7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

The Hogan Code

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu The Hogan Code

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1180337 Ilmoita asiaton viesti

  Lukaisin Christo Garcian e-kirjan The Hogan Code, jossa tekijä avaa omia näkemyksiään Ben Hoganin swingistä. Christo on tutkinut laajasti Hogania, siirtänyt esikuvansa keskeisiä swingielementtejä omaan peliinsä ja kehittynyt keskinkertaisuudesta parhaimmillaan partuloksen alittavaksi pelaajaksi. Kaverin swingi muistuttaa (minun silmääni) hämmästyttävän pitkälle Hoganin suoritusta. Aineistoa löytyy runsaasti YouTubesta ja osoitteesta http://www.myswingevolution.com .

  Nyt kiinnostaa, josko forumilta löytyy swingin säätäjiä, jotka ovat tutustuneet Garcian ajatuksiin ja/tai jopa soveltaneet niitä omaan swingiinsä (?). Näin talviharjoittelun alla kiinnostaa tietysti muutenkin, onko Hoganin opeista löytynyt omaan peliin menestyksellisesti sovellettuja osasia?

  #1180469 Ilmoita asiaton viesti

  Christon matkaa on tullut seurattua vähintään toisella silmällä alusta alkaen.

  Viime vaiheista mielenkiintoisimpia ovat mielestäni olleet sessiot Gregg McHattonin kanssa. Erityisesti Hatin kommentti Christon jalkatyöstä osui ja upposi myös omakohtaisesti: ”See, you’ve got the look, but you don’t have the work. You put the work in and you got something.”

  Viime aikoina onkin tullut jiirailtua runsaasti tätä:

  Samalta polulta löytyi myös Blobman, McHattonin aikaansa edellä oleva swingisofta 1990-luvun alusta. Blomaniin digitoidut Hoganin muuvit vuoden 1965 Shell-opetusvideolta aukeavat aivan uudella tavalla myös tällaiselle motorisesti lahjattomalle säätäjälle:

  Mutta koska golf on voima- ja välinelaji, viikon paras paketti tuli Yhdistyneista Kuningaskunnista, kun Posti kiikutti kotiovelle palan nuoruutta ja rakkaita muistoja golfuran alkumatkalta vuodelta 1989: Ben Hogan -merkkiset, mestarin itsensä suunnittelemat ensimmäiset taotut kehäpainotteiset raudat mallia Edge. Hintaa hyväkuntoiselle 3-E+S kokoonpanolle kertyi huimat 45 puntaa…

  Syystä, jota en enää muista, annoin ensimmäiset Edgeni pois vaihdossa seuraaviin mailoihin, joista en enää muista yhtään mitään. Jälleennäkeminen ja ensikosketus tänään rangella oli kuin olisi kohdannut ensirakkautensa… The feel of a forged club…goes up the shaft into your hands, and into your heart.

  #1180538 Ilmoita asiaton viesti

  Off-topic: minulta löytyy varastosta Hogan Edget (ostettu muistaakseni 1992 tai 1991) 2-E. Kun minusta tulee *oikein* vanha mies palaan näihin reguvartisiin… Siihen asti erään toisen merkin Hogan-jäljitelmillä.

  #1180540 Ilmoita asiaton viesti

  Oman Edgeni perässä seisoo uhmakkaasti numero 1.
  Odotan vielä jonkun vuoden ja sitten vien aarteeni kentälle ja ………

  #1180543 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eikös tästä Hogan Codesta ollut täällä ketju joitakin vuosia sitten..?

  #1180643 Ilmoita asiaton viesti

  Näin talviharjoittelun alla kiinnostaa tietysti muutenkin, onko Hoganin opeista löytynyt omaan peliin menestyksellisesti sovellettuja osasia ?

  Onhan niitä. Toistaiseksi Codea ei ole tullut luettua, mutta samat asiat lienevät pitkälle kirjassa ”Hogan: Power Golf”.

  Havaintona kirjasta tapahtuvassa golf-opiskelussa on tietty hitaus, opettajan puuttuessa. Toisaalta kirjojen kautta eri liikevaiheita tulee tarkemmin mietittyä, mikä niiden merkitys lopuksi on, pelkän omaksumisen sijaan. Kirjoja tosin joutuu lukemaan myös kuvien ja rivien välistä, sisältö ei ole yksityiskohtaista täysin.

  Swingin toistettavuus on parani suuresti ko. opuksen löytämisen jälkeen ja sen ajatuksia tutkimalla, vaikka vaiheiden omaksuminen on vaivalloista aluksi, lopuksi niihin kyllä mukautuu varsin hyvin. Pitkäjänteisyyttä ja muutama kolf-kausi siihen on kuitenkin varattava.
  Harmillista tietenkin on kun jokainen erillinen vaihe on oleellinen ja merkityksellinen kokonaisuuden kannalta, mitään ei voi poistaa eikä lisätä.

  Pallon lentoradaksi tulee pitkälti hyvin suora ja vähäkierteinen, johtunee lavan säilymisestä kohtisuorana osumissa. Tämä on mukava piirre etenkin rautamailoissa vaikka backswing onkin jaettu kolmeen osa-alueeseen lyhyet, keski, pitkät rautamailat, jokaiselle oma oleellinen kuvauksensa.
  Havaintona on ollut myös vartalokierron kautta tuotetun liikkeen vähäinen rasittavuus selälle ja muutoinkaan liikesekvenssi ei ole erityisemmin mitenkään rasittava.

  Omakohtainen ”kehitys” on tuonut tasoitusta 54 -> 7 tasolle, tosin hitaasti tietenkin vanhemmalla iällä.

  Eipä golf-swingin perusteet ole juurikaan muuttuneet alkuajoista lähtien, eikä fysiologia salli täysin ideaalisia vaiheita. Toistaiseksi uudemmissakaan kirjoissa
  ei erityisen valaisevasti liikkeiden perusteita edelleenkään kuvata.

  #1180767 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia QPQ:lle vinkistä. Pitää tutustua McHattoniin tarkemmin.

  putput: Onhan niitä [Hoganin oppeja omaan peliin]. Toistaiseksi Codea ei ole tullut luettua, mutta samat asiat lienevät pitkälle kirjassa ”Hogan: Power Golf”.

  Amazonin pitäisi toimittaa ’Power Golf’ ensi viikolla. Se, samoin kuin ’Five Lessons’ ovat olleet perusmateriaalia Christo Garcian tutkimusmatkalla. Ostin myös ’The Hogan Code’n videoversion. Minua viehättää nähdä Hoganin swingin elementtejä liikkuvana kuvana ja selostettuna selkeällä englannin kielellä. Oppimateriaali alkaa nyt olla koossa. On aika aloittaa oma projekti, joka toivottavasti johtaa oman pelini kehittymiseen tai ainakin negatiivisen kehityksen pysähtymiseen/hidastumiseen.

  #1180860 Ilmoita asiaton viesti

  The greatest golf swing ever produced by a man.

  Eipä sihen ole paljon lisättävää.

  Aiheesta kiinnostuneille:
  https://www.amazon.com/Afternoons-Mr-Hogan-Golfing-Lifetime/dp/1592400515

  #1291254 Ilmoita asiaton viesti

  Ny uusiks golfista innostuneena koitin ettiä sitä Hogan-tutkijaa, joka rennosti kameramiehen kanssa höpötteli luonnon helmassa Hoganista. Ei muista millään, eikä vartin hakutoiminnollakaan tullu selvyyttä. Kuka hitto se ny oli?

  #1291257 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori
  #1291259 Ilmoita asiaton viesti

  Mike Maves eli sevam1.

  #1291260 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ollu tuo. Se ihan jutteli kameramiehen kanssa. Joku nuorempi kaveri oli sillon kun sitä tuli katteltua about 10 vuotta sitten. Nyt se sitten oletetusti on n. 10 vuotta vanhempi 😛

  EDIT: just kerkesin vastaan moderaattorille. Eli tää sevamhan se oli, kiitos!

  #1291293 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Sevam1 lätkytteli menemään joo takapihallaan.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu The Hogan Code