20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista

The Dome

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1186451 Ilmoita asiaton viesti

  Espoon Nuijalaan on perustettu mielenkiintoinen konsepti, The Dome. Kuntosalimaiseen tapaan jäsenyys solmitaan vuodeksi ja se sisältää muutakin kuin lyöntipaikan. Mitä asiaa pikaisesti selailin, mukavaa huomata että informaatio näyttää siistiltä, selkeältä ja suunnitelmalliselta, minusta se kertoo että tekijät eivät vain ole nopeasti hutkaisseet asiaa, vaan siihen on paneuduttu ja haluttu tehdä asia kunnolla. Toki kun alussa ovat, varmasti vielä kehitettävää riittää, vaikka päälisin puolin kaikki näyttää ainakin minun silmiin hyvältä.

  Olen Domen porukalle ilmoittanut että avaan tänne kyseisen ketjun ja he varmaankin tarvittaessa vastaavat mahdollisiin kysymyksiin ja ottavat asioihin kantaa. Ilmoitin myös että mainostamista ei Forumin sääntöjen mukaan sallita, mutta asia on sen verran uusi ja mielenkiitoinen ja Suomi markkina-alueena sen verran pieni, että asia kannattaa täälläkin ottaa esiin. Mistään kultakaivoksesta tuskin on kyse, toivotetaan yritykselle onnea.

  https://www.facebook.com/thedomegolf/

  https://www.dome.golf/

  #1186491 Ilmoita asiaton viesti

  Hei,

  Kiitos keskustelunavauksesta ja mielenkiinnosta The Domea kohtaan. Olen itse hankkeen puuhamies ja voisin vähän avata sen taustoja.

  The Domen idea sai alkunsa siitä, kun aiemmin keväisin harmittelin, etten ollut harjoitellut ja keväällä menee aina hetki ennen kuin golfiin pääsee taas kunnolla kiinni. Mietin juurisyytä omaan harjoittelulaiskuuteni ja tulin siihen tulokseen, että minulle henkilökohtaisesti sopivaa ja kiinnostavaa harjoittelupaikkaa ei oikein tuntunut olevan.

  Meillä on pk-seudulla hyviä harjoituspaikkoja, mutta omat toiveeni/vaatimukseni olivat seuraavat:

  1) harjoittelu on mahdollista koska vain (24/7) ja kuinka paljon vain
  2) harjoittelun pitää olla vaikuttavaa ja palautetta pitää saada joka suorituksesta
  3) harjoittelupaikan tulisi tarjota parhaat mahdollisuudet pelin joka osa-alueen kehittämiseen.

  Suunnittelin näiden vaatimusten pohjalta sellaisen paikan, jossa haluaisin itse harjoitella ympäri vuoden, myös kesäaikaan. Sellaisen, joka tukisi oman swingin ja pelin kehittämistä vaikuttavalla tavalla.

  Päätin sitten lähteä markkinoimaan ajatusta ja selvittämään, löytyykö pk-seudulta muitakin henkilöitä, jotka haluaisivat treenata parhaalla mahdollisella tavalla koska vain. Kun kiinnostusta on tullut riittävästi, nyt ollaan sitten tässä pisteessä, että keskusta yritetään puuhata käyntiin. 🙂

  #1187221 Ilmoita asiaton viesti

  Törmäsin instagramissa Domen mainokseen ja tilat näyttävät erittäin hienoilta! Olemme kaveri-/peliporukassamme haaveilleet juurikin tälläisesta viihtyisästä simulaattorista pk-seudulla. Laadukkaita (foresight/trackman) simulaattoreita 24/7 mahdollisuuksilla ei tietääkseni kovin montaa ole pk-seudulla.

  Ljutin viestin vaatimuksista tulee kuitenkin ilmi, että kyseessä on enemmän kuin pelkkä ”simulaattorikeskus” ja hyvä näin! Laadukkaalle harjoituskeskukselle on varmasti kysyntää. Omasta mielestäni selkeä puute talviharjoittelulle on kuitenkin ollut laadukas 24/7 simulaattori, jossa on mahdollisuus pelata esim. 4 hengen porukalla ja pelikokemus olisi mahdollisimman samankaltainen kuin oikealla kentällä. Kuten itsekin totesit, niin lyönti-/harjoittelupaikkoja löytyy jo pk-seudulla. Lähipelitreeni on mielestäni paras tehdä oman kentän lähipelialueella keväällä/kesäisin, jotta saa tuntuman oman kentän greeneihin ja bunkkerihin (menee jo off-topic…).

  Hinnoittelumallia, josta olin ensin antamassa suoraa palautetta, on jo näköjään ehditty muokkaamaan hieman parempaan suuntaan. Pitäisin hintaa edelleen kohtuullisen korkeana näin ”köyhän” opiskelijanuorukaisen näkökulmasta, mutta tuskin minä / ystäväni olemmekaan kohdeyleisöä tällaiselle palvelulle. Jos itse maksaisin 170-250e/kk niin tahtoisin simulaattoriaikaa enemmän kuin 1-2h/vko, maksavatko lisätunnit ekstraa vai millä perusteella nuo ”ylimääräiset” tunnit varataan – onko edes mahdollista? Lisäksi onko mahdollisuutta pelata esim. 4-hengen porukassa kierroksia simulaattorilla (esim. varaamalla 3-4h vuoro porukalla)?

  Toiveena kuitenkin olisi gf-henkinen hinnoittelu/varaussysteemi simulaattoreille. Eli jäsenet etusijalla varauksissa, mutta esim. päivää tai pari ennen voi ”vieraspelaajat” varata simulaattorin jollain €/h hinnalla. En usko että 170e-250e/kk maksava asiakas pelailisi kovin myöhään yöllä toisin kuin nuoremmat yökukkujat. Näin voisitte parantaa simujen käyttöastetta ja saada enemmän liikevaihtoa. Ylipäätänsä ns. gf/kertamaksu voisi olla fiksu ajatus näin domen alkutaipaleella: saisitte maksullisia tutustumiskäyntejä ja mahdollisia kk-asiakkaita.

  En osaa sanoa mikä on teille realistinen jäsenmäärä talvelle 2017-2018, mutta oletetaan että Domeen liittyisi 100-150 jäsentä jota itse pitäisin erittäin hyvänä. 1-2h simulaattorissa/vko harjoittelumäärillä jää teille silti 100-150 jäsenmäärällä hyödyntämättä n. 200-600h primetime aikoja per kk 5:llä lyöntipaikalla. Sama hyödyntämätön tuntimäärä 24/7 periaattella on yli 2000h/kk. Jos jäsenet voi vapaasti pelata enemmän kuin 1-2h/vko esim. 4h/vko keskimäärin, niin alkaa 5 lyöntipaikkaa olla jo täynnä primetime aikoihin. Kuitenkin muina aikoina jää silti yli 1000h hyödyntämättä per kuukausi. Summasummarum: Jos 20% käyttämättömistä tunneista myytäisiin esim. kilpailukykyiseen 30e/h keskihintaan hintaan saisitte tuhansia ellei 10k per kk lisätuloja…

  Tsemppiä Domelle ja toivottavasti homma lähtee käyntiin mallikkaasti! Erittäin kaivattu parannus talviharjoitteluun/pelailuun!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.