiä vaan lisää peli ei oo vielä tarpeeks elitistinen köyhät kyykkyyn

  #518574 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei siitä ole kysymys. Eivät klubit ole mitään rahasampoja, jotka tuottaisivat omistajilleen jotain. Nyt tosin pari yritystä tähän suuntaan on tekeillä ja pari klubin osakkeen arvo on noussut merkittävästi. Ei siitä mitään iloa ole, jos jatkaa itse pelaamista. Teoriassa voisihan sen myydä ja ostaa jokin halvempi tilalle, mutta yleensä siinä menettää myös jotakin.

  Siis jos kentän ylläpito maksaa tietyn summa, on rahat kerattävä kentän käyttäjiltä, vieraat ja omat jäsenet mukaan lukien. Jos näiltä ei rahoja saada, mistä ne pitäisi ottaa?

  Petro anna tästä rahalähteestä vinkki klubeille, niin varmasti maksuja voidaan alentaa, kenties jopa vierailijoille. Selvyyden vuoksi, omistan peliosakkeen, mutta pidän vierailuista muillakin kentillä. Viime kesänä tutustuin viiteen minulle uuteen kenttään ja vierailin muutamilla, joilla olin ennenkin pelannut, ehkä 20 vieraspelikierrosta kaikkiaan.

  Jos et nyt kuitenkaan tietäisi mitään rahalähdettä, ehdotan, ettet turhaan hauku klubeja ja niiden henkilökuntaa. Mielestäni sinulla ei ole mitään perusteita, ainakaan et ole niitä kertonut tällä palstalla.

  Vai pitäisikö mielestäsi pelimaksut porrastaa, tulojen, omaisuuden, huollettavien määrän, yms perusteella?

  #518575 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Businessta se vaan on. Niin kauan kun ihmiset ovat valmiita maksamaan green feestä 30-75€ niin kauan kentät voi sen verran pyytää. Tyhmiä ne olisi jos ne hintoja alentaisi.
  Niin kauan kun kysyntä ylittää tarjonnan voi green feestä pyytää sen mitä haluaa.

  #518576 Ilmoita asiaton viesti

  rahaa rahaa rahaa missä aattelisuus ja ry kentät

  #518577 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aatteellisuutta koitettiin naapuri valtiossa ja huonoin menestyksin. Pyörittäsitko ry kenttää pyhällä hengellä vai millä?

  #518578 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitit varmaan itäistä naapuria mutta myös läntisessä on kokeiltu aatteellista toimintaa (ry kentät) ja vieläpä varsin hyvin tuloksin. Käsittääkseni vieläpä ihan ilman pyhää henkeä.

  #518579 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No hyvä! Kertokaa mulle ihmeessä miten se pyörii

  ilman rahaa. Perustan heti itse yhden kentän neuvojenne perusteella.

  Kiitos etukäteen!

  #518580 Ilmoita asiaton viesti

  Ikävä tuottaa pettymys mutta ei ry:kään toimi ilman rahaa. Se toimii hoitomaksuilla ja greenfeeillä, kuten osakepohjainen kenttäkin.

  Erona on vain, että yhdistykset lainaavat (Ruotsissa) rahaa jäseniltään mutta eivät myy osakkeita, joilla voi spekuloida. Nämä lainat pysyvät järkevällä tasolla (koska niillä ei siis voi pelailla kuten osakkeilla) ja summan saa takaisin, kun lopettaa jäsenyyden ko. seurassa. Tässä astuu kuvaan se aatteellinen puoli; kukaan ei pääse rikastumaan ry-kentän perustamisella.

  Taidamme olla ahneita paskiaisia Suomessa? On siihen varmaan joku parempikin selitys, ettei meillä juuri näitä ry kenttiä ole?

  #518581 Ilmoita asiaton viesti

  Löytyyhän täältä esimekkejä myös: Tali, Aura, Tammer…

  Talin osakkeet voisivat olla melko arvokkaita…

  #518582 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Onko tosiaan onnistunut Ruotsissa?

  Käytännössä ry:ssä pitäisi olla jo 600 jäsentä ennen kenttä hanketta ja sen jälkeen jokaisen

  pitäisi lainata 5000 € (jos lähdetään oletuksesta että 3 milj. eurolla rakentaa 18 r ja yleensä se ei

  edes riitä). Jos sulla Tomppa on aiheesta lisätietoja esim nettilinkkejä laita näkyviin. Asia on mielenkiintoinen.

  Voisiko ajattelun ja idean laajentaa jopa asunto-osakeyhtiöihin? Pääkaupunkiseudun asunnotkaan ei maksaisi sen jälkeen juuri tuhatta euroa/neliö

  enempää…

  #518583 Ilmoita asiaton viesti

  kylläpäs sitä nyt viisastellaan ota asioista selvää opiskele- kehityt

  #518584 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Ruotsissa todella homma pyörii pitkälti tuolla kuviolla. Seuraan liittyessä maksat noin 15.000kr joka on saatavissa takaisin seurasta erotessa. Jäsenmäärät noin alhasiella aloituskynnyksellä kiipeävät hyvinkin pikaisesti tuonne 1000 jäsenen paremmalle puolelle eli rahaa kasassa on silloin jo pari miljoonaa euroa. Parasta kuviossa on mielestäni se, että osakespekulointi ja pelaamisen hintojen nousu on saatu tällä kuriin. Paikalliset kolleegat kertoilivat vielä, että kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa asioiden hoito on ry. pohjaisena ollut paljon helpompaa kuin niillä muutamilla kymmenillä osakekentillä joita maahan on viime vuosina tullut.

  Mielenkiinnolla odotan milloin ensimmäinen hanke esim. etelä-suomessa tällä kuviolla käynnistyy…

  #518585 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oletetaan että suomeen tehdään ry-kenttä ja lainasumma on vaikka 2000€ (siis halpa osakkeiden hintaan verrattuna). 20 vuoden kuluttua haluan vaihtaa seuraa ja lunastan lainani pois ja saan reaali rahaa noin 1400€, oletuksena

  noin 1,5% inflaatio. Mitenkähän osakkeen hinta olisi muuttunut samassa ajassa? Kyllä minä ainakin ostan mielummin kalliimman osakkeen joka säilyttää arvonsa ja hyvällä onnella vielä arvo nousee.

  Entä jos kentän viereen rakannetaan parempi ry-kenttä ja yht´äkkiä vaikka 500 jäsentä haluaa lainansa pois. Mistä ry-kenttä maksaa ’hillot’?

  #518586 Ilmoita asiaton viesti

  tässä viestiketjussa kuvailtu malli toimii vain kuntien ja valtion joko suoranaisella tai hiljaisella tuella, Suomessa ei viimeaikaisten tapahtumien johdosta sellaista ole eikä ole odotettavissakaan. Yhdistyksillä ei ole mitään mahdollisuuksia saada mistään sen suuruista rahoitusta, jota golfkentän rakentaminen kerralla kuntoon edellyttäisi.

  Golfia vastustamalla voi helposti kerätä poliittisia irtopisteitä ilman, että kukaan uskaltaa asettua toiselle kannalle.

  On huomattavasti todennäköisempää, että kaupunkien keskustassa tai sen läheisyydessä olevia kuntien maalla olevia golfkenttiä otetaan vuokrasopimusten päätyttyä muuhun käyttöön, esimerkiksi omakotitonttimaaksi. Perusteluksi riittää mainiosti, että golfkentillä pihatyöt on nurmikoitten osalta jo tehty.

  #518587 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä ei ole välttämättä ihan eksaktia faktaa mutta yritän..

  Kentän rakentaminen ei välttämättä tule ihan niin kalliiksi, koska ry-kentillä tyydytään aika usein 9 reikään alussa. Tai jopa vähempään määrään reikiä. Ja oletan, että alkupääoma hankitaan rahoituslaitokselta ja esim. kunnalta, joille sitten maksetaan sitä mukaa takaisin, kun laina saadaan ’siirrettyä’ jäsenille. Vuosittaisella ylijäämällä (vuosimaksut, greenfeet) maksetaan myös tietysti lainaa pois. Korjatkaa vaan viisaammat, jos olen väärässä..

  Mutta ruvetaan vaan tekemään kämppiä Helsinkiin tällä tavalla! 🙂

  #518588 Ilmoita asiaton viesti

  Mitenköhän toi mahtaa niinkuin todellisuudessa toimia, ainakaan meidän ry-kentällä (sipoossa) kaikki jäsenmaksut menee kentän ylläpitoon, palkkoihin ja muihin kuluihin. Jos pitäisi vielä maksaa kentän lyhennykset, niin kylläpä tulis huh-huh kalliit pelimaksut.

  Ehkäpä toi olis sitä ry-pelaamisen onnea.

  Ja kun Jorman kysymykseen ei tullu vastausta niin kysytään vielä uudestaan: mitä jos porukka haluaa lähteä pois, mistä rahat? Kaikki rahat on laitettu kentän rakentamiseen…

  #518589 Ilmoita asiaton viesti

  Raha saadaan poislähdössä siltä uudelta jäseneltä (joita on yleensä satoja jonossa), joka tulee tilalle. Kaiken lisäksi kaupassa voitetaan, koska lähtijä saa takaisin vain maksamansa summan ja uusi maksaa indeksoidun, korkeamman kruunumäärän.

  #518590 Ilmoita asiaton viesti

  kyllä hyvä tomppa juuri näin

  #518591 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Kyllä, hyvä Tomppa, juuri näin…’

  Vai onko sittenkään ihan näin??? Kentälle on varmasti satoja wannabe-jäseniä jonossa, JOS kenttä on sen arvoinen, esim Tali tai Espoo.

  Mutta täällä on puhuttu, että aluksi tehdään pienemmällä rahalla esim 9-reikäinen kenttä, joka tuskin täyttää heti ’pelimiehen’ kentän kriteerit. Ja Jorma(?) kysyikin, että entä sitten kun viereen rakennetaankin parempi ry-pohjainen kenttä ja jäsenet ottavat rahat ja siirtyvät sinne. MISTÄ YHTÄKKIÄ LÖYTYY NIITÄ SATOJA JONOTTAJIA, SILLÄ KYLLÄ HEIDÄNKIN LUULISI MENEVÄN PAREMMALLE KENTÄLLE!

  Entä mikä on jäsenten turva rahoilleen? He saavat aikaisempien viestien perusteella vetää rahat koska tahansa pois. Entä mitkä ovat silloin seuran ja rahoittajan oikeudet? Ei mitään oikeuksia, VAI? Saako jäsen ottaa rahat ihan vapaasti pois, koska tahansa? Eli joidenkin yksittäisten tapahtumien seurauksena useampi jäsen voisi vetää rahat pois. Ja kun kentältä häviää osa jäsenistä + heidän rahat, niin silloin lähtee varmasti loputkin, sillä kuka jättäisi rahat ry:hyn, jolla ei ole varaa hoitaa kenttää ja heittää ennemmin tai myöhemmin kupit nurin? Rahoitusalalla työskentelevänä voin sanoa mielipiteeni, että noin hataralla pohjalla olevalle hankkeelle en kyllä miljoonia lainaisi, kun sille rahalle ei saa minkäänlaista turvaa!!!

  #518592 Ilmoita asiaton viesti

  Olettepa te sinisilmäisiä ideolisteja, jos tosiaan kuvittelette, että markkinataloudessa kaikki sujuu siten kun te niissä sosialistisissa ajatuksissanne kuvittelette toimivan.

  Janne jo vastasikin aika tyhjentävästi teille. Toivottavasti ymmärsitte viestin.

  Minäkään en rahoittaisi noin epävarmalla olevaa yritystä. Niinkuin joku jo kirjoittikin aikaisemmassa viestissä niin aikoinaan Leninin oppien mukaan yritettiin samaa toimintamallia. Se ei vaan onnistu käytännössä. Piste.

  #518593 Ilmoita asiaton viesti

  Okei, saitte vakuutettua, ettei systeemi toimi. Ei ainakaan teoriassa. Ostan.

  Vähän jää kieltämättä kaivelemaan, että Ruotsissa toimii käytännössä yli 300 kenttää tällä tavalla. Mutta te tiedätte paremmin..

  #518594 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä Tomppa, että hyväksyt tosiasiat. Teoriassa tosin se saattaisi jonkin aikaa toimia, mutta ei koskaan KÄYTÄNNÖSSÄ. Taisi sulla mennä noi teoria/käytäntö käsitykset hieman sekaisin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä toimarit