30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Tigerin lyöntipituudet

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tigerin lyöntipituudet

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tässä on Tigerin lyöntien pituudet vertailuksi. My yardage (carry) TIGER WOODS Driver: 285 > 260 m 3-wood: 265 > 241 m IRONS 2-iron: 245 > 223 m 3-iron: 230 > 210 m 4-iron: 220 > 200 m 5-iron: 208 > 189 m 6-iron: 190 > 173 m 7-iron: 172 > 157 m 8-iron: 158 > 144 m 9-iron: 142 > 129 m PW: 128 > 117 m SW: 106 > 97 m LW: 92 > 84 m

    Kyllä on lyhytlyöntinen tyyppi, mitä tommonen mikkihiiri yleensä tekeekään golfkentillä.

    Pelkästään meidän keskustelupalstoillamme on kymmeniä äijiä, jokka lyö palloa jo rautamailoilla samoihin lukemiin, kun Tiikeri spoonilla.

    Tulkoon Kaverille ei jätetä -tapahtumaan, niin saisi vähän oppia.

    Eikös?

    Onpa vaatimatonta.

    Tälläkin palstalla kaikilla on jo 7-iron vähintään 170 m, ja silti pallo pomppaa taaksepäin alas tultuaan.

    Nimetön

    niin, jos ko. kaverille sopisi niin mahtaisiko olla edes villin kortin arvoinen kun ei lyö tuon pidemmälle?? kilpailuhan on täynnä, noilla matkoilla kaveria saisi tämän palstan kaverit turhaan odotellaa ko. ’puttaajaa’ …. hidastaisi meidän pelit, eikä ehdittäisi ollenkaan illanviettoon.

    ei oteta mukaan!!

    Kyllä tässä se suurin oppitunti kuitenkin on se, että nuo pituudet on sitä mitä hän haluaa lyödä ja lyö.

    Ei siis se pituus minkä hän pystyisi lyömään noilla mailoilla.

    Ei siis mikään maximum attack vaan se, minkä pystyy toistamaan uudestaan ja uudestaan myös paineen alla.

    Se, mikä tossa on huomattavaa on esim. 5-iron 208 y, 7-iron 172 y … jne. eli aika tarkkoja mittoja.

    Lyöntipituuksista puhuttaessa on myös hyvä muistaa, että välineissä on eroja. Kehäpainoinen reguvartinen game-improvement kuokka agressiivisella loftilla on pituudeltaan aivan eri luokkaa kuin esim. XS-vartinen blade, jossa on yleensä jo lähes yhtä mailaa heikompi lofti. Tarkkuushan tässä pelissä lieneekin se pääasia….

    Tiikerin puolustukseksi mainittakoon, että hänen raudoissaan loftit ovat suunnilleen numeron verran heikommat kuin nykyään normaalisti. Ainakin niin muistelisin jostain lukeneeni. Siispä normaalia rautaseiskaa vastaisi hänen rauta-6, jolla lyöntimatka on tuo vähän yli 170m. Se on tämän palstan lukijoiden keskuudessa jo hyvää keskitasoa.

    Sitten kun vielä luette ton suluissa olevan sanan (carry), mikä tarkoittaa että nuo matkat se pallo lentää ilmassa. Eli ei noi olekkaan enää niin lyhyitä mittoja. Kuinka moni lyö drivellä 260 metriä ilmassa.

    Jos sitä nyt ei joku vielä tiennyt..:

    Tiger’s Driver: Nike Forged Titanium Driver

    Fairway Woods: Titleist Pro Trajectory 970 3 Wood (15 degrees)

    Irons: Nike Forged Irons (2-PW) (all irons are 1 degree upright, have D4 swingweight, standard size Tour Velvet grips and True Temper Dynamic Gold X-100 shafts)

    Wedges: Titleist Vokey Design (SW 58 degrees bent to 56, LW 60 degrees)

    Putter: Scotty Cameron By Titleist Studio Stainless Newport 2 putter (standard loft and lie, 35 inches long)

    Kuriositeettina voisi mainita, vaikka menee asian vierestä, että tgw.com:ssa on myynnissä Titun SC TW Commemorative puttereita, hinta $2499..

    driverin mittaan tulee rullien kanssa ainakin 50m lisää ja pieniinkin rautoihin parikymmentä metriä, et kyllä se tiikeri draiverilla lyö aika tasasesti yli 300m

    VAI?

    Montakos kertaa olet nähnyt Tigerin rullittavan pallon griinille raudoilla?

    Nimetön

    Yksi asia on se, että monesti kun jenkkilehtiä lukee, niin unohtuu se jaardin ja metrin ero ja mieleen jää vaan lukema 300, joka onkin n. 270 m.

    Toisekseen, jos Tiger rullittelisi kymmeniä metrejä lyhyillä raudoillaan, se vetäisi ittensä jojoon.

    Kolmanneksi: esim 2002 PGA-tourin tilastoissa Tigerin drive-pituus oli about 260m rullineen päivineen. (niissä tietysti mailanvalintaa ei katsota)

    tilaston ykkönen oli J. Daly about 270 metrillä.

    Viimeksi mainittu löi pisimmillään longest-drive haastekilpailussa muistaakseni luokkaa 340 jaardia eli n. 305 metriä, jolla kylläkin hävisi puolelle tusinalle jenkeistä seulotulla alan spesialistille.

    Tigerin pituudet näyttävät kautta linjan olevan karkeasti viidenneksen omiani pidemmät, Tarkkuudesta ja puhtaista osumaprosenteista ei sitten viitsi edes mainita, se ero on sitten järkyttävää luokkaa ja se ainoa merkittävä mikä scoriin vaikuttaa.

    Ei se Tiger hirveasti tuosta enaa rullittele, vaan draivitkin pysähtyvät suht. nopeaan, mikä on hyvä sillä näin pallo pysyy paremmin väylällä, eikä mene puhki väylästä. Ja halutessaan Tiikeri pystyy lyömään palloa kyllä pidemmällekin, kuten muutkin ammattilaiset, mutta noilla lyönneillä pallo pysyy kehissä. Kun ajattelee että voi lyödä noinkin pitkiä lyöntejä, sillä tarkkuudella ja tasaisuudella niin alkaa puistattamaan…

    eiköhän seuraavassa links kentällä pelattavassa Openissa taas nähdä kaikkien Tiger mukaanluettuna rullittelevan luonnongreeneille, joita ei ole varta vasten pehmitetty ja rrakennusvaiheessa optimaalisesti puskutraktorilla kallistettu.

    Mutta tässä välissä pitää taas muistaa että valhe, emävalhe ja tilasto. Eli nuo keskiarvotulokset valehtelevat kyllä tod. paljon jos niitä pidetään sen mittarina kuinka pitkälle pystyy palloa lyömään. Käsittääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) tuo drive distance sisältää kaikki par-4 par-5 avaukset. (tästä en todella ole varma) Mutta mieti paljon laskee keskiarvoa kun välillä avataan sponella ja välillä raudallakin? Ja jos se avaus ei ole väylän puolella sitä ei lasketa mukaan tilastoihin.

    Ilonenkin taisi viime kaudella jossain vaiheessa olla et-drivetilaston ihan siellä kärkipäässä, mutta valitettavasti mikolla ne avaukset ei oikein kovin hyvin väylälle löytyny, elikkä sieltä drivedistancen alta kun katotaan vielä se driveaccuracy…

    Mutta tässä välissä pitää taas muistaa että valhe, emävalhe ja tilasto. Eli nuo keskiarvotulokset valehtelevat kyllä tod. paljon jos niitä pidetään sen mittarina kuinka pitkälle pystyy palloa lyömään. Käsittääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) tuo drive distance sisältää kaikki par-4 par-5 avaukset. (tästä en todella ole varma) Mutta mieti paljon laskee keskiarvoa kun välillä avataan sponella ja välillä raudallakin? Ja jos se avaus ei ole väylän puolella sitä ei lasketa mukaan tilastoihin.

    Ilonenkin taisi viime kaudella jossain vaiheessa olla et-drivetilaston ihan siellä kärkipäässä, mutta valitettavasti mikolla ne avaukset ei oikein kovin hyvin väylälle löytyny, elikkä sieltä drivedistancen alta kun katotaan vielä se driveaccuracy…

    Todella hyvä tää keskustelupalsta… Päättää aina sun puolesta milloin viesti on niin hyvä että se kannattaa laittaa kahteen kertaan.

    Mutta jäi nuo yöunet viimeyönä väliin ni meni sit puolet sun viestistä näköjään ekalla kerralla ohi…

    No anyways, kyllähän ne rullit riippuu hurjasti kentästä. Välillä näkyy että drive pysähtyy melkein paikalleen ja toisella kentällä taas se matkustaa alastulon jälkeen vielä päälle sata metriä.

    Tourien drive-keskiarvot lasketaan mielestäni seuraavasti:

    Jokaiselta kilpailukierrokselta mitataan vain kaksi väylää (avausta).

    Nämä valitaan siten, että tuulen vaikutus pyritään eliminoimaan eli jos toinen esim vastatuuleen niin toinen myötätuuleen.

    Valitaan väylät joilla avaus kaiken todennäköisyyden mukaan lyödään driverillä.

    Lyöntien ei tarvitse osua väyliin vaan kaikki mitataan.

    Eli pyritään siihen, että keskiarvot edustaisivat niitä mittoja joita ammattilaiset pystyvät oikeasti lyömään driverilla.

    Niin, tuo Eldrickhän on kyllä aika paljon säästellyt tuota lyönnin voimaa. Silloin kun hän ensi kerroilla oli majorien kärkimiehistössä, niin kyllä hän löi driverillakin yli 300 metrisiä.

    Nimetön

    Vielä muistuu mieleeni, että jossain yhteydessä olisi Tigerin maksimipituuksistakin mainittu, joskin niissä on sitten myös mukana myötätuulet, kovat alustat ja swingin justeeraus. Lisäksi, jois Tiger haluaisi keskittyä the longest drive-kisaan, olisi hän varmaan siinä kohtalaisen kova, vaikka ei välttämättä ykkönen…

    Miten testaatte itse tuota mailojenne kantoa? Kokemukseni mukaan hyvää paikkaa, jossa voisi rauhassa puuhailla ja olisi tarkat mitat, on suht vaikea löytää. Ei oikein onnistu täynnä ihmisiä olevalla rangella.

    Yksi hyvä tapa tällaisella koko lavan osumapintaa käyttävällä tuupparilla voisi olla se 11-pallotesti, vaikkapa toistettuna useamman kerran.

    Eli: 11 palloa lyödään ja kerätään pois 5 pisintä ja 5 lyhintä. Jäljelle jää hajonnasta mediaanimittainen pallo. Näitä sarjoja riittävän monta kertaa ja mediaanimittojen keskiarvo alkaisi antaa aika hyvää carryarvoa??

    Chipeissä sama testi jostain 12 -15 metristä kupille antoi toistuvasti yllättävan samanmittaisen mediaanietäisyyden kupista. hajonnan suuruus kertoo sitten varsinaisesta lyönnin rutinoitumisesta ja siten scoren vakaudesta.

    Voisi toimia tässä lyönnin carryn arviossa paremminkin kuin keskiarvo? Mielipiteitä niiltä jotka asiasta enemmän ymmärtävät!

    Tuohon draivin pituuteen vaan niin pitää ottaa huomioon varren pituus. Teppohan pelaa 43½ (norm. lienee 44½-45) tuumaisella teräsvarrella (ainakin matchplay champ. oli teräsvarsi) vaikka digestin sivuilla väitetäänkin grafiittikepiksi.. Tuuman merkitys on laskettu olevan 10m luokkaa ja kun pituuslyöjät vetelee poikkeuksetta 47-50 tuuman varsilla vaikuttanee se hiukan pituuteen..

    Lue lisää: Tepon bägin sisältö

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #256906 kohteessaTigerin lyöntipituudet

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tigerin lyöntipituudet