26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Tilanderin hanhi pataan

Etusivu Foorumit Yleistä Tilanderin hanhi pataan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188193 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lassi Tilander kertoi kolumnissaan joutuneensa lopettamaan golfkierroksensa Talissa hanhiparveen, koska draivi olisi varmasti tappanut yhden hanhen. Tilanderin edellinen kirjoitus ’Hanhet pataan’ oli kuulemma pahoittanut joidenkin lukijoiden mielen (miksi??). Mutta eikö olisi kannattanut jatkaa kierrosta, jos vaikka olisi saanutkin nyt yhden hanhen pataan. Seuraavassa kolumnissa olisi sitten voinut kertoa valmistusmenetelmän ja miltä maistui. Tilanderin draivin täytyy olla todella painavan, jos hän pelkää tappavansa sillä hanhen. Näin itse yhden tapauksen vierestä, kun kaveri löi tyylipuhtaan 20 sentin korkuisen topparin, joka osui (ainakin katsojan mielestä) hirvittävällä voimalla hanheen noin 50 metrin päässä lyöjästä. Hanhi parkaisi tosi pahasti ja pyrähti lentoon parinkymmenen metrin päähän laskeutuen vesiesteeseen. Sinne se jäi uimaan eikä luonut lyöjään edes kiukkuisia katseita. Vaikea sanoa vahingoittuiko hanhi vai ei. Muut sankan parven hanhet eivät hievahtaneetkaan paikaltaan. Tilander puuttui sattiirin kenoin (jota suomalaiset eivät ymmärrä) ongelmaan, joka on tietyillä kentillä ajoittain jo sietämätön ja muuttuu vuosi vuodelta entistä sietämättömämmäksi. Kumma ettei tähän löydetä mitään keinoja. Luonnonmukaisesta elämisestä ei näiden lintujen osalta voi enää puhua.

    #485618 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei kai voi puhua mistään keinoista , kun niitä ei oo edes kunnolla mietitty.
    Tunne Lassin ja hän minut riittävästi, että tiedän että hän provosoi keskusteluun ja sitähän me käymme.
    Näin luova luoonon kansa kyll keksii keinot , kuhan mietitään.
    Hanhenpaskahan on kui lehmän -siis molemmat syö ruohoa ja sen paskan on oltava hyvää lannoitetta – kuivana kesänä niinku ny oli se ei tietty sula niinkun sateisempana.

    On varmaan helppo keksiä tapa hyödyntäää tätä luonnon kerran jo prosessoimaa
    luomulannoitetta. Mielestäni on tosi komeeta , että tällaiset komeat hanhet ovat kotiutuneet maahamme. Finnair Ladies kisaski japisinainen kuvasi herkeämmättä mejän hanhii. Hiljaa hyvää tulee – ajtellen aivan kaunis.

    On muiistettava , että hanhet ovat rauhoitettuja eläimiä.

    #485619 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minä olen tuollaisen hanhen ampunut. Se on sitkeä kuolemaan. Neljä kertaa piti haulikolla ampua ennen kuin lähti nirri Akka Kebnekaisesta.

    Hanhet on lujaa tekoa. Lentäjät kertovat tyrmistyneinä ihmetelleensä kun hanhiaura tulee vastaan yhdeksässä tonnissa Himalajan yläpuolella. Respect. Ei käy Everestin ylitys miltä tahansa kottaraiselta.

    Hanhessa on runsas rasvakerros tähän aikaan vuodesta. Siksi on synti nylkeä hanhi. Se pitää kyniä ja panna uuniin ja siitä riittää helposti neljälle aikuiselle peijakkaan maittava ateria.

    On sääli, että sitä ei saa käyttää hyväkseen, jos sellaisen sattuu golfkentällä surmaamaan. Laki, nähkääs, kieltää. Vaikka minä kyllä sulloisin vähin äänin bägiin…

    #485620 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jäsen XXL kirjoitti: (17.10.2006 20:18:37)
    Vaikka minä kyllä sulloisin vähin äänin bägiin…

    Eiks tour bägit ole alunperin just tohon tarkoitukseen tehtyjä…?

    #485621 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Juuri näin, Mäkkäri. Kyllä maailmaan paskaa mahtuu, vaikka sitten oikein vetistä ja löysää hanhen sellaista niin kuin muutamalle Talin viheriöillekin. Putatessa ei ole niin hauskaa, mutta siihen pitää suhtautua kuin tilapäiseen veteen tai saaristoon. Ties vaikka olisi millaista superlannoitetta. Mitähän jengi tuumaisi, jos siellä viheriöillä laahustelisi vaikkapa ihkuaitoja ruskeavalkoisia ammuulehmiä. Ehkä sekin olisi hieno luontokokemus city-ihmiselle tai jopa suorastaan satiiria. Sen jotenkin ymmärtää, etteivät kaikki ihmiset löydä paikkaansa, mutta että hanhetkin…

    #485622 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä ystäväni Niilo (nimi muutettu) on myös kerran tavattu lintujahdista verekseltään. Aseena oli rautaseiska ja taistelutantereena Norjan vanhin golfkenttä. Paikallinen Tali siis. Nooh, hänpä täräytti matalahkon taitolyönnin 45 astetta oikelle ja suoraan heinäsorsaa ottaan. Jos olisi pallossa ollut tussattu merkillä N niin olisi seniorillekin selvinnyt mitä tarkoittaa ’Notta’, notta.

    Nooh, böödiltä henki pois pienen tiputanssin jälkeen. Ja mitä teki Niilo? Käsi alavattasta sisään, suolet pois ja paisti reppuun? Ja kissanpaskat. Niilo väänsi porua ja tippa silmässä höpisi jotain orvoista veljenpojista! Onneksi en ollut paikalla tätä näkemässä. Hävettää vieläkin Niilon puolesta edes kertoa tästä. Taidan ottaa viskin.

    #485623 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Talin 17-väylän lyöntipaikan lähellä oli tänään kuollut valkoposki. Eli joku oli tehnyt birdien. Lintuja on niin älyttömästi ettei varmaan ollut ainoa, muut ilmeisesti pantu sinne tourbagiin tai piilotettu vaahteranlehtien alle. Joita niitäkin on taas tarpeeksi. Ei kyllä käynyt mielessä keskeyttää kierrosta hanhien takia. Kun on joskus joutunut vetämään Vietnamissa draiverilla väylää kitkevien riisipaperihattujen sekaan (luvalla), ei hanhet tunnu edes pahalta. Ja paskatkin lähtee kengistä ja kärrynpyöristä harjalla tai paineilmalla.

    #485624 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kävin viikonloppuna Talissa pelaamassa ja ei voinut kuin ihmetellä hanhien määrää. Niitä oli tuhansia!!!! ja SITÄ ITSEÄÄN oli väylillä aivan tuhottamasti. Kengänpohjiin tarttuu sentin-kahden kerros SITÄ ITSEÄÄN ja se täytyy ottaa pois jotta kengät pitävät. Seuraavan väylän jälkeen on vuorossa sama operaatio uudestaan. Tilanne ei ole niin paha kaikilla väylillä, mutta 4-5 väylää muodostaa suurimman ongelman.

    Väylällä 13 (pitkä par3) edellä menneessä ryhmässä oli ilmeisesti osuttu hanheen. Kituva oli nähtävästi päästetty kärsimyksestä; höyhenien määrästä päättömän hanhen ympärillä vaan jotenkin veti yhteen, että vedgellä oli ollut töitä. Lintu sijaitse punaisten tee-paikalla, noin 30-40 metriä keltaisista lipulle päin, eli juuri siinä missä pallon vauhti on kovimmillaan.

    Kun jatkoimme hanhiparven läpi greenille huomasin useamman hanhen ontuvan, joten osumia tulee varmasti päivittäin useita. Väylällä alkuosassa oli useita satoja lintuja, joten matala lyönti osuu varmuudellai johonkin niistä.

    Jotain ongelmalle pitää tehdä ja ymmärrän HGK:n jäsenten ärtymyksen. Itsekään en haluaisin pelata keskellä SITÄ!

    #485625 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    No juttiinta.. ja vähän kun vielä meuhkataan nin tali pannaan kiinni elokuun lopussa, jotta noille uhanalaisille otuksille ei vaan tulis traumoja. Kyllä ton joku viherpiipertäjä varmaan saa läpi.

    #485626 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (17.10.2006 21:48:13)
    No juttiinta.. ja vähän kun vielä meuhkataan nin tali pannaan kiinni elokuun lopussa, jotta noille uhanalaisille otuksille ei vaan tulis traumoja. Kyllä ton joku viherpiipertäjä varmaan saa läpi.

    Veit jalat suustani. Parempi olisi olla ihan hissukseen…

    #485627 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    duffi kirjoitti: (17.10.2006 21:20:17)
    höyhenien määrästä päättömän hanhen ympärillä vaan jotenkin veti yhteen, että vedgellä oli ollut töitä.

    Toiset ne vaan tykkää kikkailla vedgellä enemmän kuin toiset

    duffi kirjoitti: (17.10.2006 21:20:17)
    Lintu sijaitse punaisten tee-paikalla, noin 30-40 metriä keltaisista lipulle päin, eli juuri siinä missä pallon vauhti on kovimmillaan.

    Meinaatko että punaisilta pelaavilla on pallon lähtönopeus suurin vai että golf-pallo kiihdyttää vauhtiaan ensimmäisten 30-40 metrin aikana?

    duffi kirjoitti: (17.10.2006 21:20:17)
    Itsekään en haluaisin pelata keskellä SITÄ!

    Koeta jo päättää! 🙂

    #485628 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    clap kirjoitti: (18.10.2006 1:50:18)
    Meinaatko että punaisilta pelaavilla on pallon lähtönopeus suurin vai että golf-pallo kiihdyttää vauhtiaan ensimmäisten 30-40 metrin aikana?

    No ei se varmaan kiihdytä vahtia matkan varrella (fysiikan lakien mukaan meni siten että kun kappaleeseen kohdistuu voima, niin kiihtymistä tapahtuu – näin meille koulussa opetettiin), mutta jokatapauksessa pallon nopeus on vielä tuon 30-40m jälkeen suhteellisen lähellä lähtönopeutta.

    Ja vielä EPÄSELVYYDEN välttämiseksi ja näppivirheen korjaamiseksi:

    Itse EN haluaisi pelata keskellä SITÄ!

    #485629 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Miksi sinne hanhenpaskan keskelle on jääty sormi suussa seisomaan? Olisi pitänyt ajoissa hakea häätölupa ympäristökeskukselta. Se olisi tullut varmasti kuin manulle illallinen.

    #485630 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Prboy kirjoitti: (18.10.2006 8:15:20)
    Miksi sinne hanhenpaskan keskelle on jääty sormi suussa seisomaan? Olisi pitänyt ajoissa hakea häätölupa ympäristökeskukselta. Se olisi tullut varmasti kuin manulle illallinen.

    Tarkoitatko, että Talin kenttä olisi pitänyt häätää??

    Hanhien häätäminen ei nimittäin onnistukaan tuosta vain, sitä ovat koittaneet varsin monet tahot siinä mainittavasti onnistumatta. Eivät perkuleet säiky juuri mitään eikä ampuakaan saa, rauhoitettuja kun ovat nuo lintupolot. Kanelihapostakaan ei ole ollut suurempaa apua, tottuvat ilmeisesti siihenkin.

    Itse mieluiten näkisin nuo eläimet ihmisravintona golfklubien illanistujaisissa.

    #485631 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mulla on metsästyskortti, kivääri ja haulikko sekä paljon panoksia molempiin, joten jos Tali saa luvan pistää pystyyn tappotalkoot, ilmoittaudun vapaaehtoiseksi. Pakasteessakin on tilaa useammalle hanhelle.

    Ps. kaytöstä poistettu wedgekin löytyy, jos se kuuluu vaadittuun tappovälineistöön 🙂

    #485632 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ihme kun ei ole yksikään Kettu löytänyt paikalle. Olisi herkkupäivät repolaisella

    #485633 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vilzu76 kirjoitti: (18.10.2006 9:54:33)
    Ihme kun ei ole yksikään Kettu löytänyt paikalle. Olisi herkkupäivät repolaisella

    Metro ei kulje Taliin, muutoin Vuosaaren ’the Kettu’ voisi käydä piipahtamassa…

    #485634 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kumma juttu muuten kun rauhoitus näyttää kohdistuvan aina niihin eläinlajeihin joita on riesaksi asti… Kaikesta uutisoinnista päätellen Suomessa on miljoonittain rauhoitettuja liito-oraviakin, koska niitä on aina joka paikassa mihin aiotaan rakentaa tie tai uusi asuntoalue.

    #485635 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vilzu76 kirjoitti: (18.10.2006 9:54:33)
    Ihme kun ei ole yksikään Kettu löytänyt paikalle. Olisi herkkupäivät repolaisella

    Olen kyllä tässä ihan Talin vieressä töissä ja ikkunasta näkyykin noita hanhia, mutta en mää tuonne kentälle viitti mennä, tuskin ne hanhet mua edes pelkäis 🙁

    Ei mutta ihan totisella naamalla, eikö Tali voisi palkata jonkun vihaisen koiran omistajan kiertelemään kentällä koiransa kanssa. Vaikka nämä hanhet ovat kyllä käsittämättömän sitkeitä, välinpitämättömiä ja itsekkäitä, niin luulisi sitä niidenkin hieman isoa doopermannia pelkäävät.

    #485636 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mejät on miehitetty – hanhet sen tekivä.

    Onkohan ne peräti Valkovenäjähanhhii ??

    #485637 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä auttaisiko mitään jos johonkin kentän lähistölle tehtäisiin hanhille vielä houkuttelevampi paikka, olis ruokintaa, lyhyemmät raffit ym.

    #485638 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    clap kirjoitti: (18.10.2006 11:35:18)
    En tiedä auttaisiko mitään jos johonkin kentän lähistölle tehtäisiin hanhille vielä houkuttelevampi paikka, olis ruokintaa, lyhyemmät raffit ym.

    Hyvä idea, houkutellaan niitä tänne vielä lisää!!

    #485639 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    duffi kirjoitti: (17.10.2006 21:20:17)
    SITÄ ITSEÄÄN oli väylillä aivan tuhottamasti. Kengänpohjiin tarttuu sentin-kahden kerros SITÄ ITSEÄÄN ja se täytyy ottaa pois jotta kengät pitävät. Seuraavan väylän jälkeen on vuorossa sama operaatio uudestaan. Tilanne ei ole niin paha kaikilla väylillä, mutta 4-5 väylää muodostaa suurimman ongelman.

    Jotain ongelmalle pitää tehdä ja ymmärrän HGK:n jäsenten ärtymyksen. Itsekään en haluaisin pelata keskellä SITÄ!

    Oulussa oli muutama vuosi sitten tuollainen hanhi joka jopa ahdisteli ihmisiä. Eräänä vappuna muutama teekkari kolkkasi sen ja laittoivat sen pataan.

    En tiedä mitä stadin hanhille tulisi tehdä mutta tuo keittäminen runsaassa kuumassa vedessä on ainakin laitonta, vaikka se lapron kanssa hyvältä varmaan maistuukin.

    Itse löin vajaa kuukausi sitten pallon lammen reunasta josta oli vettä juoksutettu pois…olin yltä päältä ruskeassa kurassa, mutta onneksi sain edes pallon greenille.

    Talin kenttä näytti pari päivää sitten aika siistiltä 1000 metrin korkeudesta lennolla AY1706 Rhodokselta Seutulaan.

    #485640 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    double-eagle kirjoitti: (18.10.2006 13:22:43)
    Itse löin vajaa kuukausi sitten pallon lammen reunasta josta oli vettä juoksutettu pois…olin yltä päältä ruskeassa kurassa, mutta onneksi sain edes pallon greenille.

    Osuitko hanheen sitten vai miten tämä liittyy aiheeseen? Vai onko tämä nice-to-know-jukka-62 -tietoa?

    #485641 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    januz kirjoitti: (18.10.2006 13:35:32)

    double-eagle kirjoitti: (18.10.2006 13:22:43)
    Itse löin vajaa kuukausi sitten pallon lammen reunasta josta oli vettä juoksutettu pois…olin yltä päältä ruskeassa kurassa, mutta onneksi sain edes pallon greenille.

    Osuitko hanheen sitten vai miten tämä liittyy aiheeseen? Vai onko tämä nice-to-know-jukka-62 -tietoa?

    Eiku paskassa pelaamiseen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Tilanderin hanhi pataan

Etusivu Foorumit Yleistä Tilanderin hanhi pataan